Güncel Haberleri

Güncel Haberleri

Kara, ‘Minimum fiyat, maksimum kalite’

Şubat ayının tam ortasında balık sezonunun en hareketli olduğu dönemde denizde balık sayısı çoğaldı.

Yaşlı Vatandaşlar ve Gaziler Unutulmuyor

Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş ve Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kore Gazisi İbrahim Tozlu’nun ailesini, Kıbrıs Gazisi Halil Güngör’ü ve yaşlı vatandaşları ziyaret etti.

Fethiye’de Çiftlerin Tercihi 14 Şubat Oldu

Fethiye’de evlenmek isteyen çiftler nikâh tarihi olarak 14 Şubat Sevgililer Günü’nü tercih etti.

Başkan Adayı Kökten, Vatandaşlara Çiçek Takdim Etti

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla sahil bandında çiftlere ve vatandaşlara çiçek takdim etti. 

112 Acil Çağrı Merkezi'nde Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezinde acil çağrı hizmetleri il koordinasyon komisyonu toplantısı öncesinde hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

Meyve Fidanı Dağıtım Töreni Düzenlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımsal desteklemeleri kapsamında Meyve Fidanı dağıtım töreni düzenledi.

Fethiye standı, 27. Yıl Onur Ödülü’ne Layık Görüldü

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 27’cisi gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonunda Fethiye standı onur ödülü kazandı. 

Köyceğiz’de Miraç Kandili'nde Camiler Doldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Miraç Kandili nedeniyle vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren akın etti.

Köyceğiz’de Depremzede Aileler Ziyaret Edildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 6 Şubat depreminin yıldönümünde ilçede ikamet eden depremzede aileler ziyaret edildi.

Marmaris Çetibeli Mahallesi'ne meydan yapılıyor

Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Çetibeli Mahallesi’nde meydan düzenlemesi ve mahalle meydanı yapmak için kolları sıvadı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi destekliyor, Muğla üretiyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden itibaren çiftçiye, kooperatiflere verdiği destekle il genelinde tarımsal üretimin artmasını ve üreticinin daha fazla gelir elde etmesini sağladı.

Bodrum Belediyesi, Kızılağaç yolunda çalışma başlattı

Kızılağaç Mahallesi’nde yol çökme sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Bodrum Belediyesi tarafından çalışma yapılıyor.

Marmaris Belediyesi Karadere'de Biriken Atıkları Temizledi

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, yağmurla birlikte Karadere’de biriken atıkları denize gitmeden bertaraf etti.

Kaymakam Kaya, Marmaris'te muhtarlar ile toplantı yaptı

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, ilçedeki 25 mahallenin muhtarları ile bir araya gelerek genel değerlendirme toplantısı yaptı.

Şehitler düzenlenen konvoyla anıldı

Pençe Kilit Harekatı'nda şehit olan Mehmetçikler için Muğla'nın Bodrum ilçesinde arazi araçlarından oluşan konvoy düzenledi.

İlaç fiyatlamasındaki euro kuru yüzde 25 artırıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ilaç fiyatlamasında kullanılan euro kuru güncellendi. Daha önce 14 lira olan güncel euro değeri, kararla birlikte 17,54 liraya yükseltildi. Yüzde 25'lik artış oranı 25 Aralık'tan itibaren geçerli olacak.

MSKÜ Bu Yıl da “Dünyanın En Çevre Dostu Üniversiteleri” Arasında Yer Aldı

UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi 2023 yılı sonuçları açıklandı. Sıralamaya göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) dünya üniversiteleri arasında 280. Türkiye Üniversiteleri arasında ise 24. sırada yer aldı.

Fethiye’de güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatları indirim ve zam haberleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Araç sahipleri için brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki değişikliklerden etkilenen benzin ve motorin fiyatlarında güncel rakamları derledik.

FTSO’DA sunum yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen Türk Eximbank Sigorta ve Kredi Programları Sunumu’nda mal ve hizmet ihracatı yapan firmalara yönelik güncel destekler anlatılarak, katılımcıların sigorta hizmetleri, kredi kullanım koşulları ve faizlere ilişkin soruları cevaplandı.

Taksimetre Güncelleme Yoğunluğu

Ulaşıma yüzde 51 zammın yapıldığı Fethiye’de taksimetre güncelleme yoğunluğu yaşanıyor.

Benzinin Litresi 37 Lirayı Aştı

Fethiye’de kurşunsuz benzinin litresi yapılan fiyat güncellemesi ile beraber 37 lirayı geçti.

Başkan Taşar, “Sürekli akaryakıta zam gelmesini doğru bulmuyoruz”

Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artış kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ÖTV zammı ile benzin fiyatı ve motorin fiyatları güncellendi. ÖTV tutarları motorinde ve 95 oktan benzinde litre başına 5'er lira, LPG'de ise 4 lira artırıldı. Akaryakıt fiyatlarındaki Özel Tüketim Vergisi zammı sonrası Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar FRT TV’ye konuştu.

Togg'a ilk zam geldi! İşte güncel Togg T10X fiyat listesi

Türkiye'de sıfır otomobil fiyatları artarken geçtiğimiz aylarda satışa sunulan Togg T10X fiyatlarına da ilk zamlar yansıdı. 5 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak güncel Togg T10X fiyat listesi açıklandı. 

Dolar 21’e dayandı

Dolar’ın kaç TL olduğu vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Güncel verilere göre Dolar, 20,96’ya dayanarak son zamanların rekorunu kırdı.

19 Mayıs etkinlikleri kapsamında derece alan öğrencilere ödülleri dağıtıldı

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı” etkinlikleri kapsamında “Samsun’da Yakılan Bağımsızlık Meşalesi” konulu kompozisyon yarışması düzenlendi.

ÇKS başvuruları uzatıldı

2023 üretim yılı için başvuruda bulunan çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi Ürün Güncelleme başvuruları 8 Mayıs 2023 tarihine kadar uzatıldı. 

TESPİT VE GÜNCELLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tespit ve güncelleme çalışmaları hızla devam ediyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NE DURUMDA?

Akaryakıt fiyatları ile güncel LPG, motorin ve benzin fiyatları, araç sahiplerinin gündeminde yer alıyor. İşte, 18 Ekim akaryakıt zammının ardından güncel motorin ve benzin fiyatları...

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden öğretmenlere ek promosyon müjdesi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl gerçekleştirilen banka promosyon anlaşması neticesinde öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının elde ettikleri kazancın mevcut ekonomik göstergeler karşısında güncellenmesi için yapılan çalışmalar sonuç verdi. Banka ile yapılan karşılıklı anlaşma neticesinde eğitim çalışanlarına 12 bin TL ek promosyon ödenmesi için imzalar atıldı. Böylelikle öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının almış olacakları toplam promosyon ücreti 23 bin TL'ye yükseldi.

İBRAHİM TATLISES HASTANEYE KALDIRILDI

Bodrum Yalıkavak yolunda geçirdiği trafik kazası sonucu araç içerisinde mahsur kalan ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses, ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu araçtan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.