Karadeniz Haberleri

Karadeniz Haberleri

Yiğit, Sürekli Halkın Arasında

Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, yerel seçimler öncesinde sürekli halkın arasında bulunarak hem sorunları dinliyor hem projelerini anlatıyor.

Bodrum'daki Festivalde 3 Ton Hamsi Dağıtıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla Hamsi Festivali yapıldı. Festivalde 3 ton hamsi dağıtıldı.

Muğla’da Sahiller Yazdan Kalma Günleri Yaşıyor

Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgesi kar ve soğuk le mücadele ederken, Türkiye’nin turizm kenti Muğla’da sahiller yazdan kalma günleri yaşıyor.

Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğu kesimleri ile İç Ege'nin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu ile Ardahan çevreleri yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Muğlaspor Hakan Çorlak'ı renklerine bağladı

Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk parolasıyla transfer çalışmalarını sürdüren Muğlaspor, son olarak Karadeniz Ereğli Belediyespor forması giyen 29 yaşındaki ön libero Hakan Çorlak’ı transfer etti.

KARADENİZLİ AİLESİNDEN 52 YEMEĞİ HAYRI YAPILDI

Fethiye'nin ilk belediye başkanlarından Merhum Ali Kemal Karadenizli ile ebediyete intikal etmiş Karadenizli ailesinin üyeleri ve geçtiğimiz aylarda vefat eden Birsen Karadenizli için 52 yemeği hayrı yapıldı. 

KARADENİZLİ AİLESİNDEN LOKMA HAYRI

Fethiye’nin ilk belediye başkanlarından Merhum Ali Kemal Karadenizli ile ebediyete intikal etmiş Karadenizli ailesinin üyeleri ve geçtiğimiz ay vefat eden Birsen Karadenizli için lokma hayrı yapıldı. 

KARADENİZLİ AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Fethiye’nin tanınmış ailelerinden ve eski esnaflarından merhum Fethi Karadenizli’nin eşi, Kemal ve Cemal Karadenizli’nin annesi Hacı Hatice Birsen Karadenizli vefat etti. 

ZİRAAT ODASI’NDAN İYİ PARTİ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit ile Meclis Başkanı A. Kemal Karadenizli tarafından İyi Parti İlçe Yönetimi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

MUĞLA'NIN GENÇLERİ MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ BAYRAĞINI DALGALANDIRIYOR

Milli Teknoloji Hamlesi bayrağını dalgalandıran Muğlalı gençler, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ı ziyaret etti.

ÇAM BALINDA TEHLİKE ÇANLARI

Türkiye'nin ve dünyanın çam balı üretim merkezi Muğla'da, son üç yıldır her geçen yıl şiddetini arttırarak devam eden küresel iklim değişikliği, yağış miktarının az olması ve orman yangınları çam balı üretiminde büyük düşüşe neden olduğu açıklandı.

TEKNOFEST KARADENİZ’DE MUĞLA’YA 4 KUPA

Bu yıl Samsun Çarşamba havalimanında düzenlenen Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST Karadeniz’de Muğla rüzgarı esti. Muğla’lı gençler geliştirdikleri projeleriyle Türkiye'nin enleri arasında yer aldı. Biri şampiyonluk kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

MSKÜ TEKNOFEST’ten birincilik ödülü ile döndü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi araştırmacıları, yoğun çalışmalarla yürüttükleri projeleri ile TEKNOFEST Karadeniz'de büyük bir başarıya imza attı. Bu yıl 5'incisi düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katılan MSKÜ'nün stantları, büyük ilgi gördü.

TEKNOFEST’İN ŞAMPİYONU KAVAKLIDERE ROKET TAKIMI

Kavaklıdere Roket Takımı, TeknofestKaradeniz Roket Yarışmasında Türkiye Şampiyonu oldu. 

MUĞLALI ÖĞRENCİLER TEKNOFEST KARADENİZ'E KATILDI

Muğla’nın çeşitli okullarından Teknofest yarışmalarına katılan ve projeleriyle ilk 10’a girerek Teknofest finali ödül törenine davet edilen takımlar Samsun’da yerlerini aldılar.

MUĞLALI ÖĞRENCİLER TEKNOFEST KARADENİZ’E KATILDI

Muğla'nın çeşitli okullarından Teknofest yarışmalarına katılan ve projeleriyle ilk 10'a girerek Teknofest finali ödül törenine davet edilen takımlar Samsun'da yerlerini aldılar. Samsun Çarşamba Havalimanında kurulan Teknofest Karadeniz Festival alanında açtıkları stantlarla finale kalan projelerini sergileme imknı bulan öğrencilere ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu.

Kazı Kazan 500 Bin Tl Kazandırdı

Fethiye’de Karadenizli bir vatandaş Kazı Kazan’dan 500 bin lira ikramiye kazandı.

Mavi Vatan-2022 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü başlıyor

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 122 gemi ve 41 hava vasıtasının katılımıyla Ege Denizi, Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de eş zamanlı olarak düzenlenen Mavi Vatan-2022 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü Muğla'nın Marmaris ilçesinde 45 deniz ve hava unsurunun katılımıyla başlıyor.

CHP’Lİ ERBAY: ‘BALIKÇILIK BAKANLIĞI KURACAK, BALIKÇILARIMIZI DÜNYA İLE REKABET EDEBİLİR DURUMA GETİRECEĞİZ’

Cumhuriyet Halk Partisi Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü Saha Programı Başkanı CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, balıkçı esnafının sorunlarının tespit edilerek bir rapor halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak çalışma için ziyaretlerine devam ediyor.

Meteoroloji uyardı, kar bekleniyor!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Pazartesi gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk hava nedeniyle bölgemizde beklenen yağışların yüksek kesimlerde kar şeklinde olması beklenirken olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşın dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Bodrum’da Karadeniz rüzgarı esti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Türk Halk Müziği Korosu tarafından Karadeniz Kültür Gecesi gerçekleştirildi.

Orduspor, Fethiyespor maçı berabere bitti 1-1

3. Lig 3. Grup’un 7. haftasında Fethiyespor, Karadeniz deplasmanında Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği SK takımına konuk oldu. İlk yarıda Ömercan’ın golü ile geriye düşen Fethiyespor, ikinci yarıda Nurettin’in golü ile eşitliği sağladı.

Fethiyespor’a Karadeniz Havası İyi Geldi 0-4

Fethiyespor, deplasmanda Trabzon ekibi Ofsporu Serhan Yılmaz, Nurettin Çakır ve Ali Han Tuncer’in attığı goller ile 4-0 yendi. Fethiyespor aldığı 3 puanla toplam puanını 12’ye çıkararak liderlik koltuğundaki yerini korudu.

Bodrum’da deniz keyfi, Doğu’da kar kabusu

Türkiye'nin bazı illerine kar yağarken Muğla'nın Bodrum ilçesine ise yeniden yaz geldi. Ağır, Bayburt ve Doğu Karadeniz karla mücadele etmeye başladı, Bodrum'da ise hava sıcaklığı 35 dereceyi aştı, yerli ve yabancı turistler denizin güneşin ve kumun tadını çıkardı.

Muğlalı avukattan sel felaketine suç duyurusu: Vatandaşlık görevimi yaptım

Muğlalı Avukat Canan Karaosmanoğlu, Karadeniz Bölgesi’nde şiddetli yağışların ardından yaşanan, sel felaketine ilişkin, Kastamonu İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Karaosmanoğlu suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada, “Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım hem de bir hukukçuyum. Hukukçu kimliğim ile vatandaşlık görevimi yapmak, sorumluların bulunması ve tekrar bu olayların yaşanmaması için bu suç duyurusunda bulundum” dedi.

Marmaris’ten Karadeniz’e yardım eli

8 gün boyunca yangınla mücadele eden Marmaris, bir kez daha ‘dayanışma yaşatır’ dedi ve sel felaketinin yaşandığı Karadeniz’e yardım elini uzattı. Yaralarını sarmaya çalışan Marmaris Belediyesi; Kastamonu ve Sinop'a 4 Tır yardım malzemesi gönderdi. Büyük bir yangın felaketinden çıkan Marmaris, afetlerin yaşandığı diğer yerlere de yardım eli uzattı. Marmaris Belediyesi, yangının yaralarını sarmaya çalışmasına rağmen Karadeniz’de birçok ilçede yaşanan sel felaketine duyarsız kalamadı.

İzmir’den Artvin, Adana ve Muğla’ya destek

Karadeniz'i geçen hafta vuran sel felaketinin ardından ülkenin güney kentlerine kabus yaşatan yangınlarda da kentler arası dayanışma ön plana çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önce selden zarar gören Arhavi'ye, ardından yangın felaketine uğrayan Antalya, Adana ve Muğla'ya yardım elini uzattı.

Küçük balıkçılar avlanmaya devam edebilecek

Ülke genelinde balık av yasağı 15 Nisan’da başladı. Yasak Karadeniz, Marmara ve Ege Denizinde 01 Eylül 2021, Akdeniz’de ise 15 Eylül 2021 tarihine kadar sürecek. Endüstriyel balıkçılık için uygulanan yasaktan küçük balıkçılar muaf tutulacağı öğrenildi. Fethiye’deki küçük balıkçılar yasaktan muaf tutuldukları için avlanmaya devam edebilecek. 

Muğlaspor deplasmandan 1 puan ile dönüyor 

3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden Muğlaspor, Ordu deplasmanında 52 Orduspor Futbol Kulübü ile golsüz berabere kaldı. Bu sonuçla Muğlaspor 9 puanla son sırada kalırken; Karadeniz temsilcisi ise 25 puanla 7. sırada yer aldı.