Kaplıca Haberleri

Kaplıca Haberleri

Akdenizli: “Girmeler Kaplıcasını İşletmek İçin Üzerime Düşen Ne Varsa Yapacağım”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli seçim çalışmaları kapsamında Kıncılar, Girmeler, Güneşli ve Yaka Mahallelerini ziyaret etti. Akdenizli’ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı. Akdenizli, Girmeler Mahallesinde yaptığı konuşmada kaplıcanın içler acısı durumuna dikkat çekerek; “31 Mart Seçimlerinde beni Seydikemer Belediye Başkanı seçeceğiniz gibi inşallah Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ı da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçerek Girmeler  kaplıcamızı tekrar faaliyete geçireceğiz” dedi.

Köyceğiz Kaplıcaları Yaz Kış Hizmet Veriyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Sultaniye Kaplıcaları ziyaretçilerine yaz ve kış döneminde hizmet veriyor. Köyceğiz Belediyesi tarafından işletilen Sultaniye Kaplıcaları kış mevsimi olmasına rağmen ilgi görüyor.

Vali Akbıyık, Sultaniye Şifa Kaynağında İncelemelerde Bulundu

Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde Ölemez dağı eteklerinde yer alan ve yaz-kış kış binlerce vatandaşın şifa aramak için geldiği Sultaniye Kaplıcalarında Muğla Valisi İdris Akbıyık incelemelerde bulundu.

Köyceğiz’deki turizm çalışmaları hakkında Vali Orhan Tavlı bilgilendirildi

Muğla Valisi Orhan Tavlı Köyceğiz'de Ecotrails yürüyüş ve bisiklet yolları ile Sultaniye Kaplıcaları ve Arkeolojik alanındaki çalışmalarla ilgili Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak'tan bilgi aldı.

Bülent Ersoy kış tatilini Bodrum’da geçiriyor

Ünlü sanatçı Bülent Ersoy, soğuk kış günlerinin keyfini Bodrum'da ki bir kaplıca otelde çıkararak yoğun geçen konser turnelerinin stresini attı.

Kapukargın Termal Tesisi açılıyor

Dalaman Kapukargın Mahallesi’nde bulunan ve bir çok hastalığa fayda sağladığı bilinen kaplıca alanına Dalaman Belediyesi tarafından yapılan restoran 15 Kasım’da hizmet vermeye başlayacak.

Köyceğiz’de orman yangını başladı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Sultaniye Kaplıcaları arkasındaki çamlık alanda orman yangını başladı.

Bodrum kaplıca turizmiyle kış ayların da turistlerin gözdesi oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 10 yıl boyunca turizm sezonunu bir yıla yaymak için kolları sıvayan turizmci Recai Çakır, sağlık oteliyle 4 aya sıkışmış olan turizmi önce 8 aya ardından kaplıca turizmiyle Bodrum'da turizmi 12 aya çıkarmayı başardı. Kış aylarında da kaplıca, ilkbahar ve son baharda ise sağlık turizmi ölü sezon dedikleri kış sezonunda yüksek sezon yaşamaya başlayan otele Rus turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Özcan, “Hamamları kapatmak virüse engel değil destektir”

Fethiye’de hamam işletmecileri 2 aydan bu yana kapalı olduklarını belirterek, bir basın açıklaması yaptılar. Türkiye Hamamcılar Birliği ve dernekleri adına açıklamada bulunan Hamam İşletmecisi Kemal Özcan, “Hamamlar şifa merkezidir. Hamamları kapatmak virüse engel değil destektir” ifadelerini kullandı.

Turizm için Kaplıca araştırması

Ülkemizin önemli turizm kentlerini barındıran Muğla ilinde kaplıca turizminin canlanması için çalışma başlatıldı.