Kavaklıdere Haberleri

Kavaklıdere Haberleri

Muğla’ya Mart ayında kar yağdı

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi Göktepe Dağı ile Gökçukur Yaylası'na Mart ayında kar yağdı.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Yanan Araç Hurdaya Döndü

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde seyir halindeki araçta başlayan yangın sonrası araç tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi.

Özel: Bugün Belediye Başkan Adayı Ve Yerel Seçimlere Dair Açıklama Olmayacak

CHP’de aday belirleme süreci devam ediyor. Muğla’da şimdiye kadar sadece Kavaklıdere Belediye Başkan adayını açıklayan CHP’de Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adayları merakla bekleniyor.

Başkan Gürün Kavaklıdere’de kooperatif üyeleri ile bir araya geldi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatif üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Gürün “Tarım ve hayvancılık ülkemizin ve kentimizin geleceği için çok önemli. Bu nedenle kooperatiflerimize önemli destekler sağladık” dedi.

Büyükşehir'den Üreticiye makina desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifine verdiği eğitim ve makine destekleriyle üreticiler ürünlerini Türkiye pazarına sunuyor. 

Muğla’da öğretmenler kalaycılık mesleğine sahip çıktı

 Muğla’da öğretmenlerin kültür, tarih, sanat, spor ve doğa etkinlikleriyle iletişim ve etkileşimlerini artırmayı amaçlayan Öğretmen Etkileşim Günleri çerçevesinde, Kavaklıdere’de “Bakırcılık Atölyesi” etkinliği düzenlendi.

Üreticilere ceviz üretim eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere ilçesinde bulunan ve coğrafi işaret alan Kavaklıdere cevizi için ‘Tarlanıza Geliyoruz’ ekibiyle üreticilere eğitim verdi. Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yapılan protokol çerçevesinde kooperatife ceviz kalibre, ceviz kırma, konveyör makinaları aldı ve kullanımlarına sundu. Yine kooperatif başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber üretimde sürekliliğin, sürdürülebilirliğin sağlamasına yönelik saha çalışmasına devam eden Büyükşehir ekipleri kooperatif üyesi üreticilerin arazilerine giderek hastalık zararlı tespitleri, verimlilik analizleri, sürdürülebilirlik analizleri yaptı.

Teknolojiye Direnen Bakırcılar, Mesleklerini Sürdürmeye Çalışıyor

Ege Bölgesi’nde bakır denilince ilk akla gelen şehirlerin başında yer alan Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde sayıları her geçen gün azalan bakırcılar mesleklerini sürdürmeye çalışıyor.

Sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere ilçesinde başlattığı Turgut Özal Bulvarı, Menteşeoğlu, Mustafa Yılmaz ve Sazak Caddelerinde sıcak asfalt çalışmalarını tamamladı.

Yaban hayatı foto kapanlarla görüntülendi

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi Göktepe Dağı'nda kurulan foto kapanlar tarafından kurt sürüsü, domuz ve karakulak görüntülendi.

Vali İdris Akbıyık’tan Kavaklıdere Ziyaretleri

Muğla Valisi İdris Akbıyık ilçe ziyaretleri kapsamında Kavaklıdere ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Kavaklıdere’nin 3 mahallesi sıcak asfalta kavuştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl genelinde modern alt ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kavaklıdere İlçe Merkezinde, yapımı tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından, üstyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Milletvekili Otgöz “Yerel Seçimlerde Tarih Yazacağız”

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Çalışmalarına Bodrum ve Kavaklıdere ilçelerinde devam eden Milletvekili Otgöz, İlçe teşkilatları ile toplantılar yaptı, sivil toplum kuruluşları, esnaf ve vatandaşlarla buluştu. 

Kavıklıdere’de Sıcak Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere İlçesinde Turgut Özal Bulvarı, Menteşeoğlu, Mustafa Yılmaz ve Sazak Caddelerinde sıcak asfalt çalışmalarına devam ediyor. 

Deprem Bölgesine Atanan Kaymakam’a Veda Yemeği 

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine Kaymakam olarak atanan Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven'e veda yemeği düzenlendi.

Sabah ezanı ile birleşen mavi ay görüntüleri, izleyenleri hayran bıraktı

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde mavi ay görüntüleri izleyenleri hayran bırakırken, çekimlerin sabah ezanı ile birleşmesi görüntülere ayrı bir güzellik kattı.

Muğla’nın İç Kesimlerine Yağış Uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Muğla’nın iç kesimleri Yatağan, Milas, Kavaklıdere ilçelerinde gök gürültülü yağış uyarısında bulundu.

Vali Akbıyık Açılışlar Gerçekleştirdi

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Kavaklıdere Süleyman Ağa Konağı ve Değirmeni’nin açılışını gerçekleştirdi.

5. Kurucuova Keşkek Festivali yapıldı

Muğla Valisi İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık,  Kavaklıdere 5. Kurucuova Keşkek Festivaline katıldı.

Vali Akbıyık, Şehit Anıtı’nın açılışını yaptı

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Kavaklıdere Kurucuova Şehitler Anıtı'nın açılışını gerçekleştirdi.

porsuk, dağlık alanda görüntülendi

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için kırmızı listede yer alan porsuk, dağlık alanda görüntülendi.

‘Orman’ın hayalet Kedisi’ Karakulak ölü bulundu

‘Orman’ın hayalet kedisi’ olarak da bilinen ve nesli tehlike altında olması nedeniyle koruma altında olan Karakulak Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde ölü bulundu.

Alternatif pazar oluşturulması için protokol imzalandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında ceviz işleme makinesi hibesi, ceviz yetiştiriciliği eğitimi ve alternatif pazar oluşturulması için protokol imzalandı.

Güreşçileri Beşpınar’da Güreşti

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçileri bu yıl 29’uncusu düzenlenen Kavaklıdere Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinden birincilik ve üçüncülükle döndü.

Genç Ve Dinamik Belediye Başkanı Akdenizli, Dur Durak Bilmiyor

Seydikemer’in genç ve dinamik Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, hafta sonu mesaisine devam ediyor. Cumartesi gününü Seydikemer’deki programlara ayıran Başkan Akdenizli Pazar günü de Kavaklıdere Belediyesi tarafından düzenlenen Kavaklıdere 29. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerine katıldı.

29.Yağlı Pehlivan Güreşleri Hazırlıkları Sürüyor

Kavaklıdere Belediye Başkanlığının düzenlediği, Menteşe Beşpınar 29.Yağlı Pehlivan Güreşleri hazırlıkları sürüyor.

Muğla’da kaza: 1 kişi hayatını kaybetti

Muğla-Aydın karayolu Yatağan-Kavaklıdere kavşağında meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.

Muğla’da orman yangını

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe Mahallesi yakınlarında henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını başladı.

MSKÜ Öğretim Görevlisi Demiröz’den yangın uyarısı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kavaklıdere Şehit Mustafa Alper Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Öğretim Görevlisi Gürkan Demiröz orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu.