Istiklal Marşı Haberleri

Istiklal Marşı Haberleri

İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü oratoryo ile anlatıldı

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy, Fethiye'de de oratoryo ile anlatıldı.

Köyceğiz’de İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Gerçekleştirildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programla kutlandı.

İstiklal Marşımız 103 Yaşında!

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşımızın kabulünün 103’üncü yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlenen törenle kutlandı.

Kökten, “Program Hepimizi Duygulandırdı”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programına katıldı.

Saatcı, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yıldönümü Nedeniyle Mesaj Yayınladı

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, İstiklal Marşı'nın Kabulü’nün 103. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “İstiklal Marşı’nın Türk Milleti’nin bir manifestosu olduğunu açıkladı.

Başkan karaca’dan istiklal marşı’nın kabulünün 103. Yıldönümü mesajı

“Bugün milletimizin bağımsızlık aşkının ve vatan sevgisinin en güçlü ifadesi olan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 103. yılını büyük bir gururla kutluyoruz.

Başkan Akdenizli: “İstiklâl Marşı’mız, Milli Mücadele Ruhumuzu Canlandırmıştır”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, milli mücadelemizin zaferini ve milletimizin bağımsızlığını anlatan İstiklâl Marşı’mızın kabul edilişinin 103’üncü yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Akbıyık’tan İstiklal Marşı'nın Kabulü Mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Fethiye Beşkaza Meydanı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Düzenlendi

Fethiye Belediyesi ve Türk Kadınlar birliği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Beşkaza Meydanı'na çelenk koyma töreni düzenlendi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören konuşmalar ile devam etti.

Muğla’da İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması İl Finali Yapıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması' il finali, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması İlçe Finali” Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Köyceğiz'de Şehitler Unutulmadı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde tüm ülkede olduğu gibi Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şahadete uğurlanan şehitleri anmak için okullarda tören düzenlendi.

Muğla’da Okullarda Şehitler İçin Saygı Duruşunda Bulunuldu

12 Ocak tarihinde pençe kilit operasyonunda şehit düşen 9 Mehmetçik için tüm yurtta olduğu gibi Muğla’nın Menteşe ilçesinde de okullarda saygı duruşunda bulunuldu.

Fethiye'de Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları Suudi Arabistan'a tepki gösterdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir grup Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarı Atatürk anıtı önünde İstiklal Marşı okuyarak Suudi Arabistan'a tepki gösterdi.

Mehmet Akif Ersoy Vefatının 87. Yılında Muğla'da Anıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde KYK Erkek Yurdunda öğrenciler için her hafta düzenlenen 'Gençler Sanatın İçinde Programı' çerçevesinde İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinden yola çıkarak öğrenciler oto portre çalışması gerçekleştirdi.

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz’ün Bodrum Muhtarlar Derneği Çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Turistler İstiklal Marşı okunurken saygı duruşunda bulundu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 2023-2024 Eğitim öğretim yılı kapsamında ilköğretim haftası açılış programı Beşkaza meydanında gerçekleşti. 

CHP 100 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100. kuruluş yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreni düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile sona erdi. 

Yolcu Teknelerinde Zafer Bayramı Coşkusu 

Sınırlı Sorumlu Belcekız Ölüdeniz Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Tur için hazırlanan tekneler, hareket saatinden önce eş zamanlı olarak saygı için kornalarını çaldılar. Ardından yolcular, tekne sahipleri ve görevli personeller İstiklal Marşımızı söylediler. 

30 Ağustos Zafer Bayramı Fethiye’de Törenle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye'de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Zafer Bayramı coşkusunun 101 yıllık gururu, Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başlayıp, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile devam etti.

Avukatlar günü kutlandı

5 Nisan Avukatlar Günü, şiddetli yağış medeniyle Özer Olgun Kültür Merkezi’nde kutlandı. Etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

İSTİKLAL MARŞIMIZI GÜZEL OKUYAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Seydikemer’de 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 102. Yılı ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULU VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü‘ nün 102.Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı Ortaca İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.  

FETHİYE, İSTİKLAL MARŞI’NIN 102. YILINI KUTLADI 

İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. Yıldönümü nedeniyle, Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda bir anma töreni düzenlendi

İSTİKLAL MARŞI’NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASINI ERDOĞAN KAZANDI

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma yarışması düzenlendi. 

 İSTİKLAL MARŞI'NIN 102'İNCİ YILINA ÖZEL KUTLAMA 

İstiklal Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü çerçevesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Salonu'nda program düzenlendi

İSTİKLAL MARŞI'NIN 102. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Milli yazar Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı ve 12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı'nın 102.yıldönümü için Marmaris'te etkinlikler düzenlendi

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 102. yıl dönümü kutlandı

Muğla'nın Milas ilçesinde İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yıldönümü ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi

KARAMAN, “İSTİKLAL MARŞI, TÜRK MİLLETİNİN DİRİLİŞ DESTANIDIR”

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

OKUMA YAZMA BİLMİYOR AMA İSTİKLAL MARŞI'NIN 10 KITASINI EZBERE OKUYOR

Muğla'da henüz okuma yazma bilmeyen ve İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okuyan 6 yaşındaki Ada Türk, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından plaket ile ödüllendirildi.