Hamam Haberleri

Hamam Haberleri

Peştemalli Uçuş Keyfi

Ölüdeniz’de Yamaç Paraşütü Pilotu Hüseyin Karadaş ve Ölüdeniz’de hamam işletmeciliği yapan Duran Ateş hamama gidip keselendikten sonra “AYNI TAS AYNI HAMAM” sloganıyla peştemalleri ile yamaç paraşütü uçuşu yaptılar

Harman Hamam Spa Misafirlerini Bekliyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 6.5 aydır kapalı olan hamamlar 1 Temmuz itibari ile açıldı. Fethiye’de hizmet veren Harman Hamam, Spa işletmecisi Hatice Tüysüz, bin yıllık kültürü olan hamamların kötü anıldığını belirterek, pandemi döneminde hamamların günah keçisi olarak gösterildiğini söyledi.

600 yıllık tarih acımadan yıkıldı

Maden şirketi bir avuç kömür için 600 yıllık tarihi hamamı acımadan yıktı. Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar köyünde, koruma altında bulunan tescilli tarihi eser niteliğindeki 600 yıllık hamam, özel bir maden şirketi tarafından yıkıldı. Tarihi hamamı yıkan maden şirketine tepkiler çığ gibi büyürken, köylüler ve Anıtlar Kurulu suç duyurusunda bulundu. 

Özel Eğitim Kurumları Ankara’da toplandı

Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Ankara-Kızılcahamam’da 2021 yılı istişare ve değerlendirme toplantısı Genel Başkan Yunus Kılıç’ın başkanlığında, Yüksek İstişare Kurul Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Nursel Özdemir Kurumları kurucusu Özel Eğitim Federasyonu Muğla İl Başkanı ve EGE-DER Başkan Yardımcısı Salih Dündar’da katıldı. 

Vergi mükellefleri için mücbir sebep

Covid-19 küresel salgını tedbirleri kapsamında kapatılan işyerleri için ikinci kez mücbir sebep kararı alındı. Faaliyetlerine ara verilen sinema, kahvehane, internet kafe, halı saha, hamam faaliyetinde bulunan mükellefler 1 Aralık 2020 itibarıyla mücbir sebep kapsamında gelir vergisi, stopaj ve KDV beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ertelendi. Söz konusu işletmeler mücbir sebep kalktıktan 26 gün sonra vergi beyannamesi vermeye başlayacak.

Özcan, “Hamamları kapatmak virüse engel değil destektir”

Fethiye’de hamam işletmecileri 2 aydan bu yana kapalı olduklarını belirterek, bir basın açıklaması yaptılar. Türkiye Hamamcılar Birliği ve dernekleri adına açıklamada bulunan Hamam İşletmecisi Kemal Özcan, “Hamamlar şifa merkezidir. Hamamları kapatmak virüse engel değil destektir” ifadelerini kullandı.

Mavi Kokulu Çamaşırlar Sergisi Göz Kamaştırdı

Fethiye eski liman başkanlarından Kaptan Murat Yıldız, emekli olduktan sonra kendini resim sanatına adadı. Yıldız, deniz ve sanatın birleştirildiği bir projeye imza attı. Teknede yaşam süren Yıldız, 14. kişisel sergisini Fethiye’nin Hamam Koyu’nda açtı. Mandallarla çamaşır ipine tutturduğu resimlerine “Mavi Kokulu Çamaşırlar” ismini vererek sergiledi. Sergiye ilgi yoğun oldu.

BAYANLARA ÖZEL HAMAM AÇILDI

Muğla'da ilk olma özelliği taşıyan kadınlara özel hamam 6 Ekim Cumartesi günü yoğun katılım ile Fethiyeli bayanların hizmetine girdi.