İşletme Sahipleri Haberleri

İşletme Sahipleri Haberleri

MUĞLA'DA HASAT ÖNCESİ ZEYTİNYAĞI İŞLETME SAHİPLERİYLE TOPLANTI DÜZENLENDİ

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda il geneli zeytin ve zeytinyağı işletme sahipleriyle 'Zeytinyağı Sektörünün Gıda Mevzuatı Açısından Değerlendirilmesi' konulu toplantı düzenlendi.

Başkan Oktay; “01 Nisan’dan önce hazırlıklarınızı tamamlayın”

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, turistik işletmelere ve işyerlerine 1 Nisan'dan önce hazırlıklarınızı tamamlayın çağrısında bulundu. Oktay'ın işletme sahiplerine seslendiği mektubu, zabıta ekipleri tarafından tek tek esnafa ve işletmelere dağıtıldı.

Başkan Gümüş’ten Öğrencilere “İkametinizi Menteşe’ye Alın” Çağrısı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilere “İkametlerinizi Menteşe’ye Alın” çağrısında bulundu. Başkan Gümüş bu kapsamda Kötekli mahallesinde öğrencilere ve işletme sahiplerine ikametgâh değişikliği ile ilgili bilgilendirici broşür dağıttı.

İşimiz Temiz Projesi Eğitimleri Muğla’da başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TOBB KGK ve OPET’in iş birliği ile geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi” kapsamında Halk Eğitimi Merkezleri’nde eğitimler başladı. “İşimiz Temiz” Hijyen Eğitimleri yeme-içme, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen konusunda normlarını yükseltmek isteyen tüm diğer işletme sahipleri ve çalışanlarına ücretsiz olarak sunuluyor. İşletmelerin hijyen kapasitelerini ve tercih edilebilirliklerini artırmak ve gelirlerini yükseltmek için başlatılan projenin ilk yılında pilot olarak seçilen Antalya, İzmir ve Muğla’da eğitimlere başvurular devam ediyor.

Restoranlar Fethiye’de de ilk gün bereketi yaşadı

Aylardır kapalı bulunan kontrollü normalleşme ile kepenklerini açan restoran ve kafeler ilk gün bereketi yaşadı. Fethiye’de sahil bandı ve balık halinde ki restoranlar yasakların kısmen kalkmasıyla birlikte ilk gün bereketi ile karşılaştı. Sandalye ve masaların günün erken saatlerinde müşteriler ile dolması özellikle balık halinde aylardır beklenen görüntülere kavuşmayı sağladı. İşletme sahipleri ve çalışanlar “Beklediğimiz günlere kavuştuk, sezonun güzel geçeceğine inanıyoruz. Sadece saat 21’e kadar olan kısıtlamanın saat 24’e kadar uzatılmasını bekliyoruz” dediler.

Mahallesini savunan muhtar fenomen oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde mahalle sınırları içerisine bir işletme tarafından dökülen çöpleri gören muhtar çılgına döndü. İşletme tarafından da tehdit edildiğini iddia eden muhtar o anları sosyal medya hesabından canlı olarak paylaştı.

Seydikemerli genç ressam, işletmelerin yüzünü güzelleştiriyor

Seydikemerli genç ressam Umut Can Yılmaz, serbest tarzda yaptığı farklı resimlerle birçok işletmeye güzelliğin yanı sıra farklılık da katıyor. İşletmelerin iç mekan duvarlarına yaptığı resimlerle dikkat çeken genç ressam Yılmaz “Arkada bir iz bırakmak bu işin en güzel yanı” diyor. İşletme sahipleri ise “Yapılan işten çok mutluyuz. Web ortamından daha ucuz ve hızlı bir çalışma oluyor. Herkesin dikkatini çekmeye başladı” ifadelerini kullanıyor. 

FTSO üyelerine bahar kredisi kampanyası

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) işletmelerin yüzünü güldürecek bahar kampanyası başlattı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üyelerinin de yararlanabileceği kampanya kapsamında, işletme sahipleri ilk 3 ay ödemesiz ve sonrasında aylık eşit taksitlerle ödenmek üzere maksimum 36 ay vadeli kredi kullanabilecekler. Kampanya 1 Mayıs 2021 tarihine kadar geçerli olacak.

Soydemir “Maviye dönmek, bizim elimizde”

Dünkü kabine toplantısının ardından özellikle restaurant ve kafe işletmecilerinin gözü kulağı ekranlara kilitlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan özellikle turizm bölgesi Fethiye’deki işletmecilerin beklediği açıklama nihayet geldi. Yüksek risk grubunda yer alan Muğla ve ilçelerindeki restaurant, kafe, pastane, kahvehane ve çay bahçesi işletmecileri, iş yerlerini sabah 07:00’de açıp akşam 19:00’da kapatabilecek. Açıklanan kararı değerlendiren Fethiye Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Mehmet Soydemir “bölgemiz, yüksek risk grubunda. Normalleşmeye doğru adım atılıyor. İşletme sahiplerimizden kurallara uymaya devam etmelerini istiyoruz. Kurallara uyup Muğla bölgesini maviye dönüştürmeliyiz” dedi.

Kapalı olan işletme sahiplerinden “Elbet bir gün buluşacağız” göndermesi

Muğla’da, kafe, bar ve restoran sahipleri, tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri yarım saatlik “ışık ve müzik açma” eylemiyle 11 aydır yaşadıkları mağduriyeti protesto ettiler.

Bodrum’da fırtına kabusu: Balıkçı tekneleri battı, yelkenli gulet karaya oturdu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gece saatlerinde başlayan ve saatteki hızı 70 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle küçük balıkçı kayıkları battı, bir ahşap gulet ise bir sitenin önünde karaya oturdu. Bodrum Belediyesi ve Liman Başkanlığı, balıkçıların ve yat sahiplerinin liman dışına çıkmamaları için sık sık uyarılarda bulundu. Meteoroloji yetkilileri şiddetli fırtınanın 2 gün süreceğini açıkladı.

DÖŞENEN BORULAR TESTİ GEÇEMEDİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve müteahhit firmanın yaptığı Ölüdeniz İçme Suyu İzole Hattında test amaçlı verilen sular, bazı boruların hatalı yapımı sonucu sokaklara aktı. Güneşli ve güzel havada sokaktaki suları gören turistler ve işletme sahipleri, bir an yağmur yağdığını sanarak şaşkınlık geçirdiler.

Öztürk; ''Ölüdeniz'de Sınıfta Kaldılar''

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin Ölüdeniz’de başlattığı ve hala bitmeyen içme suyu şebeke çalışmalarını yerinde inceledi. Turizm sezonu için hazırlıklarını sürdüren işletme sahiplerinin dert ve dileklerini dinleyen Öztürk, “ Ölüdeniz delik deşik durumda. Su kanalları kazılmış kapatılmamış. Üst yapılar yapılmamış. Bu gidişatla tahmin ediyorum virüs bitse bile biz maalesef turizm konusunda, alt yapı konusunda Ölüdeniz’de sınıfta kalmış durumdalar” dedi.

ŞEF MAVİ EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR

Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Fethiye Özel Yakut Mesleki Eğitim Merkezi mutfak akademi eğitim mutfağında Fethiye ve çevresinde bulunan birbirinden değerli şeflerimize, işletme sahipleri ve işletme müdürlerimize fırınla pişirme teknikleri ve kullanım eğitimi gerçekleştirdi.

Tüpgaz Bayi Yöneticilerinden FTSO’ya Ziyaret

Tüpgaz bayisi olarak hizmet veren işletme sahipleri, FTSO yönetimini ziyaret ederek sorunlarını dile getirdi.