Gazi Haberleri

Gazi Haberleri

Korkutan 4.1 büyüklüğünde deprem

Malatya Battalgazi'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kaymakam Yakuta Şehit Aileleri İle Bayramlaştı

Dalaman Kaymakamlığı, Ramazan Bayramı’nda anlamlı bir etkinlik düzenleyerek şehit aileleri ve gazilerle bayramlaştı.

Muğla Valisi Akbıyık Şehit Aileri Ve Gaziler İle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Muğla Valiliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma programı çerçevesinde şehit aileleri ile gazilere iftar yemeği verildi.

Başkan Akdenizli; “Şehit Aileleri ve Gazilerimiz Başımızın Tacıdır”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin açılışını büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Akdenizli; “Şehitlerimizin geride bıraktığı yakınları milletimize emanettir. Bu nedenle ilçemizde bulunan 19 şehit yakını, 42 Gazimiz bizim başımızın tacıdır” dedi.

Şehit Aileleri Ve Gaziler İçin Anlamlı İftar Yemeği

Fethiye Kaymakamlığı tarafından Çalış Sahil, Şat Burnu ORKA Grup Big Chefs'te şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği programı düzenlendi.

Türkiye Yüzyılında, Seydikemer’e Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği Kazandırıldı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli öncülüğünde, Türkiye Yüzyılında Seydikemer’e Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği kazandırıldı. Derneğin açılışında konuşan Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Temsilcisi Güneydoğu Gazisi Abdullah Kaba; “Belediye Başkanımız Sayın Önder Akdenizli’ye bir dernek binası ihtiyacımız olduğunu bildirdiğimiz zaman “Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır” diyerek derneğimizin inşasını derhal başlatmış, kısa bir zamanda bu derneğimizin yapılmasını sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Başkan karaca’dan istiklal marşı’nın kabulünün 103. Yıldönümü mesajı

“Bugün milletimizin bağımsızlık aşkının ve vatan sevgisinin en güçlü ifadesi olan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 103. yılını büyük bir gururla kutluyoruz.

İnsan yaşama ömrü uzuyor, 2080 yılında 120 olarak öngörülüyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Muğla Aile Hekimleri Derneği tarafından Muğla’da düzenlenen ‘Aşı Okulu’ konferansına katılan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Şenol, yeni aşılardan Zona ve RSV aşıları hakkında bilgi verdi. Şenol, yeni aşılardan Zona aşısının küçük yaşlarda geçirilen, fakat vücutta saklı kalan hastalıkların 50-70 yaşlarında tekrar uyanmasına engel olduğunu açıkladı.

Canözü, ‘Savaşa değil seçime gidiyoruz’

Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, Boğaziçi Restoran’ta düzenlenen kahvaltı programında azalar ile bir araya geldi. Sohbet havasında geçen programda yerel seçimler ile ilgili istişarede bulunuldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde Kültür Etkinleri Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi 2014-2024 yılları arasında 2185 tiyatro, çalıştay, eğitim, konser, bale, konferans ve söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Atatürk’ün Marmaris’e gelişinin 89. yıldönümü törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Şubat 1935 yılında Marmaris'e gelişinin 89’uncu yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Fethiye’de Öğrencilere Su Verimliliği Eğitimi Verildi

Fethiye Gazi İlkokulu öğrencilerine Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli Gıda Mühendisi Cihan Altınkaynak tarafından "Su verimliliği ve Seferberliği" eğitimi verdi.

Yaşlı Vatandaşlar ve Gaziler Unutulmuyor

Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş ve Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kore Gazisi İbrahim Tozlu’nun ailesini, Kıbrıs Gazisi Halil Güngör’ü ve yaşlı vatandaşları ziyaret etti.

THK 99 Yaşında

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Tayyare Cemiyeti adı ile kurulan Türk Hava Kurumu'nun kuruluşunun 99. yılı Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

“Bize Gülmek Lazım” İzleyicisiyle Buluşuyor

Menteşe Belediyesi katkılarıyla sahnelenecek olan “Bize Gülmek Lazım” adlı tiyatro oyunu 13 Şubat Salı günü saat: 20.30’ da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyicisiyle buluşacak.

Yarıyıl Tatilinde Öğrencilere Tiyatro Gösterimi

Yarıyıl tatiline giren öğrenciler için Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Eti Çocuk Tiyatrosu ‘Mutluluk Denince Akla’ tiyatro oyununu 25-26 Ocak tarihlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesinde seyircisi ile buluşturdu.

Muğlalı Atletizm Sporcusu Demir Şampiyon Oldu

Bursa’da düzenlenen U14 Türkiye Salon Atletizm Şampiyonasında Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü atletizm sporcusu Irmak Demir şampiyon oldu.

Fethiyespor, Kastamonu Deplasmanında

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta 21. Hafta müsabakasında Fethiyespor, GMG Kastamonuspor’a konuk oluyor. Mücadele yarın 14.00’te Kastamonu Gazi Stadyumu’nda oynanacak. İki ekibin ligin 3. Haftasında oynadığı mücadele GMG Kastamonuspor’un 1-0’lık galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

Başkan Adayı Saniye Kulaç’tan Anlamlı Ziyaret

DEVA partisi Fethiye Belediye Başkan adayı Saniye Kulaç seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam ediyor. DEVA partisi Fethiye Belediye Başkan adayı Saniye Kulaç; ekibi ile birlikte Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Buruk Kutlama

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından düzenlenen geleneksel gazeteciler teşvik ödülleri sahiplerini buldu. Bu sene depremin gölgesinde yapılan ödül töreninde önemli mesajlar verildi. Vali Yardımcısı İlker Eker, gazetecilerin toplumu yönlendirmede çok önemli bir görevi ifa ettiklerini belirtirken, CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, tutuklu gazetecileri gündeme getirdi.

İlk Ziyareti Rektöre Yaptılar

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından düzenlenen geleneksel gazeteciler teşvik ödül töreni için Gaziantep’e gelen Gazeteciler Valiliği ziyaret ederek Vali Yardımcısı İlker Eker ile biraraya geldi. Gazeteciler gününü kutlayan ve bu mesleğin kutsal olduğunu belirten Eker, “Gaziantep üretim gücüyle Türkiye’yi doyuracak kapasiteye sahip. Bu ilde görev yapmak büyük şans” dedi. 

Başkan Gürün’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Özgür ve tarafsız basının toplumların gelişmesi ve doğru bilgilenmesi açısından çok önemli olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, demokrasinin olmazsa olmazı basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Anteplioğlu fark yaratıyor

Gaziantep'in geleneksel lezzetleri arasında özel bir yere sahip olan baklava, asırlardır sofralarda şenleniyor. Mesleğe çocukluk yıllarında başlayan Gaziantepli Adem Aydın, 4 yıl önce Karaçulha Mahallesi Atatürk Bulvarı Zincirlikavak Mevkii No:40’ta Anteplioğlu Tatlı Dünyası’nı açtı ve kendine has lezzeti müşterilere sunuyor.

Motosiklet Kamyonla Çarpıştı: 1 Yaralı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaralandı.

Otgöz, “2024 Yılında da Muğla’mız ve Ülkemiz İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, yeni yıl dolayısı ile mesaj yayınladı.

Yılan Adası’nda yangın ve patlama

Milas ilçesi Boğaziçi Mahallesi yakınlarında bulunan Yılan Adası'nda bir evde meydana gelen yangında prefabrik ev alev alev yandı.

Aday Adayı Demirel, hız kesmeden ziyaretlerine devam ediyor

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Palet Demirel, seçim çalışmaları kapsamında İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ile Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. 

Ortaca’da Atatürk kır koşusu yapıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında her yıl yapılan Atatürk Kır Koşusu Ortaca’da gerçekleştirildi.

Başkan Oktay, gazi ve şehit yakınlarını unutmadı

Marmaris Belediyesi, yeni yıl öncesi ilçede yaşayan gazileri ve şehit yakınlarını ziyaret etti. Kıbrıs Gazisi Tamer Demirkesenler’in ziyaretine Belediye Başkanı Mehmet Oktay da katıldı.

Aday Adayı Kökten'den kermese katılım

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, Fethiye Gazi Ortaokulu’nda düzenlenen kermes etkinliğine katıldı.