Fotoğrafçı Haberleri

Fotoğrafçı Haberleri

"İnşaatçıdan fotoğrafçı mı olur" dediler, yılmadı oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan duvar ustası ve profesyonel fotoğrafçı Naim Aydar, 17 yıldır yaşadığı ilçenin ve şehirlerin güzelliklerini sosyal medya üzerinden tüm dünyaya tanıtıyor.

Kendi emekleriyle ilk sergisini bu cumartesi açıyor !

Fethiye’de Emekli İlkokul Öğretmeni Nurhan Çakaloğlu Ekmekçi, 14 Ekim Cumartesi günü açacağı Kişisel Fotoğraf ve Karakalem Sergisi ile ilgili duygu ve düşüncelerini FRT TV mikrofonlarına anlattı.

Yaban hayatı foto kapanlarla görüntülendi

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi Göktepe Dağı'nda kurulan foto kapanlar tarafından kurt sürüsü, domuz ve karakulak görüntülendi.

Lavanta Festivali için hazırlıklar başladı

Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesi’nde bulunan Lavanta bahçesinde her yıl düzenlenen Lavanta Festivali için hazırlıklar başladı. Haziran ortasında başlayıp Temmuz ayı boyunca devam eden Lavanta Festivali sayesinde Yeniköy Mahallesi her yıl birçok yerli ve yabancı ziyaretçinin ilgisini çekerken, amatör ve profesyonel fotoğrafçılar için de doğal bir stüdyo platformu haline geldi. Eflatun elbiseleriyle lavanta bahçesini dolduran ziyaretçilerin yanı sıra gelin, damat, nişanlı çiftler ve hamile anne adayları da lavantaların arasında bol bol fotoğraf çektirmek için burayı ziyaret ediyor.

Kül gölü fotoğrafçıların ilgi odağı oldu

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan termik santralde kullanılan kömür atıklarından oluşan kül dağının kıyısındaki gölet, mavi ve turkuaz rengi nedeniyle fotoğrafçıların uğrak mekanı oldu.

FETHİYE’Yİ FOTOĞRAFLADILAR, HEDİYELERİ KAPTILAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından düzenlenen ‘Çocuk Gözüyle Fethiye’ fotoğraf yarışmasında dereceye giren küçük fotoğrafçılara ödülleri, Beşkaza Meydanı’ndaki törende verildi. Çektikleri fotoğraflarla ilkokul kategorisinde ilk 3’e giren Ekin Yücel, Eva Aylin Yeşil ve Eymen Kazancı ile ortaokul kategorisinde ilk 3’e giren Ekin Bağlıca, Sümeyra Berra Erol ve Kaan Çidem ödüllerine kavuştular.

Muğla’da alevler dakikalar içerisinde böyle yayıldı

Muğla Milas'ta yangının başladığı ve yayıldığı dakikalar bir doğa fotoğrafçısı tarafından 'Timelaps' yöntemiyle kayda alındı. Alevlerin dakikalar içerisinde büyüdüğü o anlar kameraya anbean yansıdı.

Girdev Gölü buz tuttu

Seydikemer’in Girdev Yaylasında bulunan Girdev Gölü buz tuttu. Göçmen kuşlara ev sahipliği yapan Girdev Gölü, kışın etkisini göstermesiyle birlikte buz tuttu. Bölgeye gelen vatandaşlar gölün fotoğraflarını çekti.

Uğur Mumcu fotoğraflarla anıldı 

Bombalı saldırı sonucu katledilen gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 28. yıl dönümünde Fethiye’de, Fotoğrafçı Gürsel Gökçe’nin “Sönmeyen Işık Uğur Mumcu” isimli fotoğraf sergisi ile anıldı. 

Erdoğan“Fotoğraf Makineniz Her Zaman Elinizin Altında Olsun”

İstanbul’un keşmekeşliğinden kaçan ve 2017 yılında Fethiye’ye yerleşen sokak fotoğrafçısı Mithat Erdoğan ile sokak fotoğrafçılığı üzerine konuştuk. Fotoğrafçılık eğitimi almasa da yüreğinden geldiği hisle fotoğraflarını çeken ve dikkatleri üzerine çeken bir isim Mithat Erdoğan. Hiç aklında yokken eşinin bir gün kendisine hediye ettiği fotoğraf makinesiyle fotoğrafçılığın dünyasına dalış yapıyor Mithat Erdoğan. Ancak dijital fotoğraf makinesinden çok analog fotoğraf makinesiyle tutkuya dönüşüyor ondaki fotoğraf çekme aşkı.

Fotoğrafçılardan Arıcan’a Teşekkür Ziyareti

Geçtiğimiz günlerde; Fethiye’ de dernekleşme aşamasında olan bazı profesyonel fotoğrafçılar Fethiye Ticaret ve Sanayi odası başkanı Akif Arıcan’ı makamında ziyaret ettiler.

Fotoğrafçılardan Esnaf Odasına Ziyaret

Fethiye’de dernekleşme aşamasında olan bazı fotoğraf stüdyo sahipleri Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Mehmet Soydemir’i makamında ziyaret ettiler. Fethiye’deki Maliye’ye kayıtlı profesyonel fotoğrafçılar korsan fotoğrafçılığın önlenmesi için Başkan Soydemir’den destek istediler.

Fethiye’de Fotoğrafçılar Dernekleşiyor

Fethiye’nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu Foto Kandiye’nin sahibi Şükrü Gürel öncülüğünde Fethiye’deki fotoğrafçılar dernekleşiyor. Uzun yıllardır kayıt dışı fotoğrafçılarla mücadele eden Şükrü Gürel; gazeteniz muhabirine açıklamada bulundu.