Göç Yolları Haberleri

Göç Yolları Haberleri

Yörük göç yolları haritası Vali Tavlı’ya hediye edildi

Seydikemer Belediyesi’nin girişimleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenen ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen projenin bir çıktısı, Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu tarafından Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya hediye edildi. Başkan Karakuş “Konu, kültüre dair yapılan çalışmalar olunca yarın değil hemen şimdi anlayışına sahip bir valiye sahip olmak mutluluğumuzu da sorumluluğumuzu da arttırdı” dedi.

Bilgilendirme tabelaları yüzlerce yıllık göç yollarına yerleştirildi

Seydikemer Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yörük-Türkmen Tarihi ve Kültürü Uygulama ve  Araştırma Merkezi (YÖRTÜMER),  Seydikemer, Fethiye ve Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Kültür Dernekleri ile  Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu iş birliğiyle Yörüklerin göç yollarını tespit ederek hem kültüre hem de turizme kazandırmak amacıyla Ağustos ayında başlatılan projede sona gelindi.

Yörüklerin göç yollarına bilgilendirici levhalar dikiliyor

Seydikemer ilçesinde Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) destekleriyle başlatılan Seydikemer Yörük Göç Yolları projesi kapsamında belirlenen hanlara bilgilendirici levhalar dikildi.