Güneş Enerjisi Haberleri

Güneş Enerjisi Haberleri

Muğla Büyükşehir’den Güneş Enerjisine Yatırım

Muğla’da yenilenebilir enerjiye büyük yatırım yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi GES yatırımlarından en önemlisini Menteşe ilçesi Denizova Mahallesi’nde hayata geçiriyor. 109 Milyon TL yatırımla hayata geçirilecek Güneş Enerji Santrali 5 MWe (6,22 MWp) kurulu güce sahip olacak.

Fethiye'de Şarj İstasyonları İlgi Görüyor

Fethiye'de Güneş enerjisinden kendi elektriğini üreten şarj istasyonları, Beşkaza Meydanı'na ve 2. Etap Sahil Bandı'na konumlandırıldı. Şarj istasyonları, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Fethiye’de Şarj İstasyonları Rağbet Görüyor

Fethiye’de Güneş enerjisinden kendi elektriğini üreten şarj istasyonları 2. Etap Sahil Bandı'na ve Beşkaza Meydanı'na konumlandırıldı. Şarj istasyonları, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Şarj İstasyonları Kuruldu

Güneş enerjisinden kendi elektriğini üreten şarj istasyonları 2. Etap Sahil Bandı’na ve Beşkaza Meydanı’na konumlandırıldı.

SAKİN KENT’İN ÇEVRE DOSTU TEKNESİ SUYA İNDİ

Muğla'nın 'Sakin Kent' unvanlı ilçesi Ula'nın Akyaka Mahallesi'nde yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turistin katıldığı Azmak Turu gezisinde kullanılan teknelere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sıvı yakıt yerine çevre dostu güneş enerjisi kullanım zorunluluğu sonrası, ilk çevre dostu tekne suya indirildi.

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ YAPTIRILACAKTIR

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre Güneş enerjisi santrali yaptırılacaktır.

Elektrik üreten ilk pazaryeri hizmete girdi

Fethiye'nin güneş enerjisi ile elektrik üreten ilk semt pazarı Pazaryeri Mahallesi'nde hizmete girdi. Cumartesi günleri kurulan semt pazarında üretilen elektriği belediye birimleri kullanacak.

Kapı onarımı ve güneş enerjisi sıcak su üretiminin kapasite artırımı yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; 035 GM Nu’lu er koğuş binası koğuş kapı onarımları ve güneş enerjisi sıcak su üretiminin kapasite artırımı ihalesi gerçekleştirilecek.

Güneş enerjisi santrali kurulum işi yaptırılacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından, Ortakent Hizmet Binası ve Bitez Pazaryeri İçin Güneş Enerjisinden Elektrik Tesisi (GES) Kurulması yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Kaymakam Fırat, bu yüzyıl eğitim yüzyılı

Fethiye’de Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu öğrencilerinin proje sunumları ve güneş enerjisi açılışına Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ta katıldı. Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu Öğretmen ve öğrencilerinin proje sunumları ve güneş enerjisi açılış etkinliğinde konuşan Kaymakam Eyüp Fırat, “ 21. Yüzyıl tüm stratejilerin ve analistlerin oy birliği ile eğitim yüzyılıdır. Genç neslini eğitebilen millete dünya da sahnesinde ön plana çıkacak” dedi. 

GES projeli kapalı Pazaryeri’nin temel atma töreni gerçekleşti

Fethiye Belediyesi, Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan Cumartesi Pazaryeri olarak bilinen, Güneş enerjisi santrali (GES) projeli kapalı pazaryerine temel atma töreni gerçekleştirdi.

GES Projesi temel atma töreni Cuma günü yapılacak

Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak projeler üretmek için kolları sıvayan Fethiye Belediyesi, Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan, halk tarafından “Cumartesi Pazar Yeri” olarak bilinen bölgeye, üstü kapalı pazar yeri yapıyor. Pazara aynı zamanda güneş enerjisi santrali (GES) kuruluyor. Santrale kurulacak güneş panelleri sayesinde pazaryerinde elektrik enerjisi üretilebilinecek. 

GES projesinde çalışmalar başladı

Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak projeler üretmek için kolları sıvayan Fethiye Belediyesi, Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan, halk tarafından “Cumartesi Pazar Yeri” olarak bilinen pazarın üstünü kapatarak, güneş enerjisi santrali (GES) kuruyor. Santrale kurulacak güneş panelleri sayesinde pazaryerinde elektrik enerjisi üretilecek. 

Güneş enerji santrali yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından, İvrindi Hayvan Barınağı Çatı Üzeri Güneş Enerjisi Santrali, yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Milas OSB’ye Güneş Enerjisi Santrali kurulması için karar alındı

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, Kamu - Üniversite - Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Planlama ve Geliştirme Kurulu 2020 yılı Aralık ayı toplantısı telekonferans yöntemi ile yapıldı. Toplantıda, Milas Organize Sanayi Bölgesi’ne güneş enerjisi santrali kurulmasına karar verildi.

Fethiye’de bir ilk

Fethiye’nin Pazaryeri Mahallesi’nde normal dönemde Cumartesi, pandemi sürecinde ise Perşembe günleri kurulan semt pazarı ilçede; güneş enerjisi ile elektrik üreten ilk pazarı olacak. Fethiye Belediyesi’nin yapmış olduğu pazar yeri düzenleme çalışması hafta sonları uygulanan kısıtlama dönemine rağmen aralıksız sürüyor.

Büyükşehir Güneşi Elektriğe Çeviren Tesisler Yapıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin güneş enerjisi kurulu gücü Bodrum Otogarı çatısı ile birlikte 1087 kwh’e çıkacak.

Büyükşehir Güneş Enerjisi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe mezbaha tesislerinde kullandığı elektriğin yüzde 45’ini güneş enerjisinden elde ederek çevreye ve bütçesine katkı sağlıyor.