Hukuk Haberleri

Hukuk Haberleri

Saatcı: Yapay Zeka Ürünü Sahte Ses Kayıtlarına Tevessül Edenleri Lanetliyorum

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, kendisi ile ilgili sosyal medyada dolaşıma sokulan yapay zeka ürünü ses kayıtları ile ilgili açıklama yaptı. Hukukçu kurmaylarının konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Saatcı, “Bunun adı yapay zeka değil, yapay alçaklıktır. Buna tevessül edenleri lanetliyorum.” dedi.

İçmeler Hizmet İçi Eğitim Tesisinde çalışmalar devam ediyor

 2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’da Devir, Tasfiye ve paylaştırma Komisyonu kararları kapsamında 1 Nisan 2014 tarihi itibari ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devredilen, diğer kurumların aynı yerle ilgili talepleri nedeni ile mahkeme süreci uzun süren, hukuki süreç sonucunda Büyükşehir Belediyesi’nin olan Marmaris İçmeler’de Hizmet İçi Eğitim Tesisi yapımı devam ediyor.

Canlı yayında Fethiye turizmi konuşuldu

Fethiye Turizm Derneği Başkanı Işıl Sungur ve PTY Kurucu Yönetim Pazarlama ve Hukuk Danışmanı Güngör Gürel, canlı yayın üzerinden Fethiye turizmi ile ilgili konuştular.

Başkan Gümüş, “Kadınların Daha Güçlü Olduğu Bir Menteşe İçin Çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi Kadın Danışma Merkezi şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor. Danışma Merkezinde ayrıca kadınlara şiddetle mücadelede, 6284 sayılı kanun kapsamında yasal hakları ve önleyici tedbirleri konusunda bilgilendirme yapılıyor.

715 kişiye farklı konularda destek oldular

Marmaris Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, psikolojik, hukuki ve sosyal desteğe ihtiyaç duyan kadınların, çocukların ve ailelerin yanında olmaya devam ediyor. 2022 yılında açılan merkez bu zamana kadar 715 kişiye farklı konularda destek oldu.

Bodrum'da Kadınlara Yönelik Danışmanlık Hizmetleri Devam Ediyor

Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Danışma Merkezi, şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor.

Şirketlerin Rekabet Gücü Artacak

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program’da, Ulusal Emisyon Ticaret Sisteminin hukuki altyapısının tamamlanması ve AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına uyumlu bir şekilde geliştirilmesi hedeflendi. Emisyon Ticaret Sistemi sayesinde atmosfere salınacak emisyon limitini aşan şirketlere karbon ücreti yansıtılırken, karbon ücreti ödemek zorunda kalmayan şirketlerin rekabet gücü artacak.

Bakırcı, “Usulsüzlük var! Gerekli yerlere müracaatımızı yaptık”

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, kendi evinde 1-0 yenildiği Kastamonuspor maçında “Sahada esame listesinde gösterdiği ancak Fethiye’ye bile getirmediği” futbolcusu Yusuf Talum ile ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu Başkanlığına müracaat ederek GMG Kastamaonuspor’un hükmen mağlubiyetine karar verilmesi için soruşturma açılmasını talep etti. 

Hıdır Ailesinin Acı Günü

AK Parti MYK Üyesi Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Nil Hıdır'ın babası Yahya Hıdır vefat etti.

Göcek, Çalıştaya Ev Sahipliği Yapıyor

Türk Ceza Hukuku Reformunun 18. Yılında "Anayasa Mahkemesinin Ceza Hukukuna İlişkin Kararlarının Değerlendirilmesi Çalıştayı Göcek Kültür Merkezinde başladı.

Muğla’da Ceza Hukuku değerlendirme çalıştayı

Türk Ceza Reformunun 18’inci yılında Anayasa Mahkemesi’nin Ceza Hukukuna İlişkin Değerlendirilmesi çalıştayı Muğla’nın Fethiye ilçesi Göcek mahallesinde başladı.

“Muğla’nın betona boğulmaması için mücadele ediyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi, imara uygun olmadan açılan ve çevreye zarar verebilecek diğer uygulamalara karşı hukuki mücadelesini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam 174 çevre davası açtı.

Dövizle Kredi Çekene Kötü Haber!

Dövizle kredi çektikten sonra taksitleri ödeyemeyen işadamı mahkemenin yolunu tuttu. Yıllar süren davaya son noktaşı koyan Yargıtay 11. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı. Dolar kurunun artmasının öngörülemeyecek bir olgu olmadığına dikkat çeken Yüksek mahkeme; kurlarda yaşanabilecek değişikliklerin davacı tarafça kredi sözleşmenin yapıldığı sırada göz önüne alınması ve basiretli bir tacirin dövizle kredi çekmenin sonuçlarını öngörmesi gerektiğine hükmetti.

Başkan Aras’tan Sazköy ve su hattı patlamaları açıklaması

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ağustos Ayı Belediye Meclisinin gündem maddelerinden olan Sazköy Mahallesi'nde Ekoturizm/Kırsal Turizm Tesis Alanı Amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili alınan karar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenledi.

"Çocuğa Yönelik İstismara Karşı Yeniden Yapılanmalı"

Çocuklara yönelik istismarın ortaya çıkması için, hem sağlık hem de yargı sisteminde iş birliğinin hayata geçmesi gerekiyor. Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları (CİSÜ) Platformu, çocuk istismarı alanında yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, hukuk ve sağlık kurumlarının istismar yaşayan çocuklara özel olarak yeniden yapılanması gerektiğine dikkat çekti.

Ünlü sunucu dehşet anlarını anlattı

Sunucu ve oyuncu Gül Gölge, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yazlık evinin olduğu site içerisindeki bir iskeleden denize girdiği sırada, oranın kendisine ait olduğunu söyleyen bir kişinin teknesini üzerine sürerek büyük bir tehlike yaşamasına neden olduğunu açıkladı. Şahıstan şikayetçi olduğunu söyleyen Gölge, hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini söyledi.

Gazetecilere Tehdit Hukuki Süreç Başlatıldı

Bodrum’da haber takibindeki gazetecilerin silahla vurulmakla tehdit edilmesine, basın mensupları sert tepki gösterdi. Konuyla ilgili hukuki sürecin başlatıldığı bildirildi. 

Tapuda yeni dönem başlıyor

Tapuda yeni dönem başlıyor. Sadece tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki neden böyle bir yetkilendirmeye ihtiyaç duyuldu ve tapu işlemi yaptıracakların dikkat etmesi gereken neler var? İşte tüm ayrıntıları KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Bedia Güleş anlattı.

Kreşte çocuğu düşen anne hukuk mücadelesi başlattı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren bir kreşte, 3 yaşındaki bir çocuk üzerine çıktığı masadan düşerek yaralandı.

TİP Fethiye İlçe Örgütü'nden Seçim Güvenliği Toplantısı

TİP (Türkiye İşçi Partisi), 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Genel Seçimler ‘de, seçim gönüllülerinin izlemesi gereken hukuki sürece ilişkin seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirdi.

MAHKEME, BODRUM ÇİFTLİK YALI MEVKİİ İMAR PLANI’NI İPTAL ETTİ

Muğla'nın Bodrum ilçesi Çiftlik Mahallesi Yalı mevkiinin imar planına yönelik açılan davada mahkeme bölgenin nazım imar planını iptal etti. Alanın korunması ve bölgedeki mülk sahiplerinin haklarını ve doğal sit alanlarını korumak amacıyla hukuk mücadelesi verdiklerini belirten davanın avukatı Av. Bilgehan Şahin, çıkan kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

VEKİL ADAYI DEMİR “BU HAYSİYETSİZLİKTİR!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Aday Adayı Mehmet Demir, İsveç'te Kur'an'ı Kerim yakılmasını çok sert bir dille kınadı. Demir:" Bu saygısızlık asla kabul edilemez. Hukuk çerçevesinde mücadelemiz devam edecektir" dedi.

PINAR GÜLTEKİN CİNAYETİ DURUŞMASI TEKRAR GÖRÜLECEK

Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin Pınar Gültekin'in öldürülmesi olayına ilişkin olarak yapılan yargılama sonucunun istinaf mahkemesine taşınmasının ardından, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi karardaki hukuka aykırı kısımların yargılama ile giderileceğini tespit ederek, 15 Şubat tarihine duruşma günü verdi.

FETHİYE’DE AİLE MAHKEMESİNE “1.458” BAŞVURU

2022 yılında Fethiye Adliyesi Aile Mahkemesine Aile hukukundan kaynaklı 1458 dava başvurusu olduğu öğrenildi.

ARAZİDE BULUNAN KEMİK, KAYIP OLARAK ARANAN GENCE AİT ÇIKTI

Yaz aylarında çalışmak için geldiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaybolan hukuk fakültesi öğrencisi Vedat Altun'un hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

BAŞKAN KANSIZ,” HUKUKİ İŞLEMLERİ PAZARTESİ BAŞLATACAĞIZ”

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Sadet Kansız tarafından basın açıklaması yapıldı.

MARMARİS'TE ÖĞRETMENLERE ENGELLİ HAKLARI İLE İLGİLİ SEMİNER DÜZENLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü tarafından ‘Mesleki Gelişim Programları, Kişisel Gelişim Eğitimleri' çerçevesinde “Ülkem için Dünyam için Ben de Varım” sloganıyla düzenlenen ‘Engelli Hakları ve Türk Hukuk Sistemindeki Yeri' semineri, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın katılımıyla Marmaris ilçesinde başladı.

BAŞKAN EROĞLU’DAN BAŞKAN KULAÇ’A ZİYARET

Demokrat Parti İl Başkanı Erdal Eroğlu, Deva Partisi İlçe Başkanı Saniye Kulaç’ı ziyaret etti. Karşılıklı istişare şeklinde geçen ziyarette Başkan Eroğlu, hukuk ve adaletin tekrar geleceğini belirtti.

ALTINÇEKİÇ, “İSTEDİĞİMİZ SAYGI LİYAKAT HUKUK DÜZENİDİR”

Eğitim İş Sendikası Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç tarafından, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatından 2 yönetim kurulu üyesi, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü bastı iddiası üzerine yazılı bir basın açıklaması geldi.

Başkan Oktay:

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin 'ifşa' açıklamasına yanıt vererek, Tavsiyemiz, hukuk dışı işlerin takibi değil memleketin meseleleri ile uğraşmasıdır dedi.