Gıda Israfı Haberleri

Gıda Israfı Haberleri

Ortaokul öğrencilerine gıda israfı ve kompost yapım eğitimi

Seydikemer Atatürk Ortaokulu öğrencilerine, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Serpil İkiz tarafından 'Sağlıklı beslenme, gıda israfı ve kompost yapımı' eğitimi verildi.

Belediyeden Gıda Bankacılığı Uygulamaları

Bodrum Belediyesi, gıda israfının önlenmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Gıda Bankacılığı Sistemi Projesini hayata geçirdi

FETHİYE BELEDİYESİ GIDA İSRAFIYLA İLGİLİ PROTOKOL İMZALADI

Fethiye Belediyesi, Türkiye'de gıda israfını azaltmaya yönelik savunuculuk, farkındalık ve gıda bankacılığı kapasite geliştirme çalışmaları yapan Gıda Kurtarma Derneği ile işbirliği yapmaya devam ediyor.

Seydikemer’de ‘Çilek Çocuk Şenliği’

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası çerçevesinde düzenlediği 'Tarım Çocuk Haftası' etkinlikleri devam ediyor. Seydikemer İlçesi Döğer Ali Hilmi Yonca Döğerli İlkokul ve Ortaokul öğrencileriyle yapılan etkinlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Doğadan Öğreniyorum' projesi ile güvenilir gıda, sağlıklı gıda ve gıda israfını önlemeye yönelik eğitimler verildi.

‘Tinga ve Dedektifler’ 32 bin çocuğa ulaşacak

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak projesi ile gıda israfı, su tasarrufu gibi konulara dikkat çekmek için 6-10 yaş grubu öğrencilere hitap eden 'Tinga ve Dedektifler' çocuk oyununun ilk sahnelenmesi Menteşe'de başladı.