Karadere Haberleri

Karadere Haberleri

Seydikemer Yeni Bir Sosyal Tesise Daha Kavuşuyor

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’nin talimatları doğrultusunda daha önce Karadere, Paşalı, Dodurga, Çatak ve Bekçiler Mahallelerine Çok Amaçlı Sosyal Tesis yapılmıştı. Son olarak Kumluova Mahallesine Çok Amaçlı Sosyal Tesis yapılması için çalışmalar başladı. İhaleyi alan firmayla sözleşme imzalanmasının ardından Sosyal Tesisin temeli atıldı. Çok Amaçlı Sosyal Tesisin 90 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

Marmaris Belediyesi Karadere'de Biriken Atıkları Temizledi

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, yağmurla birlikte Karadere’de biriken atıkları denize gitmeden bertaraf etti.

Seydikemer’deki Okulda Aşure Etkinliği

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Karadere İlkokulu tarafından Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında "Geleneksel Aşure Etkinliği” düzenlendi.

Başkan Akdenizli, Karaderde'ki asfalt çalışmalarını yerinde inceledi

Seydikemer Belediyesi, ilçede başlattığı asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İhtiyaç duyulan mahallelerde adeta asfalt seferberliği başlatan Seydikemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Karadere Mahallesindeki çalışmalarını yerinde inceleyen Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Seydikemer’in her noktasına dokunmaya devam ediyoruz” dedi.

Seydikemer’de İmece Usulü Şükür Yemeği’nin 21’incisi Düzenlendi

Seydikemer'in Karadere Mahallesi'nde vatandaşların bir araya gelerek imece usulü yaptığı şükür yemeğinin bu yıl 21’incisi düzenlendi. Birlik ve beraberliğin en güzel şekilde sergilendiği yemeğe Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’nin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Karadere Plajı Artık Daha Temiz

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Karadere Plajında temizlik çalışması yaparak cam, poşet ve pet şişe gibi sahile gelişi güzel atılan çöpleri topladı. 

Seydikemer Belediyesi Ekipleri, Karadere Plajını Pırıl Pırıl Yaptı

Seydikemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri, Karadere Plajında temizlik çalışması yaparak cam, poşet ve pet şişe gibi sahile gelişi güzel atılan çöpleri topladı.

Seydikemer Yatırımlarla Buluşmaya Devam Ediyor

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Karadere Mahallesi'ne yapılmakta olan Karadere Çok Amaçlı Sosyal Tesisinde incelemelerde bulundu.

Örnek Okul Müdürü Hacer Çetin’den Çevre Haftasında Anlamlı Etkinlik

Karaköy Ortaokulu öğrencileri 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolasıyla Karadere Plajında çevre temizliği yaptı. Karaköy Ortaokulu Müdürü Hacer Çetin ve öğretmenler öncülüğünde yapılan plaj temizliğinde öğrencilere çevre temizliği bilinci aşılandı.

Muğla Milletvekili Otgöz, Dualarla Uğurlandı

28. Dönem AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Muğla’nın Seydikemer ilçesi Karadere Mahallesi’ndeki evinden dualar eşliğinde Ankara’ya uğurlandı.

Milletvekili Otgöz Oy Kullandı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyunu Seydikemer ilçesi Karadere mahallesinde kullandı.

33 düzensiz göçmen yüzerek karayı çıktı

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Karadere Plajı açıklarında batan bottaki 33 düzensiz göçmen kendi imkanlarıyla sahile çıktı.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ, KARADERE MAHALLESİ’NDE İFTAR PROGRAMI DÜZENLEDİ

Seydikemer Belediyesi, Ramazan Ayı dolayısı ile Karadere Mahallesi’nde iftar programı düzenledi. İftar sofrasına mahallede yaşayan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

SEYDİKEMER’DE 20 YILDIR BİR ARAYA GELİP DUA EDİYORLAR

Seydikemer’in Karadere Mahallesi'nde vatandaşların bir araya gelerek imece usulü yaptığı şükür yemeğinin bu yıl 20’ncisi düzenlendi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün de katıldığı şükür yemeğine binlerce kişi katıldı. 

SEYDİKEMER’E YAKIŞAN FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

Seydikemer’de birlik ve beraberliği arttırmak amacıyla düzenlenen mahalleler ve kurumlar arası futbol turnuvası büyük bir coşkuyla sona erdi. Karadere Mahallesi, galibiyet sonrası kırmızı meşaleler yakarak şampiyonluğu kutladı.

SEYDİKEMER BELEDİYE PERSONELİ KARADERE PLAJINI TEMİZLEDİ

Seydikemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri Karadere Plajında temizlik çalışması yaptı.

Seydikemer’de Bir Günde İkinci Orman Yangını

Seydikemer'in Karadere Mahallesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

KARADERE İLKOKULU KÜTÜPHANESİNE KAVUŞTU

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye genelinde yürüttüğü ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi kapsamında Karadere İlkokulu’nda kütüphane açılışı gerçekleşti.

Karadere’de Hortum Seralara Zarar Verdi

Seydikemer’in Karadere Mahallesi’nde meydana gelen hortum seralara zarar verdi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, yayınladığı mesajıyla mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başkan Otgöz, Yağmur Duasına Katıldı

Seydikemer’in Karadere Mahallesinde vatandaşlar, son dönemde yaşanan kuraklık nedeniyle namazlarını kılıp yağmur duası gerçekleştirdiler. Yağmur duasına katılan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, vatandaşlarla birlikte yağmur ve bereket için dua etti.

Seydikemer’de ‘Şükür Yemeğinin’ 19’uncusu düzenlendi

Seydikemer’in Karadere Mahallesi’nde deniz kenarında bu yıl 19’uncusu yapılan şükür yemeğine binlerce kişi katıldı. Her sene gerçekleştirilen duada bu yıl da şükür yemekleri yenilip, hortum ve afetlere karşı dualarda bulunuldu.

Kumluova Mahallesi’nde yangın

Seydikemer’e bağlı Kumluova Mahallesi’nde bulunan akasya sahasında nedeni bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü Karadere Şefliği ekipleri 2 arazöz ile yangına müdahale ediyor. 

Fethiye’de ihracat yükselişte

Fethiye ve Seydikemer bölgelerinde ihracat, yükselişe geçti. Fethiye’de son iki ayda ihracat rakamı 30 bin tona ulaşırken her gün yurt dışına 700 ton sebze ve meyve ihraç edildiği belirtildi. Rusya’nın yanı sıra Avrupa ülkeleri de Fethiye ve çevresinden yüklü miktarda sebze ve meyve çekiyor. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü, analiz işlemlerini yakından takip edip gümrük işlemlerinde de belge kontrollerini sürdürüyor. Türkiye Haller Federasyonu Başkan Yardımcısı Atabey Akgün, “Türkiye ihracatçılarının büyük bir bölümü sevkiyatını Fethiye’den gerçekleştiriyor” dedi.

Kayaman "1 litre ilaç için 1 ton domates"

Gelecek Partisi İl Başkanı Kayaman, domates üreticisinin sorunlarını dile getirdi. Kayaman, üreticilerin sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayarak " Pandemi sürecinde Hükümet Çiftçiyi ağzına bile almıyor" dedi.

Marmaris Belediyesi’nden meydana yeni köprü

Marmaris Belediyesi, Karadere'nin denizle buluştuğu Atatürk Meydanı'ndaki noktada korkuluk yenileme ve köprü çalışması gerçekleştirdi. Atatürk Meydanı ile Saman İskelesi bir köprüyle birbirine bağlandı.

Ejder meyvesinde hasat zamanı

Ülkemizde son zamanlarda popüler olmaya başlayan ve ilk olarak meclisin vazgeçilmez meyvesi olarak adını duyduğumuz Ejder Meyvesi, Karadere'de hasat zamanını yaşıyor. Bölgede yeni bir gelir kaynağı olarak görülen Ejder Meyvesi, Seydikemer ilçesine bağlı Karadere Mahallesi'nde de yetiştirilmeye başlamıştı. Seralarına 16 ay önce Ejder Meyvesi diken Coşkun ailesi, şimdilerde yeni ürünlerinin hasadını yapıyor.

Koşar'ın hırdavat sektöründe başarı hikayesi

Seydikemer’in Karadere Mahallesi’nde bir kadın girişimci, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı kurs ve hibe desteğiyle açtığı hırdavat dükkanını işletiyor.

TATİLCİLERE, MASA BAŞINDA İLGİNÇ RESİTAL

Pandeminin ardından geçilen normalleşme süreciyle birlikte Karadere Plajı da bakir doğasıyla turistlerin gözde mekanı arasına girdi. Plaja gelen tatilciler, tuzlu deniz suyu ile Özlen Çayı’ndan akan tatlı suyun keyfini çıkartırken bir de sahilde bulunan kafede güzel bir sürprizle karşılaşıyorlar. İşletme çalışanı Muhammet Pallavuş, kafeye gelen misafirlere, cura ve gitar eşliğinde söylediği yöresel türkülerle masa başında mini bir konser ziyafeti çekiyor.

KARADERE PLAJI’NA İLGİ HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Seydikemer ilçesi sınırlarında yer alan ve dünyaca ünlü Patara sahilinin başlangıç noktasında bulunan Karadere Plajı, yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktalarından oldu. Bölge halkının yaz aylarında sıkça gidip serinlediği Karadere Plajı, incecik kumu ve buz gibi soğuk akan Özlen Çayı’yla sıcak denizin birleştiği alanın bulunması özelliğiyle ülke ve dünya çapında gittikçe ünü artıyor.

SEYDİKEMERLİ ÜRETİCİLER, EJDER MEYVESİNE YÖNELİYOR

Ülkemizde son zamanlarda popüler olmaya başlayan ve ilk olarak meclisin vazgeçilmez meyvesi olarak adını duyduğumuz Ejder Meyvesi, Karadere’de yeni bir gelir kaynağı oldu. Seydikemer ilçesine bağlı Karadere Mahallesi’nin ilk ve tek ejder meyvesi serasını yapan Tahir Coşkun, oğlunun araştırmaları ve teşvikiyle böyle bir sera yapmaya karar vermiş. Coşkun, bölgede ilk defa böyle bir meyve üretimine başladıklarını ve başarılı olduklarını dile getirerek ejder meyvesi üretiminin bölgede yaygınlaştırılmasını istiyor.