Kadına Şiddet Haberleri

Kadına Şiddet Haberleri

Fethiye'de Kadına yönelik şiddete tepki söyleşi düzenlendi

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde, Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kadına şiddet, kadın cinayetlerine dikkat çekmek söyleşi düzenlendi. 

Kadına Şiddet Ve Uyuşturucudan Tutuklandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde kadına şiddet nedeniyle gözaltına alınan şahsın uyuşturucu ve ticaretinden 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı.

Ortaca’da Kadına Şiddet ve Çoçuk Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Kaymakam Kenan Aktaş başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Çocuk Koordinasyon Üst Kurul Toplantısı yapıldı.

Menteşe Belediyespor formalarına 100.Yıl logosu

Menteşe Belediyespor Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle, tüm branşlardaki formalarına 100. Yıl logosu, Atatürk imzası ve Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadına şiddete dur logosu ekledi.

Esnafa mor balonlar dağıtıldı…

Milas Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, Milas Cumartesi Pazar Yeri ve Selimiye Pazar Yeri’nde stant kurarak vatandaşları “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” hakkında bilgilendirdi.

Marmaris’te kadına şiddet konulu panel düzenlendi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Marmaris’te düzenlenen panelde ‘şiddet’ konusunu tüm yönleriyle ele alındı.

Kadına şiddet farkındalığı için denizde pankart açtılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık etkinliği kapsamında denizde pankart açıldı.

Polisten ‘Kadına şiddete hayır’ çalışması

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler, semt pazarına giderek hem pazarcılara hem de vatandaşlara KADES uygulamasını anlatarak, ‘ kadına el kalkamaz ‘ broşürleri dağıttı.

“KADINA ŞİDDETE KARŞI” BİLGİLENDİRME STANDI AÇILDI

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Yeni Cami bahçesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü, Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı, Fethiye Müftülüğü ve Fethiye Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ortak bilgilendirme standı açıldı. 

SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ BU KEZ KADINA ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN DALDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dalış ekipleri, kadına şiddete dikkat çekmek için denize daldı, pankart açtı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET TİYATRO GÖSTERİSİ İLE SAHNELENDİ

Muğla'da Hayalhane 2 Tiyatro Topluluğu, sergiledikleri “3. Sayfa” isimli tiyatro oyunu ile kadına şiddete dikkat çekti.

MENTEŞE’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI TÜM CAMİLERDE VAAZ VERİLDİ! 

Menteşe Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri KADINA ŞİDDETE DUR(!) demek için çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. 

Emniyet Müdürlüğünden Kadına şiddete karşı broşür dağıtıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda yol kontrol noktasında durdurulan araçtaki vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Kades Bilgilendirme Standı Kuruldu

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce kadına şiddeti önleme ile ilgili KADES bilgilendirme standı kuruldu.

Ülkü Ocakları’ndan Kadına Şiddet Semineri

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde “Kadına şiddetin hukuki ve psikolojik süreci ile ilgili seminer düzenlendi.

Besiad, Kadınlar Günü Özel Söyleşisi İle “Kadına Şiddete Dur!” Diyecek

Bodrum esnaf ve iş insanlarının sosyalleşmesi, örgütlenmesi ve iş dünyasına yönelik geliştirme faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan ve bu vizyon ile faaliyetlerine devam eden Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD), geleneksel üye buluşma toplantısında bu kez ekonomi yerine sosyal bir konuyu mikrofona taşıyor.

Ülkü Ocakları’ndan Kadına Şiddete Hayır Açıklaması

Fethiye Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice Antalya İli’ne bağlı Döşemealtı İlçesi’nde Ülkü Ocakları Döşemealtı İlçe Başkanlığı Yöneticileri’nden Hayriye Aylin Alkutay’ın eski eşinin saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi nedeni ile bir basın açıklaması yayınladı.

Menteşe Belediyesinden Kadın Personele Anlamlı Eğitim

Menteşe Belediyesi tarafından ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde belediyede çalışan kadın personele ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’, ‘Şiddet Türleri’ ve 6284 Sayılı Kanun hakkında eğitim verildi.

Kadına şiddetle ilgili Marmaris’te bilinçlendirme broşürleri dağıtıldı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Marmaris 19 Mayıs Meydanı'nda Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler broşür, şapka, tişört dağıttı, KADES uygulaması hakkında bilgiler verdi.

Gülümser Oymak “İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeni ile Cumhuriyet Halk partisi Kadın Kolları Teşkilatı tarafından Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde tüm Türkiye’de eşzamanlı olarak basın açıklaması yapıldı.

Fırat; “Bu sorunun üstesinden gelmeye gayret edeceğiz’’

Fethiye kaymakamı Eyüp Fırat başkanlığında Fethiye Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda “Kadına Şiddetle Mücadele” konulu toplantı düzenlendi. Kaymakam Fırat toplantı sonrasında yaptığı açıklamada “Tüm kurumların iş birliğiyle inşallah bu sıkıntının bu sorunun üstesinden gelmeye gayret edeceğiz” dedi.

Tarım personeline ‘Kadına şiddeti önleme’ eğitimi

Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğüne bağlı 'Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi' tarafından Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi' verildi. Şiddet Önleme Merkezi Kuruluş Müdürü Nilüfer Topkıran ve Kurum personeli Gamze Koçar tarafından verilen eğitime İl Müdürü Barış Saylak, Şube Müdürleri ile personel katılım sağladı.

Türk televizyonlarında şiddet içerikli görüntüler artıyor

T.C.Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) Kamuoyu Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan araştırmaya göre izleyiciler Türk televizyonlarında şiddet içerikli görüntülerin arttığını düşünüyor.

Ünlü sanatçı Funda Arar:

Bodrum Antik Tiyatro sahnesinde önceki akşam hayranlarıyla buluşan güzel sanatçı Funda Arar, kadına şiddet konusunda uyarılarda bulundu.

Çoban, “Kadınlarımız geleceğimizdir”

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İlçe Başkanı Çoban, “Kadınlarımız geleceğimizdir.  Çocuklarımızı besler, eğitir, gözetir ve ömür boyu korurlar. Kadına şiddet dünyada en yaygın ancak en az cezalandırılan bir suçtur” dedi. 

Ragıboğlu, “Kadına şiddete karşı mücadelemiz devam edecek” 

Fethiye Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, sahil bandında bulunan Özgecan Aslan Parkı’ndan başlayan ve Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde son bulan mor zincir oluşturacak. Fethiye Kadın Platformu Üyesi Ayşin Ragıboğlu, “Sadece kadın cinayetlerine değil, kadına yönelik her türlü şiddet ve çocuk istismarına karşı mücadelemiz devam ediyor. Elele, omuz omuza sürdürdüğümüz bu mücadeleyi sembolize 8 Mart 2021 günü saat 17.30’da Özgecan Aslan Parkı’ndan başlayıp, mor zincir oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Kadına yönelik şiddette artış yaşanıyor”

Cumhuriyet Kadınları Fethiye Şubesi tarafından yapılan açıklamada, kadına şiddetin her geçen gün arttığına vurgu yapıldı. CKD Fethiye Şube Başkanı Hale Eralp, “Kadınların kıymetini bilmeyen bir toplum maalesef geri kalır. Erkeklere bir daha hatırlatıyoruz, biz kadınları korumak ve kollamakla mükellefsiniz” dedi. 

Marmaris’te Polis ve Jandarma kadına yönelik şiddete karşı broşür dağıttı

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Atatürk Meydanı'nda toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla 'Kadına Şiddete Hayır' standı açtı broşür dağıttı.

“Kadına şiddet politiktir”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama da, “Kadına Şiddet Politiktir’’ denildi.

İl Müdürü Bozçelik’ten mektuplu farkındalık

Muğla'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik basın açıklaması yapmak yerine eşine yazdığı mektubu okuyarak farkındalık oluşturdu. Bozçelik mektubunda kadına şiddetle mücadele konusunda eşine söz verdi ve, Ey Muğlalılar siz de söz veriyor musunuz? diye sordu.