Hava Sıcaklığı Haberleri

Hava Sıcaklığı Haberleri

Meteorolojiden 'Sıcak' Uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıda, Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde artacağı açıklandı.

Marmarisliler baharın keyfini çıkarıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde hava sıcaklığının 20 derece civarında olması ile vatandaşlar sahillere akın etti. Yürüyüş yapanların yanı sıra, sezona hazırlanan turizmciler de yeni sezondan umutlu olduklarını belirttiler.

Badem Ağaçları Çiçek Açtı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava sonrası, badem ağaçları erken çiçek açtı.

Bodrum’da Fırtına Etkili Oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına sebebiyle günlük yaşam olumsuz etkiledi. Rüzgar, hissedilen hava sıcaklığını da düşürdü.

Fethiye’de Soğuk Hava Etkisini Gösteriyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sıcaklıklar, birden bire 10 derece düşerek gün içinde 8 derecede seyir ediyor. Gece saatlerinde hava sıcaklığının 2 dereceye düştüğü Fethiye’de soğuk hava etkisini gösterirken Fethiyeli vatandaşlar atkı ve bere takmaya başladı.

Sıcak Havayı Gören Muğlalılar Parklara Yöneldi

Sağanak yağış sonrası mevsim normallerine dönen hava sıcaklığı ve güneşin yüzünü göstermesi ile vatandaşlar parklara yöneldi.

Çıntar bolluğu satıcıların yüzünü güldürdü

Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı ve yağış olmamasına rağmen Sonbaharda çamlık alanlarda kendiliğinden çıkan Çıntar bolluğu satıcıların yüzünü güldürüyor.

“Dünyada İklim Değişikliğinin Durumu Hiç İyi Değil”

Fethiye’de Ekim ayına girilmesine rağmen hava sıcaklıkları yaz günlerini aratmıyor. Bunu fırsat bilen turistler de Fethiye’den ayrılmamayı, tatilini sürdürmeyi tercih ediyor. Mikrofonlarımıza konuşan Sakıp Bey, iklim değişikliğine de vurgu yaptı.

Hava sıcaklığının yükselmesi bekleniyor

Fethiye’de Ekim aylarının sonuna gelinmesine rağmen Temmuz ayından kalma sıcak havalar yaşanıyor. Fethiye’de hava sıcaklığının 34 derecelere kadar yükselmesi bekleniliyor. 

Muğla’yı Serinleten Yağış

Muğla’nın Menteşe ilçesinde öğle saatlerinde başlayan kısa süreli yağmur, hem sokakları temizledi, hem de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle ortamın serinlemesine neden oldu.

Vatandaşlar sahillere akın etti

 Bodrum’da Eylül ayının son haftasında sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. Kavurucu sıcakların geldiği ilçede hava sıcaklığı 38 derecelere kadar ulaştı.

Tarihin en sıcak Temmuz haftası

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sıcaklık uyarısının yapıldığı Muğla'da hava sıcaklığı gölgede 41 derece olurken, açık alanda bu oran 47 dereceyi gördü. Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Dünya Meteoroloji Organizasyonu'nun Temmuz ayı içerisinde bulunulan bu haftayı, meteorolojik kayıtların tutulduğu tarihten bu yana gözlenen en sıcak hafta olarak açıkladığını aktardı.

Rekor sıcaklık bekleniyor!

Bugün mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın. Muğla’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı bugün daha da artarak mevsim normallerinin 7 ila 9 derece üzerine çıkacak.

Valilikten sıcak ve yangın uyarısı

Muğla Valiliği 26 Temmuz Çarşamba ve 27 Temmuz Perşembe günleri Muğla genelinde hava sıcaklığının üst seviyede seyretmesi nedeniyle vatandaşları orman yangınları konuşumda dikkatli olunması konusunda uyardı.

Fethiye 45 dereceyi görecek

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan uyarıda, Muğla bölgesinde sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklığı 40-45 derece dolayında seyredeceği belirtildi.

Ormanlık alanlarda devriye görevini sürdürüyor

Yangına en hassas iller arasında yer alan Muğla’da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yangın riskinin artması sonucu Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ormanlık alanlarda devriye görevini sürdürüyor.

45 derece sıcakta tarihe dokunuş

Muğla’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sıcaklık oranı 43 derece olarak açıklandı.

Meteoroloji uyardı, Muğla 43 dereceyi görecek

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan uyarıda, Muğla bölgesinde sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklığı 38-43 derece dolayında seyredecek.

Bodrum’da çöl sıcakları

Muğla’nın Bodrum ilçesinde gölgede 44 derece ölçülen hava sıcaklığı bunalttı.

Marmaris kavruldu

Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Ege Bölgesi’nde sıcaklar adeta bunalttı. Muğla’nın Marmaris ilçesinde 44 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığı vatandaşları bunalttı.

200 noktaya mama ve su takviyesi yapıldı

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Marmaris’te belediye ekipleri can dostlar için seferber oldu.

Muğlalılar artan sıcaklıklara dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Muğla bölgesinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrederek 40 dereceye çıkması uyarısında bulunmasını adından Muğla Valiliği de vatandaşları sıcak hava ve yangın riskine karşı uyardı.

Meteoroloji uyardı, sıcaklık 40 dereceye çıkıyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan uyarıda, Muğla bölgesinde sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklığı 36-40 derece dolayında seyredecek.

Hava sıcaklığı 40 dereceye yaklaştı

Fethiye’de Cumartesi günü hava sıcaklığının 38 derece olması bekleniyor.

Fethiye’de Hava Sıcaklığı Artacak

Muğla’nın Fethiye ilçesinde hava sıcaklığı ortalama 33 derece seyrediyor. Meteroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Fethiye’de hava, önümüzdeki günlerde 3-5 derece daha da artacak.

BODRUM DENİZE GİRİP GÜNEŞLENDİLER

Muğla Bodrum'da, hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar denize girip güneşlendi.

2023’Ü DENİZDE KARŞILADILAR

Yeni yılın ilk gününde hava sıcaklığının 18 derecede seyrettiği Muğla'nın Ula ilçesinde vatandaşlar denize girdi.

BODRUM'DA SICAKLIK 35 DERECEYE ÇIKTI, SAHİLLER TEMMUZ AYINI ARATMADI

Hava sıcaklığının 35 dereceye çıktığı Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahiller Temmuz ayını aratmadı.

MUĞLA’DA SICAKLIK 5-8 DERECE DÜŞECEK

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan uyarıda, Muğla bölgesinde önümüzdeki nafta içinde hava sıcaklığı 5-8 derece arasında düşüş yaşanacak.

HEM YAZI HEM DE KIŞI YAŞAYACAĞIZ

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde artacağı ve hafta sonu güneşli bir havanın ülke geneline hâkim olması bekleniyor. Pazartesiden itibarense Rusya'dan gelen soğuk havanın etkisine girecek olan Türkiye, aynı hafta içinde hem yazı hem de kışı yaşayacak.