Güleda Cankel Haberleri

Güleda Cankel Haberleri

Katilden kan donduran ifade “Kalbini bıçakladıktan sonra karnına oturdum, bıçağı defalarca bastırdım”

Güleda Cankel'in ölümüyle ilgili tüyleri diken diken eden bir detay ortay çıktı. 19 Kasım 2019'da, Isparta’da üniversite öğrencisi Muğlalı Güleda Cankel, eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından önce boğulup sonrasında kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce açıklanan gerekçeli kararda katil Zafer Pehlivan’ın, mahkemedeki savunmasında tüyler ürperten ifadesi ortaya çıktı. Katil mahkeme huzurunda verdiği savunmasında,  “O sırada yüzü ters dönüktü. Boğazını sıktım, yüzünü çevirdiğimde mosmordu. Ben de yerde bulduğum kabloyu doladım ama sıkmadım. Kabloyu çıkardım. Bıçağı aldım, tezgâhın üstünden kalbine sapladım. Sonra karnının üstüne oturduğum için bıçak geriye doğru çıktı. Ben de bıçağı bastırdım içeri girmesi için. Yani dışarı çıkarmadan bıçağı bastırdım.” dedi. 

Güleda Cankel'in babası: 'Taleplerimiz göz önünde bulundurulmadı'

Isparta'da erkek arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürülen Muğlalı üniversite öğrencisi Güleda Cankel'in babası Mustafa Cankel, yerel mahkemenin hapis cezası kararı ile ilgili olarak basın açıklamasında bulundu.

Cankel ailesinin istinaf başvurusu reddedildi

Muğlalı 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Güleda Cankel’in Isparta'da erkek arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada tutuklu sanık Zafer Pehlivan’a mahkeme "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası vermişti. Cankel ailesinin avukatı Alev Öztürk’ün Zafer Pehlivan’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi amacıyla yapmış olduğu istinaf başvurusu reddedildi.