Ege Bölgesi Haberleri

Ege Bölgesi Haberleri

Muğla Yeşilay’da Kan Değişimi

Yeşilay Muğla Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu 3 Şubat 2024 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’n de yapıldı. Divan başkanlığını Yeşilay Ege Bölgesi Koordinatörü Ümit Ülkü’nün yaptığı genel kurulda diğer divan üyeliklerine ise Ali Erbenlioğlu ve Rukiye Gül getirildi.

Marmaris’te Yağmur Mesaisi

Marmaris’te Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çabasıyla, sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur olumsuz bir durum yaşanmadan atlatıldı.

Muğla'dan 912 milyon dolar ihracat performansı

Su ürünleri, çam balı ve börülce üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alan Muğla, Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Ege Bölgesi ihracat rakamlarında Ocak-Ekim arasında 912 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştı.

Teknolojiye Direnen Bakırcılar, Mesleklerini Sürdürmeye Çalışıyor

Ege Bölgesi’nde bakır denilince ilk akla gelen şehirlerin başında yer alan Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde sayıları her geçen gün azalan bakırcılar mesleklerini sürdürmeye çalışıyor.

Muğla, Ege’deki iller arasında dördüncü sırada yer aldı

Ege İhracatçı Birliklerinin Temmuz ayı ihracat rakamları açıklandı. Ege Bölgesinin Temmuz ayı ihracat toplamı 2 milyon 429 milyon dolara ulaşırken, Muğla, 98 milyon dolarlık ihracat ile Ege’deki iller arasında dördüncü sırada yer aldı. Muğla en fazla ihracatı su ürünleri ve yaş sebze meyvede gerçekleştirdi.

Marmaris kavruldu

Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Ege Bölgesi’nde sıcaklar adeta bunalttı. Muğla’nın Marmaris ilçesinde 44 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığı vatandaşları bunalttı.

Türkiye’nin Börülce merkezi Muğla

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Başkanlar Kurulu’na katılarak Muğla’nın ‘Türkiye Yüzyılı’nda hızla artan tarımsal üretim potansiyeli ve ihracatı ile ilgili bir sunum yaptı.

9 İLDE SEÇİM DÖNEMİNDE ALINACAK TEDBİRLER KONUŞULDU

14 Mayıs günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nde, Ege Bölgesi'nde yer alan 9 ilde alınacak güvenlik tedbirlerini planlamak üzere Seçim Bölge Toplantısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'un katılımıyla gerçekleşen toplantıda İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinin valileri ve güvenlik bürokrasisi yetkilileri hazır bulundu.

TIRTIL İLE MÜCADELE BAŞLADI

Akdeniz ve Ege bölgesi ormanlarında sıkça görülen çam kese böceğine karşı Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin doğa le uyumlu biyolojik mücadelesi başladı.

DOMATESE İHRACAT YASAĞINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 3 Mart’ta aldığı kararla, 14 Nisan tarihine kadar domates ihracatını kısıtlaması sonrası, Ege bölgesindeki üreticilerin kararı protesto etmeleri sürüyor. Sabah saatlerinde Karaçulha Toptancı Hâli’nde toplanan çiftçiler, yol kapatma eylemi kararı almışlardı. Şimdi ise üreticiler merakla, kararın Bakanlıkça geri çekilip çekilmeyeceğini bekliyor

MUĞLA’DA BEKLENEN YAĞIŞ BAŞLADI

Türkiye’de Rize’den sonra en fazla yağış alan il iken son yıllarda küresel iklim değişikliği nedeniyle Ege Bölgesinin en kurak ileri arasında yer alan Muğla’ya beklene yağmur yağışı başladı.

MUĞLA-YATAĞAN FAY HATTI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin akabinde Ege Bölgesini kapsayan Batı Anadolu Fay hattında yer alan Muğla'nın en önemli fay hattının Muğla-Yatağan fay hattı olduğu açıklandı.

AYDEM PERAKENDE VE GEDİZ PERAKENDE‘DEN YENİ ÖDEME KANALI

Ege Bölgesi elektrik tedarik şirketleri Aydem Perakende ve Gediz Perakende, ödeme kanallarını çeşitlendirmek ve müşterilerine ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla dijital kredi platformu Kredim ile iş birliğine imza attı. Bu iş birliği kapsamında; tüm abone gruplarına ait elektrik faturalarının, bir ay faizsiz erteleme fırsatının yanı sıra, dokuz aya varan özel faiz oranlı taksit seçenekleriyle ödenebileceği duyuruldu. 

MUĞLA’DA BİRBİRİNDEN ÇEŞİT SÜS HAYVANLARI KIYASIYA YARIŞACAK

Ege bölgesi kümes hayvanları gösterisinin ilki Muğla'nın Menteşe ilçesinde gerçekleştirilecek.

GENÇ OYUNCULAR MİLLİ TAKIM YOLUNDA

TFF Genç Milli Takım Seçmelerinde Muğla ilinde yapılan seçmelerde Fethiyespor U14 Takımından Ali Eren Yeşilkaya, Yunus Selen, Yiğitcan Yörükoğlu 2.tura atlayarak son seçmelere seçildiler.

Sıcak yaz aylarının vazgeçilmezi ‘Kar şerbeti’

Ege Bölgesi'nin kavurucu yaz sıcaklarında halk pazarının kurulduğu günlerde satışı yapılan 'kar şerbeti' vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Köyceğiz Portakalı Coğrafi işaretini aldı

Lezzeti ve aroması ile diğer portakallardan ayrılan Köyceğiz portakalı 'Köyceğiz Portakalı' markası ile Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret aldı.

İklim değişikliği, tarımsal faaliyetleri de etkiledi

Dünyayı etkisi altına alan iklim değişikliği sonucu Muğla'da örtü altı ve örtü üstü tarımsal alanlarda yeni arayışlar sürerken, Akdeniz ikliminin Ege bölgesinde de yayılım göstermesi onucu tropikal meyve yetiştiriciliği çalışmaları hız kazandı.

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, İlköğretim Öğrencilerini “Enerjinle Gelecek Senin” Projesiyle Sanal Gerçeklik Deneyimi İle Buluşturuyor

Ege Bölgesinde yaşayan 2.500 ilköğretim öğrencisinin, Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Young Guru Academy (YGA) iş birliği kapsamında, “Enerjinle Gelecek Senin” sloganıyla çocukların küçük yaştan itibaren enerji tasarrufunu deneyimleyerek öğrenmelerini ve benimsemelerini sağlayacak.

Mücevher Festivalinde sosyal sorumluluk projesi

24-31 Aralık tarihleri arasında Tufanlar Kuyumculuk tarafından Ege Bölgesi’nin en büyük Altın Takı Festivali düzenlenecek. Düzenlenecek Festival’de Tarım ve Orman Bakanlığı ve Likya Kadın Kooperatifi işbirliği ile sosyal sorumluluk projesi olarak yangınlarda zarar gören alanların ağaçlandırması içinde katkı sunulacak.

Helen Yayı Fethiye’yi de Tehdit Ediyor

Ege Bölgesi için deprem açıklaması yapıldı. İzmir, Aydın, Antalya ve Muğla illeri uyarıldı. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Helen Yayı’nın Ege Bölgesi ve Akdeniz kıyılarında büyük tehlike oluşturduğunu belirtti. Prof. Dr. Sözbilir, “Bu fay hattının deprem üretmesi durumunda özellikle İzmir, Aydın, Muğla, Antalya bölgeleri büyük zarar görebilir. Kayadaki etkinin yanı sıra bu bölgelerde tsunami oluşabilir” dedi.

Aydem Perakende ve Gediz Perakende’de online abonelik dönemi başladı

Ege Bölgesi görevli elektrik tedarik şirketleri Aydem Perakende ve Gediz Perakende, müşterilerinin hayatlarını kolaylaştıracak dijital çözümler sunmaya devam ediyor. 2021 yılında müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda süreçlerini dijitalleştirmeyi odağına alan şirketlerin hayata geçirdiği online abonelik hizmetiyle; mesken (ev) müşterileri, abonelik işlemlerini Müşteri İlişkileri Merkezi’ne gitmeden Aydem Perakende ve Gediz Perakende web sitelerinden online olarak gerçekleştirebilecek.

Aydem Perakende ve Gediz Perakende’den Faizleri Sildiren Kampanya

Ege Bölgesi’nin görevli elektrik tedarik şirketleri Aydem Perakende ve Gediz Perakende, 2019 yılı ve öncesi fatura dönemlerine ait asıl alacak, icra gideri ve avukatlık ücretlerini, 30.09.2021 tarihine kadar peşin ödeyen müşterilerinin bakiye faiz borçlarının silineceğini açıkladı. Ödeme avantajı sağlayacak ve mevcut borç oranını düşürecek bu kampanyadan yararlanmak isteyen müşteriler, Müşteri İlişkileri Merkezleri’nden ödeme yapabilecek veya 0850 800 0 186 numaralı çağrı merkezini arayarak ödeme alternatifleri ile ilgili detaylı bilgi alabilecek.

‘Güney Ege Türkiye’ tanıtım portalı hazırlandı

Güney Ege Bölgesi'nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen ziyaretçilere dopdolu içerikler sunan, birçok aktivite konusunda ilham almalarını ve kişisel gezi rotalarını oluşturmalarını sağlayacak tanıtım portalı guneyegeturkiye.com alan adıyla yayına başladı.

Komandolar karadan helikopterler havadan Bayır köyünü kurtarmaya çalışıyor

Ege Bölgesi'ni etkisi altına alan orman yangınları Muğla'dan sonra Aydın'a da sıçradı. Muğla'nın 8 ilçesinde Aydın'ın ise 2 ilçesinde devam eden yangınları söndürmek için Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı komandolar da yangın bölgelerine sevk edilirken, helikopterler de havadan müdahale ediyor.

Muaythai Şampiyonasına Fethiyeli Sporcular Damga Vurdu

15 Temmuz Şehitleri anma Minikler - Yıldızlar Ege bölgesi Muaythai Şampiyonası’ndan Fethiye Gençlik Spor Kulübü Arslan Fight Arena sporcuları derece ile döndü.

Meteoroloji’den kritik uyarı; hava sıcaklıkları 8 derece daha artacak

Mevsim normallerinin üzerinde aşırı sıcakların yaşandığı Ege Bölgesi'nde hava sıcaklığının 4 ile 8 derece arasında artış göstereceği bildirildi.

Av sezonu başlıyor

2021-2022 Merkez Av Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. Milas Avcılar, Atıcılar Derneği Başkanı Mustafa Özkan, Ege Bölgesi'nde kara avcılığının 21 Ağustos 2021 tarihinde başlayacağını, 6 Mart 2022 tarihinde sona ereceğini açıkladı.

Aydem Perakende, kategorisinde Ege Bölgesi’nin en iyi işvereni 

Ege Bölgesi’nin görevli elektrik tedarik şirketi Aydem Perakende, çalışan markası alanında hayata geçirdiği projeler, insan kaynağına ve yenilikçi kurumsal uygulamalarına yaptığı yatırımlarla, Great Place to Work® Türkiye’nin En İyi İşverenleri Özel, Sektör ve Bölge Ödülleri’nde “Ege’nin En İyi İşverenleri’’ kategorisinde 250 ve üstü çalışanı olan şirketler arasında birincilik ödülünü kazandı.

Ege Bölgesi Rehabilitasyon Merkezleri Derneği toplantısı yapıldı

Ege Bölgesi Rehabilitasyon Merkezleri Derneği toplantısı İzmir Ticaret Odasında gerçekleştirildi. Ardından Özel Eğitim federasyonu il toplantısı yapıldı. Toplantıya Özel Eğitim Dernekleri Federasyon Başkanı Yunus Kılıç, Teşkilat Başkanı Yener Doğruer, Bölgedeki İl Başkanları ve Dernek üyeleri katıldı.