Internet Haberleri

Internet Haberleri

İnternet Medyası İlan Gelirleriyle Daha Güçlü

Basın İlan Kurumu öncülüğünde basın sektöründe yürütülen dijital dönüşüm çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. İnternet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama hakkına kavuşması için gerekli olan yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinin ardından internet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı.

Muğla Ve İlçelerindeki “Video Sahtekarlığı” Tepki Çekiyor

Muğla’daki bazı internet siteleri ve sosyal medya profillerinin, takipçi ve etkileşim kazanmak için sosyal medyada Muğla yada ilçe isimlerini kullanarak paylaştıkları bazı videoların, Muğla yada ilçelerinde çekilmediği ortaya çıktı. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, bu tutumun Muğla basınının güvenilirliğine zarar verdiğini belirterek kınama yayınladı.

Köktener’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, 4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan '212 sayılı kanun' adlı düzenlemenin Resmî gazetede yayınlanışı sonrası her yıl 10 Ocak günü kutlanan 'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mardin’de Anadolu Basın Buluşmaları

Mardin’de Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Mardin Gazeteciler Derneği ev sahipliğinde düzenlenen “Anadolu Basın Buluşmaları “na katılan gazeteciler Mardin’in Tarihi ve kültürel değerlerine hayran kaldı.

BİK Yönetim Kurulu Üyesi Gülebak; “Kolaylaştırıcı Tedbirlerle Basının Yanındayız”

Anadolu Gazeteciler Temsilcisi ve Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak, Mardin’de gazetecilerin katılımı ile düzenlenen toplantıda basın ve medya kuruluşlarına verilen destekler hakkında bilgilendirme yaptı.

Muğla Deneyap Teknoloji Atölyesi ortaokul ve lise gruplarına teknoloji eğitimi veriyor

Muğla Deneyap Atölyelerinden elektronik programlama ve nesnelerin interneti proje şenliği düzenlendi.

Muğla “Tatilcilerin Gözdesi” Oldu

Temmuz ayında tatilcilerin internet üzerinden yaptıkları lokasyon ve seçenek aramalarında Muğla'daki tatil yerleri özellikle yoğun ilgi gördü.

Başkan Çıralı; “Basın Demokrasimizin Vazgeçilmezi”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, beraberindeki heyet ile birlikte 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Muğla İnternet Gazeteciler Derneği (İGD) Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti.

Hıra, “Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü kutlu olsun”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Kemal Hıra, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Muğla İnternet Gazeteciler Derneği (İGD) Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti.

“Türk basınında sansürün kaldırılışının 115. yılını kutluyoruz”

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı, FTSO yönetim kurulu üyesi ve Başkan yardımcısı, Fethiye Belediyesi Ak Parti Meclis üyesi Muhammet Kökten, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Muğla İnternet Gazeteciler Derneği (İGD) Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti.

Yusuf Çaylı’dan Muğla İGD’ye Ziyaret

Karaçulha Eski Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener'i ziyaret etti. 

Başkan Köktener, 'Bu hafta 4 meslektaşımız haber sırasında saldırıya uğradı'

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği (İGD) Başkanı Seda Köktener, basın mensuplarına yönelik yapılan saldırılar hakkında açıklamada bulundu.

Günde 30 Dakikada İngilizce Öğrenin

Eğitimci Kerem Taşçı, internet üzerinden İngilizce öğretimi verdiğini ve bu yönetimin öğrenciler üzerinde oldukça etkili olduğunu ifade etti.

Başkan Köktener Oyunu Kullandı

Muğla İnternet Gazeteciler Derneği ve SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener oyunu kullandı.

Yeniden Refah Partisi teşkilatından İGD’ye ziyaret

Fethiye’de seçim çalışmalarını sürdüren Yeniden Ferah Partisi teşkilatı, Muğla İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti.

SED Medya Ailesi Bayramlaştı

Bünyesinde FRT TV, Gerçek Fethiye ve Dost Gazeteleri aynı zamanda gercekfethiye.com, dostgazetesi.com ve sondakika48.com internet sitelerini barındıran SED Medya’da bayramlaşma programı düzenlendi.

BAŞKAN KÖKTENER’DEN KAYMAKAM KARAMAN’A ZİYARET

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı aynı zamanda SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı olan Seda Köktener, Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman'ı ziyaret etti. Ziyarette Köktener ve Karaman çeşitli konularda istişarede bulundu.

MİLAS’TAKİ ACİL TOPLANMA ALANLARINI BİLİYOR MUSUNUZ?

Milas Belediyesi, gerçekleşebilecek olası bir doğal afete karşı vatandaşları acil toplanma alanları konusunda bilgilendirdi. Belediyeden yapılan bilgilendirmede, Milas genelinde vatandaşların toplanabileceği en az 70 nokta olduğu belirtilirken, vatandaşların ikamet ettiği mahalledeki toplanma alanlarına Milas Belediyesi resmi internet sitesi olan https://www.milas.bel.tr/ adresindeki “Kent Rehberi Haritası” bölümünden de ulaşabileceği ifade edildi.

BAŞKAN KÖKTENER GÜVEN TAZELEDİ

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği 2. Olağan Genel Kurulu ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle 18 Şubat Cumartesi günü saat 13.00’da üyelerin katılımıyla zoom üzerinden yapıldı. Mevcut başkan Seda Köktener oy birliğiyle yeniden seçildi.

BAŞKAN KURT,” BAZI İLÇELERİN YARISI YIKILDI”

Gaziantep’de yaşayan Anadolu İnternet Gazetecileri Federasyon Başkanı Arif Kurt, deprem bölgesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İNTERNET HABER SİTELERİ İÇİN 1 NİSAN’DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Resmi ilan ve reklamların gazete, dergi ve internet haber sitelerinde yayımını düzenleyen Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Sektör temsilcileri ile Kurumun tüm paydaşlarının görüşü alınarak geniş katılımlı müzakereler sonucunda hazırlanan Yönetmelik, resmi ilan ve reklam yayımında internet haber sitelerini de içerisine alan yeni dönemin başlangıcı olacak önemli kararları içeriyor.

RESMİ İLAN VE REKLAM YÖNETMELİĞİ KABUL EDİLDİ

Olağanüstü toplanan Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, 1 Nisan’dan itibaren resmi ilan ve reklam yayımlayacak internet haber sitelerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmeliği kabul etti.

BAŞKAN KÖKTENER’DEN ÜYE ZİYARETİ

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, Milas’a giderek dernek üyeleri ile bir araya geldi.

TATİL UMUTLARINI ÇALDILAR

İnternet üzerinde sanal otel satışı yapan çete, jandarma ekiplerince yakalandı.

'DEZENFORMASYONLA MÜCADELE YASASI' İLE NELER DEĞİŞECEK?

İnternet medyası mensupları basın kartı alacak, kişilik hakları korunacak, künyesiz haber sitesi kalmayacak. İşte 'Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nın detayları...

BİK GENEL MÜDÜRÜ ERKILINÇ, “GAZETELERİMİZİN HAKLARINI SONUNA KADAR KORUYACAĞIZ”

Gazete Sahipleri ve Temsilcileri Toplantılarının ikincisi BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ın katılımı ile İzmir’de gerçekleştirildi. Erkılınç, internet medyası karşısında gazetelerin kazanılmış haklarının sonuna kadar korunacağını söyledi.

BAŞKAN KÖKTENER, “TARİHİ BİR ADIMIN BAYRAMIDIR”

Her yıl ülkemizde büyük bir coşkuyla karşılanan ve Türkiye tarihi için önemi büyük olan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener bir mesaj yayınladı.

BAŞKAN KÖKTENER, "CAMİAMIZIN BAŞI SAĞ OLSUN"

Gaziantep'te yolcu otobüsünün daha önce yaşanan bir kazaya neden olan ekiplerin arasına dalması sonucu İhlas Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürlüğünde çalışan 2 muhabir hayatını kaybetti.

BAŞKAN KARACA, “334 KİLOMETRELİK HAT DÖŞENDİ”

“Fethiye” programına konuk olan ve Fethiye’yi değerlendiren Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “ Fethiye’de 334 kilometrelik hat döşendi. 5 kurum ortaklığında yapılıyor. Bölgede ciddi bir internet sorunu vardı. Pandemide uzaktan eğitimle ilgili bölgemizde yaşayan öğrencilerden ciddi talepler oldu. Vatandaşlarımıza hak veriyorum. Fakat yapılan yatırımların da onlar için olduğunu ve şehir için yapıldığını bilmelerini istiyorum. Hiçbir belediye başkanı kolay kolay alt yapıya girmez. Bu cesur bir adımdır” şeklinde konuştu.

KÖKTENER, “BASIN, ÖZGÜRLÜĞÜNÜN EN ETKİLİ ARACIDIR”

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı ve SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayınladı.