Internet Yasası Haberleri

Internet Yasası Haberleri

Medyanın sorunları ve internet yasası İletişim Başkanlığı’nın gündeminde

İGF Genel Başkanı Mesut Demir ve İGF Genel Başkanvekili Ümit Babacan’ı kabul eden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zahid Sobacı, internet gazeteciliği yasasının gündemlerinde olduğunu söyledi.

İnternet yasası Meclis gündeminde

İnternet Gazeteciler Federasyonu’nun yoğun diplomasi trafiği sonucu dijital medya sektörünün beklediği internet yasası, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine girdi. 

“İnternet Yasası çıkarılmadığı sürece bugünü buruk kutlayacağız”

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, Türkiye'de, basın emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Basın Yasası'nın 1961'de yürürlüğe girdiği gün olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.  

İGF Genel Başkanı “Merdiven Altı İnternet Haber Siteleri Erişime Engellenmeli”

İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Ajans Komisyonu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi’ndeki illerde Vali, Belediye Başkanları, cemiyet ve dernekleri ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. İGF Genel Başkanı Mesut Demir, merdiven altı internet haber sitelerinden siyasetten ekonomiye, bürokrasiden STK’lara kadar her kesimin rahatsız olduğunu, kurumsal olmayan merdiven altı internet sitelerinin internet yasası ile erişime engellenmesi gerektiğini söyledi.

İnternet Yasası merdivenaltı sitelere darbe vuracak

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, Türkiye’de 100 bine yakın internet haber sitesinin olduğunu, internet yasası ile birlikte bu rakamın 10 binli sayılara düşeceğini söyledi.

İGF’den İnternet Yasası Çağrısı

İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya ile ilgili açıklaması sonrası internet yasası çağrısında bulundu. Demir, sosyal medyanın düzene girmesinin internet yasasıyla mümkün olacağını söyledi.