Görme Engelliler Haberleri

Görme Engelliler Haberleri

Şube Sekreteri Özdemir, Başkan Adaylarına Sorular Yöneltti

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesinde başkan adaylarına sorular yöneltti.

Fethiye’deki yörük şenliğinde görme engelliler alkışı hak etti

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi ve Fethiye Yörük Türkmen Derneği işbirliği ile farklı bir etkinliğe imza atıldı. ‘Yörük Şenliği’nde ’ ilkler yaşanırken, görme engelli gençlerde sahne alıp özellikle Kur’an-ı Kerim okuyan Kerem Kalkanlı ile piyano resitali gerçekleştiren Ecrin Kalkanlı ayakta alkışlandı. Görme engelli Semir Kalcı’nın davul çalarak ekipleri oynattığı gecede, birbirinden güzel türküler geceye damga vurdu.

Özdemir, "Cilalı Kaldırımlar Sakatlıyor"

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesinde, Eski Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Kübra Bilginer tarafından gerçekleştirilen kahvaltılı etkinlikte, bölgemizdeki ve ülke genelindeki görme engelli bireylerin günlük yaşantılarında karşılaştıkları zorluklar, gerek yasa düzenleyicileri, gerekse yerel yönetimler tarafından engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, görme engellilerin güvenli bir şekilde sokaklarda, sosyal hayatın içinde olmaları için yapılması gerekenler konuşuldu.

Mehmet Özdemir, Av. Naciye Nazan Güler’i ziyaret etti

Türkiye Görme Engelliler Derneği (TURGED) Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, Muğlalı Topaloğlu Mehmet Efe’nin torunu olan ve aynı zamanda Dernek gönüllüsü Av. Naciye Nazan Güler’i ziyaret ederek derneğin Muğla genelindeki çalışmalarıyla ilgili yol haritasının belirlendiği program üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Dolmuş Şoföründen Utanç Verici İthamlar!

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, dolmuşta yolculuk yaptığı esnada sadece yer değiştirdiği için dolmuş şoförü tarafından hakaret edildiğini iddia etti.

Özdemir, “Engelli vatandaşların hakları iyileştirileli”

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir, engelli vatandaşların haklarını vurgu yaparak çeşitli açıklamalarda bulundu.

“Oy vermek için sıra beklememiz gerekmemektedir” 

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube sekreteri ve Zafer partisi 28.ci dönem Muğla Milletvekili adayı Mehmet Özdemir tarafından bir mesaj yayınlandı.

Mehmet Özdemir, Engelli Haftası nedeniyle bir açıklamada bulundu

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube sekreteri ve Zafer partisi 28.ci dönem Muğla Milletvekili adayı Mehmet Özdemir 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelli Haftası nedeniyle bir açıklamada bulundu.

Aday Özdemir, Türkiye Görme Engelliler Genel Merkezi’ni Ziyaret Etti

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Sekreteri ve Zafer Partisi 28. Dönem Muğla milletvekili adayı Mehmet Özdemir, Türkiye Görme Engelliler Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Özdemir, Görme engelliler nasıl oy kullanacak ?

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla şube sekreteri ve Zafer Partisi 28. Dönem Muğla milletvekili adayı Mehmet Özdemir, görme engellilerin nasıl oy kullanacağı konusunda eleştirilerde bulundu. 

BAŞKAN ÖZDEMİR BAŞVURUSUNU YAPTI

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir başvurusun yaptı.

ZİRVEYİ ZORLUYORLAR

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun düzenlediği Türkiye Satranç Şampiyonasında Muğla’yı temsil eden görme engelli kadın sporcularımız derece alarak Türkiye sıralamasında zirveyi zorladılar.

Görme Engelliler Buluştu

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Beyaz Baston -Körler Haftası nedeni ile görme engelli vatandaşlar ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Engelliler gününde kaymakamın gözü, müdürün kolu bağlandı

Dünya Engelliler Farkındalık Günü nedeniyle Muğla'nın Milas ilçesinde özel bireylerin eğitim öğretim gördüğü okul tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlikte özel bireylerin koro halinde seslendirdiği türkülere ilçe protokolü de sahneye çıkarak eşlik etti. Etkinlik sonunda ise Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke'nin gözleri bağlanarak görme engellilerin, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal'ın ise bir kolu bağlanarak bedensel engellilerin günlük hayatta yaşadıklarını empati yapmaları sağlandı. Milas Garnizon Komutanı Vekili Hv. Sağlık Binbaşı Serkan Sorkaç ise tekerlekli sandalye ile alışveriş merkezinde tur attı.

Beyaz Baston Dünya Farkındalık Günü, farkındalık yarattı

Dünyanın pek çok ülkesinde görme engelli kişiler için bağımsızlık ve güvenlik sembolü olarak bilinen ‘Beyaz Baston’ günü Fethiye’de de etkinlikle kutlandı. Görme engellilerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları anlatabilmek için düzenlenen etkinlikte beyaz baston dünya farkındalık günü, farkındalık yarattı.

Görme Engellilerden Birlik Mesajı

Farklı sivil toplum kuruluşlarına üye engelli bireyleri ve ailelerini “Biz bir aileyiz” sloganıyla bir araya getiren Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneği: Akyaka’da düzenlediği kahvaltı etkinliğinde dostlukları pekiştirdi.

Görme engelliler Yakapark’ta buluştu

Bir Yudum Nefes sloganıyla yola çıkan TURKESK Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneği ve Gören Kalpler Bodrum Şubesinin ortaklaşa düzenlediği Yakapark – Saklıkent gezisinde engelliler ve ailelerini bir araya getirdiler.

Engellilerin sorunları ele alındı

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ünsal Paşalı’yı ziyaret etti. 

Cumhuriyet Başsavcısı Genç’i makamında ziyaret ettiler

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, beraberinde Muğla Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Kocabaş ile birlikte; geçtiğimiz ay görevine başlayan Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Emre Genç’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Şube Başkanı Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Genç’e görevinde başarılar diledi.

Özdemir’den Baki’ye hayırlı olsun ziyareti

Geçtiğimiz günlerde Fethiye Sosyal Hizmetler Müdürü olarak atanan Tuğba Baki’ye hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, eşiyle birlikte Fethiye Sosyal Hizmetler Müdürü Tuğba Baki’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Beyaz Baston Haftası’nda anlamlı ziyaret

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye Görme Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Özdemir’i ziyaret etti. Beyaz Baston Haftası kapsamında gerçekleşen ziyarette Özdemir ve Tezcan engellilerin sorunlarına yönelik görüş alışverişinde bulundular.

Özdemir, "Beyaz Baston görme engelliler için bağımsızlık sembolüdür"

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Başkanı Mehmet Özdemir, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.  

Genel Başkan Yardımcısından Muğla Şubesine ziyaret

Türkiye Görme Engelliler Derneği Örgütlenme Sağlık ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Kaya, Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir’i ziyaret ederek istişarede bulundu.

Özdemir, “3 Aralık’ta engellilerin sorunları konuşulmalıdır”

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Başkanı Mehmet Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Özdemir, “Her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak değerlendirilmektedir. Birçok kurum ve kişiler; bugünü kutlama havasında değerlendirmeyi uygun bulsalar da; aslında engellilerin problemleri vehangi yollarla çözüleceği konuşulmalıdır” dedi.

Başkan Otgöz, Engelli Gençleri Ziyaret Etti

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" dolayısıyla Seydikemer’in Zorlar mahallesinde ikamet eden Zekeriya ve Saliha Kalkanlı çiftinin evini Zorlar Mahalle Muhtarı Şaban Türkmen ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Kasım Gürbüz ile birlikte ziyaret ederek sözkonusu çiftin görme engelli olan çocukları Ecrin ve Kerem Kalkanlı’ya çeşitli hediyeler takdim etti.

FETHİYE’DE ENGELLİLERDEN KARDEŞLİK BULUŞMASI

Fethiye’de Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi, Fethiye Bedensel Engelliler Derneği ve Fethiye İşitme Engelliler Derneği tarafından düzenlenen kardeşlik konserinde birbirinden güzel türküler seslendirildi. Fethiyeli sanatçı Adem Kazan ile görme engelli sanatçı Eser Tunçoğlu’nun sahne aldığı gecede Türk Halk Müziğinin birbirinden güzel eserleri seslendirildi.

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olması nedeni ile C.H.P. Kadın kolları başkanı Ayşe Kestep ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesini ziyaret ettiler.