Halikarnassos Haberleri

Halikarnassos Haberleri

İTÜ Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, Halikarnassos Surları'nda

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileri, dönem boyunca arkeo-peyzaj alanında çalışacakları Bodrum'a, teknik gezi gerçekleştirdi.

BODRUM'DA "HEMŞEHRİMİZ HERODOT HAFTASI" BAŞLIYOR

M.Ö.6. yüzyılın başlarında Halikarnassos'ta doğan Herodot'un, doğduğu topraklarda yaşatılması için Bodrum Belediyesi ile Herodot 3. Yaş Akademisi Derneği iş birliği ile hazırlanan ve bir hafta sürecek olan 'Hemşehrimiz Herodot Haftası' programının tanıtım toplantısı düzenlendi.

ANTİK HALİKARNASSOS SUR DUVARLARI TURİZME KAZANDIRILDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl çalışmalara başlanan Halikarnassos sur duvarlarının 1,5 kilometrelik temizlik ve çevre düzenlemesi bitti. Turizme kazandırılan sur duvarlarının yanlarına yapılan yürüyüş yollarıyla Bodrum'un ilk girişi olan myndos kapısına ulaşıyor. Binlerce turistin ziyaret edeceği sur duvarlarının toplam uzunluğunun ise 7.5 metre olduğu öğrenildi.

Fon desteği için resmi başvuru yapıldı

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı, Halikarnassos Sur projesinin diğer etaplarına fon desteği sağlanabilmesi için Avrupa Birliğine, Den Bosch Belediyesi ile resmi başvuru yapma konusunda anlaşmaya vardı.

Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali’nden renkli görüntüler

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle, Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı'nın ev sahipliğinde 'Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali' 7-8 Mayıs tarihlerinde Bodrum Kumbahçe Meydanı'nda gerçekleştirildi. Festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali başlıyor

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali”, 7-8 Mayıs tarihlerinde Bodrum Kumbahçe Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Uluslararası Halikarnassos Bodrum Müzik sona eriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Halikarnassos Bodrum Müzik Festivali devam ediyor. 4 Nisan 2022 tarihinde başlayan festival 13 Nisan 2022 günü sona erecek.

‘Halikarnassos’tan Bodrum’a İz Bırakanlar’ kitabının tanıtımı yapıldı

Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan 'Halikarnassos'tan Bodrum'a İz Bırakanlar' kitabının tanıtımı yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, çalışmanın Bodrum'un 3 bin 500 yıllık tarihine ışık tutan bir yayın olduğunu belirterek, kitabın bu topraklara ve kültüre sahip çıkılmasını sağlayacağını ifade etti.

Tarihi surlar gün yüzüne çıkıyor

3500 Yıllık tarihi geçmişe sahip Bodrum'da, 2400 yıl önce Karya Satrabı Mausolos tarafından inşa edilen Halikarnassos Surlarının kurtarma kazısı, temizlik ve çevre düzenlemesi, Bodrum Belediyesi ve AKADEMİA Vakfı ortak çalışması ile Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi denetimde yürütülüyor.

Herıtage; İstanbul ve Ortadoğu’dan sonra Bodrum’da

Bodrum’da kültürel miras değerlerinin halkla buluşmasını sağlayacak “Heritage Festival Halikarnassos”un basın toplantısı Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.