Gazetecilik Haberleri

Gazetecilik Haberleri

BGC'den lise öğrencilerine seminer

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bodrum'daki tüm liselerde "Medya okur yazarlığı" ve "Yeni nesil gazetecilik" konularıyla ilgili seminer düzenlemeye başladı.

Başkan Gümüş: “Gazetecilik Demokrasinin Temel Taşıdır”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında; halkın doğru bilgi almasının ancak özgür bir basınla mümkün olduğu kaydederek, “Zor şartlarda, tarafsız ve doğru habercilik yapmak için çalışan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.” dedi.

Başkan Akdenizli’den, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Akdenizli, gece gündüz demeden halkın haber alma hakkı için fedakârca çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Ege Gazeteciler Federasyonu, “Gazetecilik Suç Değildir!”

Ege Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu, Fethiye ve Nazilli’de basın mensuplarına yapılan saldırıları kınayan yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Erkılınç: “Resmi ilana bağlı yayıncılık ticari gerçeklerle bağdaşmıyor”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, resmi ilana bağlı yayıncılık anlayışının gazetecilik mesleğini olumsuz etkilediği gibi günümüz ticari gerçekleriyle de bağdaşmadığını belirterek, kamunun kaynaklarını boşa harcatmayacaklarını ve görevini layıkıyla yerine getiren süreli yayınların haklarını koruyacaklarını söyledi.

BAŞKAN OSMAN ÇIRALI:“FTSO’DAN NEMALANMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRENLER YALAN VE İFTİRA ÜRETİYOR”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında ve yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin açıklamada bulunarak, hakkındaki tüm iftira, yalan ve hakaretlerin belli odaklar tarafından seçim sürecinde kendisini karalamak amacıyla üretildiğini söyledi. 

Basın Kanunu'ndaki değişiklikler neler getiriyor?

Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'na geliyor. internet haber siteleri, "Süreli Yayın" kabul edilecek ve birçok konuda alınan kararlarla çalışanların hakları güvence altına alınacak.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 24. Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 24. Başkanlar Kurulu Toplantısı, 12-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirildi. TGK Başkanlar Kurulu toplantısında, medya sektöründeki son gelişmeler, sorunlar ve çözüm önerileri ile taslak hazırlıkları devam eden “Gazetecilik Meslek Yasası” tartışıldı.

Öğrencilerden SED Medya’ya ziyaret

Şehit Yüzbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf Öğrencileri Orman Koruyucuları Projesi kapsamında televizyonculuk ve gazetecilik konularında bilgi almak üzere SED MEDYA’yı ziyaret ettiler.

Yellice, ‘’Gazetecilik Fedakarlık İsteyen Bir Meslek’’

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Salman Yellice mesajında şu ifadeleri kullandı;

'İktidardan Basına Darbe Üstüne Darbe'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçtikten sonra Genel Kurula Gelen Vergi Usul Kanunu hakkında CHP Grubu adına söz alan Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin teklifin 15.nci maddesinin Yerel Gazetelerin kapanmasına yol açacak düzenleme olduğunu belirterek maddenin geri çekilmesini istedi. Girgin,’’Temmuz ayında yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi ile kamu kurumlarının gazetelere abone olmalarını, reklam ve ilan vermelerini yasaklayan hükümet, şimdi de vergi cezası tebliğlerinin gazetelerde yayınlanmasına son vererek yerel basına öldürücü darbeyi vurmaya hazırlanıyor’’ diyerek düzenlemeye tepki gösterdi.

Basına destek paketinin süresi uzatıldı

Basın İlan Kurumu (BİK), pandemi sürecinde resmi ilan ve reklam alan süreli yayınların yerine getirmek zorunda olduğu şartlardan olumsuz etkilenmemeleri ve gazetecilik faaliyetlerini eksiksiz sürdürebilmeleri için aldığı tedbirlerden fiili satışla ilgili maddenin süresinin 31 Ekim 2021 tarihine kadar uzatılması kararı aldı.

Köktener, “Sözlü şiddet ve tehdit edilmeyi kabul etmiyoruz”

Muğla bölgesinde meydana gelen yangınlarda halkı bilgilendirmek için basın çalışanları canla başla görevini yerine getirdi. Basın çalışanlarının olay yerlerinde karşılaştıkları olumsuz durumlar hakkında açıklama yapan Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener, “Bazı kişiler tarafından hedef alınmasını ve sözlü şiddet ve tehdit edilmesini kabul edemeyiz. Kamuoyunu etkileyen her olayın içerisinde gazeteciler de yer almaktadır almaya da devam edecektir” dedi.

CHP’li Girgin’den 10 Ocak mesajı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Köktener'e teşekkür plaketi

Fethiye'nin tanınmış simaları, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı ve Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener'e ziyarette bulunarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Ziyarette günün anısına Köktener'e bir plaket de sunulurken ortak mesajlarında; gazetecilik mesleğinin zor bir meslek olduğu ifade edildi.

“Gazetecilik faaliyetleri için sokağa çıkma kısıtlaması mücbir sebep sayılacak”

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüsle mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirlere göre hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına gidilecek. Bu karardan, gazete ve çalışanlarının etkilendiğini belirten Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran “Gazete çıkaranlar, dağıtanlar ve haber üretenler için sokağa çıkma kısıtlaması mücbir sebep sayılacak.” açıklamasında bulundu.

Başkan Otgöz’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ sebebiyle basın çalışanları için bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Otgöz mesajında, “Kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için gerek yerel, gerek ulusal basında görevini sürdüren basın çalışanlarının ortaya koydukları gayret ve özverili çalışmalarını takdirle karşılıyorum. ''Dinamik mesleklerden biri olan gazetecilik, ideal manada haberin doğrusunu insanlara ulaşmasını sağlamak gibi anlamlı bir misyonu sahiptir. İletişim çağının hayatımızın her noktasına sirayet ettiği günümüzde bu anlayışla görev icra eden tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi.

USTAYA SON VEDA

Fethiye’nin tanınmış ve sevilen duayen gazetecilerinden Erdal Orhan’ı kaybettik. Yıllarca İzmir’de gazetecilik yaptıktan sonra Fethiye’ye dönen Osman Hocanın oğlu Erdal olarak bilinen, Fethiye siyasetinde söz sahibi, Fethiyespor sevdalısı, gazeteci ve serbest muhasebeci Erdal Orhan Mayıs ayında geçirdiği trafik kazasından sonra bir türlü kendini toparlayamamış ve sağlık sorunlarını atlatamamıştı. 1949 Fethiye Zorlar doğumlu 1 çocuk babası Gazeteci Erdal Orhan evvelki gün akşam üstü saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayta gözlerini yumdu. Gazeteci Erdal Orhan’ın ölümü büyük bir üzüntü yarattı. Gazeteci Erdal Orhan’ı Fethiye kalbine gömdü…