Hayvancılık Haberleri

Hayvancılık Haberleri

Karaca’dan Fuar Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas ve Fethiye Turistik İşletmeler, Villa Ekipmanları ve Dekorasyon Fuarı’na ziyaretlerde bulundu.

Başkan Gürün Kavaklıdere’de kooperatif üyeleri ile bir araya geldi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatif üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Gürün “Tarım ve hayvancılık ülkemizin ve kentimizin geleceği için çok önemli. Bu nedenle kooperatiflerimize önemli destekler sağladık” dedi.

Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği

2023 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (Tebliğ No:2023/41) 26.11.2023 tarihli Resmi Gazetede yayınlandı.

Fethiye ve Bölgenin Ticari Gelişmesine Katkı Sağlayacaklar

Fethiye’de bölgenin ve ilçenin tanıtımından ticaretin gelişmesine, tarım ve hayvancılıktan sosyal projeler üretilmesine kadar pek çok yararlı çalışmalar yapabilmek için Fethiye’nin seçkin iş insanlarının bir araya gelerek kurduğu kısa adı LİİDER olan Likya İş İnsanları Derneği, pek çok konuda proje üretmek için gece- gündüz çalışıyor.

Büyükşehir’in Kıl Keçisi desteği 3 ilçede devam ediyor

Tarım ve hayvancılıkta üreten köylünün yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticilere yönelik başlattığı ve yoğun ilgi gören Kıl Keçisi projesi Milas, Bodrum ve Seydikemer ilçelerinin kırsal mahallelerinde devam ediyor.

Fethiye’ye Tatile Geldi Hayatı Değişti

İngiltere'de yöneticilik yapan ve sevdiği kişi için Aydın’a yerleşerek hayvancılık yapmaya başlayan “İngiliz gelin” Sarah Durrant, kısa sürede alıştığı çiftlik hayatında hem hayvanlarına bebek gibi bakıyor, hem de öğrendiği geleneksel yöntemlerle peynir, tereyağı ve yoğurt yapıyor.

Evinden 20 kilometre uzaklıkta bulundu

Muğla2nın Seydikemer ilçesi Yayla Temel Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan 6 çocuk annesi Yadigar Yolcu, 30 saatlik çalışmanın ardından evinden 20 kilometre uzaklıkta bulundu.

Fuar, renkli görüntülere sahne oldu

11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Kapılarını açtı.

Demir, çiftçiye ÖTV’siz traktör verileceğini açıkladı

Milletvekili Adayı Mehmet Demir 11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi kazanılması halinde çiftçiye ÖTV’siz traktör verileceğini açıkladı.

Milletvekili Adayı Demir, Saylak’a tepki gösterdi

11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Kapılarını Açılışına siyasi gerginlikler damga vurdu.

Açılışta Siyasi Gerginlik Damga Vurdu

11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Kapılarını Açılışına siyasi gerginlikler damga vurdu. 

ATA TOHUMLARINA SAHİP ÇIKIYOR...  

Milas Belediyesi, 14. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı öncesinde vatandaşlara “Yerel tohum geleceğimizdir, ata tohumlarınızı bekliyoruz.” çağrısında bulundu. 

MENTEŞE BELEDİYESİNDEN TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEK

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 2019 yerel seçimlerinden bu güne tarım ve hayvancılık alanında yapılan yatırım ve destekler hakkında yazılı açıklama yaparak, “Geçen 3 yıllık süreçte yerel üreticimize ve çiftçimize destek olmak adına tarım ve hayvancılığa 5 Milyon 900 bin liralık destek sağladık” dedi.

KARAÇULHASPOR’A KUZU BAĞIŞI

Erdoğan Hayvancılık tarafından Karaçulhaspor’a 2 adet kuzu bağışı yapıldı.

Milas’ta kurbanlık satışları başladı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Muğla'nın Milas ilçesinde hayvancılık yapanlar kurbanlıklarını yavaş yavaş satışa çıkarmaya başladı. Milas yetiştirilenler başta olmak üzere hayvancılık alanında önemli yere sahip il ve ilçelerden de getirdiği kurbanlıkları satışa çıkaran üretici Kahraman Akar, 'Her bütçe için kurbanlık elimizde bulundurmaya çalıştık' dedi.

Yerel Tohumlar Derneği coşkuyla açıldı

Fethiye Yerel Tohum Derneği büyük bir coşkuyla İncirköy’de açıldı. Açılış Dernek Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter, Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı ve İl Tarım Müdürü Barış Saylak’ın konuşmaları ile başladı. Ardından Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı ve Dernek Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter ve İl Tarım, hayvancılık ve Orman Müdürü Barış Saylak alkışlarla kurdele kesti. Birçok vatandaşın katıldığı açılışta keyifli dakikalar yaşanırken Fethiyeli yazarlar tarafından imza günü de düzenlendi.

Tarım Fuarında Başkan Otgöz'e doğum günü sürprizi

Fethiye’de bu yıl 10’uncusu düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı’nı ziyaret eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e doğum günü sürprizi yapıldı.

BAŞKAN GÜMÜŞ SÖZÜNÜ TUTTU “İKİZ KIZLAR ARTIK OKULA GÜVENLE GİDEBİLECEK”

Menteşe ilçesi Yemişendere Mahallesi Kozağaç mevkisinde hayvancılık ve ormanda kesim işi yaparak geçimini sağlayan Muzaffer İnce'nin 8. sınıf öğrencisi ikiz kızları Nehir ve Irmak’ın okula giderken yaşadıkları ulaşım sıkıntısı, Menteşe Belediye ekiplerince çözüme kavuştu. Belediye ekipleri 5 kilometrelik yolda dün sabah itibariyle iş makineleri ile yol tesviye çalışmalarına başladı. Nehir ve Irmak İnce yol çalışmasının ardından okuluna artık daha güvenli ve rahat bir şekilde gidebilecekler.

Muğlalı kadın çiftçi bilgi yarışmasında birinci oldu

, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün organize ettiği 17'nci Uluslararası Agroexpo Tarım ve Hayvancılık Fuarında Muğla, İzmir, Denizli, Aydın, Afyon, Uşak, Kütahya ve Manisa illerinden kadın çiftçilerin katıldığı yarışmada Muğlalı kadın çiftçi birinci oldu.

MSKÜ’nün ortağı olduğu 5 milyon Avro’luk bütçe kabul edildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin de ortağı olduğu 5 milyon Avro'luk Avrupa Birilği projesi kabul edildi. 'Akıllı iklim ekosistem (İyileştirme ve bilgi) temelli kırsal uzmanlık ve eğitim merkezi' projesi ile tarım, hayvancılık ve su ürünleri alanlarında bölgesel kalkınma odaklı eğitimler verilecek.

Sadet Kansız “Hayvancılığa sahip çıkın”

Gelecek partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız Türkiye’de tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilerin zor durumda olduğunu ifade ederek “Hayvancılık yapan çiftçilerimize sahip çıkın yoksa içecek süt ,yiyecek et bulamayacağız” dedi.

Tarıma Dayalı İhtisas OSB’nin çevreci olduğu belgelendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), proje sahibi olduğu Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB) çevreci proje olduğu belgelendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın projeye ilişkin “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu” kararına ilişkin belgeyi kamuoyuyla paylaşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Bölgemizde hayvancılık sektörünün gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak Seydikemer TDİOSB’nin bir aşaması daha tamamlandı. Çevreye duyarlı olacak Süt Sığırcılığı OSB, bölgemizi hayvancılıkta önemli bir merkez haline getirecek.” dedi.

Montenegro heyetinden Bodrum’a ziyaret

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen Montenegro'dan heyeti Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen Tarım AR-GE ve Yerel Tohum Merkezi'ni ve Etrim Tarım kampını ziyaret etti. Heyet, Türkiye'den Bodrum Belediyesi ile tarım ve hayvancılık konusunda ortaklık kurulabileceğini belirtti.

Dalaman tarım fuarına ev sahipliği yapacak

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yapılması planlanan Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Arıcılık Fuarı için toplantı düzenlendi.

Köyceğiz’de 658 arıcıya 82 ton arı yemi dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğünün desteği ile Muğla İl tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında yapılan arı yemi dağıtımının son etabı Köyceğiz İlçesinde yapılan törenle gerçekleşti.

Kırsal kalkınmadan destek alan hayvancılık işletmesinde incelemelerde bulunuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü Adem Dinç ile Genel Müdür Yardımcısı Halim Bediz, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ve yönetimi Muğla'nın Menteşe ilçesi Algı Mahallesi'nde Mehmet Özsoy'a ait hayvancılık işletmesini ziyaret etti.

Kamil Mutlu Demirtaş, Esnaf Ziyaretlerini Sürdürüyor

Ocak ayında yapılması beklenen Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimleri için adaylar çalışmalarına devam ediyor. Şimdilik üç adayın adaylığını açıkladığı seçimlerde, 38 yaşındaki genç aday Kamil Mutlu Demirtaş, söylemleri ve çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Demirtaş Nakliyat, Turizm Hayvancılık Şirketi, Fethiye Sürat Kargo İşletmeciliği ve Kalkan Hatay Ocakbaşı Restoran işletmeleriyle Fethiye ticari hayatının tanınan ve sevilen yüzlerinden biri olan Demirtaş, esnaf ziyaretlerinde de ilgiyle karşılanıyor.

Milas’ta ’Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’ açıldı

Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı bugün 12'nci kez Muğla'nın Milas ilçesinde kapılarını açtı. 4 Eylül'e kadar açık kalacak fuarda 400 dolayında markanın farklı ürünleri sergilenirken, fuarı yaklaşık 90 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Yangın mağduru çiftçilere hayvan desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda yangından zarar gören yetiştiricilere verilmek üzere İzmirli hayırseverler tarafından temin edilen hayvanlar sahiplerine teslim edildi.

Uzman Eller Projesi ile 100 bin TL'ye kadar hibe desteği...

Tarım ve Orman Bakanlığı, üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden mezun olan "Uzman Eller Projesi" kapsamındaki üreticilerin projelerine 100 bin liraya kadar hibe desteği verecek.