Kısıtlama Haberleri

Kısıtlama Haberleri

Milas'lı müzisyen evde ölü bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan müzisyen Mehmet Işık (52) evinde ölü bulundu. Pandemi döneminde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması süresinde evinin balkonundan verdiği konser ile Türkiye'nin tanıdığı ve ilçenin adeta moral kaynağı olan Işık'ın ölüm haberi herkesi üzdü.

DOMATESE İHRACAT YASAĞINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 3 Mart’ta aldığı kararla, 14 Nisan tarihine kadar domates ihracatını kısıtlaması sonrası, Ege bölgesindeki üreticilerin kararı protesto etmeleri sürüyor. Sabah saatlerinde Karaçulha Toptancı Hâli’nde toplanan çiftçiler, yol kapatma eylemi kararı almışlardı. Şimdi ise üreticiler merakla, kararın Bakanlıkça geri çekilip çekilmeyeceğini bekliyor

DOMATES ÜRETİCİLERİ KARAÇULHA HALİNDE BİR ARAYA GELDİ

Olağanüstü fiyat artışları ve deprem sonrası gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Nisan 2023'e kadar domates ihracatına kısıtlama getirildi. Bunun ardından domates üreticileri, getirilen kısıtlamayı protesto etmek için Karaçulha Toptancı Hali’nde bir araya geldiler.  

BAŞKAN ÇIRALI: “ÜRETİCİMİZ DE İHRACATCIMIZ DA MAĞDUR”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, fiyat artışları ve depremi gerekçe göstererek domates ihracatına 14 Nisan 2023 tarihine kadar kısıtlama getirmesine tepki gösterdi. Kararın acilen yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulunan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Kısıtlama kararı, üreticimizi de tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri de ihracatçımızı da mağdur edecektir. İhracat taleplerine dönük üretilen ve şu an tırlarda kalan tonlarca domatesin kısa süre içinde iç pazarda tüketilmesi mümkün olmadığından tonlarca domatesin çöpe gitmesine neden olacak bu kararın acilen gözden geçirilmesi gerekmektedir.” dedi. 

Başkan Oktay, turizm sezonunu değerlendirdi

Muğla'nın Marmaris ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Oktay 2022 turizm sezonunu değerlendirdi, müzik kısıtlamaları ve son dönemlerin hala tartışma konu olan Kızılbük mevkiinde inşaatı devam eden otel ile ilgili konuştu.

Muğla’ya 5 ayda 438 bin 511 turist geldi

Tüm dünyada Covid-19 önlemlerinin gevşetilmesi ve uluslararası hava trafiğindeki kısıtlamanın kaldırılmasından sonra Muğla'ya bu yılın ilk 5 aylık döneminde 2021 yıllarına oranla gelen turist sayısında yüzde 855 artış yaşandı.

Diz Ağrıları Hayatınızı Kısıtlamasın

Diz ağrısı günlük hayatta hemen herkesin yaşadığı sorunların arasında yer alıyor. Oturuş pozisyonunun yanlışlığı, dizin yanlış kullanılması gibi masum nedenlerin yanında kireçlenme (kıkırdak aşınması), travma, eklem iltihaplanması ya da romatizmal hastalıklar da diz ağrılarına neden olabiliyor. Sosyal aktiviteleri kısıtlayan diz ağrılarından kurtularak hareketlerin özgürleşebilmesi için; hayat tarzının düzenlenmesi, diz çevresindeki kasların güçlendirilmesi, ilaç tedavisi gibi yöntemler uygulanabilirken, daha ciddi sorunlarda cerrahi müdahaleler gerekebiliyor. Bu alanda robotik protez cerrahisi hasta konforunu artıran bir yöntem olarak öne çıkıyor. Memorial Şişli Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Olcay Güler, diz ağrıları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Menteşe Belediyesi’nden “Karakış Destek Paketi”

Pandemi ve kısıtlamalar döneminde sosyal belediyecilik anlayışı gereği ihtiyaç sahiplerine yardım ve destekte bulunan Menteşe Belediyesi kış aylarının başlamasıyla birlikte 'Karakış Destek Paketi' uygulamasına başladı.

Bir yıl aradan sonra ilk İngiliz turist kafilesi geldi

İngiltere tarafından pandemi nedeniyle Türkiye'ye uygulanan seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından 129 İngiliz turisti taşıyan uçak Dalaman Havalimanı'na indi.

Kabine toplantısı başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı başladı. Kritik toplantıda koronavirüs salgınındaki vaka artışı ve aşılamada son durum değerlendirilecek. Yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği ise toplantıda netlik kazanacak.

Kısıtlamasız İlk Pazar Gününde "Büyük Samanlık Plajında" Hareketlilik Yaşandı

Sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından ilk pazar gününde vatandaşlar, Fethiye Kaymakamlığı tarafından Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tahsis edilen Büyük Samanlık Plajına akın etti.

Ayyıldız ve Sağır Seydikemer'den Seslendi

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan covid-19 sebebi ile uygulanan kısıtlamaların 1 Temmuz itibariyle kalkması hakkında Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ve Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır açıklama yaptı.

Zentara Beach kapılarını misafirlere açtı

Yaz aylarının gelmesi ve pandemi nedeni ile uygulanan kısıtlamaların kalkması ile Zentara Beach kapılarını misafirlerini açtı. Mekanın sezonu açtığını ve hizmet vermeye başladığını belirten Zentara Beach İşletme sahibi Şükrü Okka, “Pandemi nedeni il bir süredir kapalıydık. Hepimiz mağdurduk. Bizim gibi bütün mekanlar öyleydi. Mekanımızı şuan da açtık. 1 Temmuz itibariyle tam kapsamlı açacağız” dedi.

İçişleri Bakanlığı'ndan, 1 Temmuz'da başlayacak kademeli normalleşmeye ilişkin genelge

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının sona ereceği 1 Temmuz saat 05.00’te başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı.

Son sokağa çıkma yasağı da uygulandı

Pandemi ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada tüm sokağa çıkma yasaklarının 1 Temmuz itibarıyla sona ereceğini duyurmuştu. Bu hafta son kez sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. YKS sınavının hafta sonu kısıtlamasına denk gelmesinin üzerine sınava girecek öğrencilerin aileleri yasaktan muaf tutuldu.

Tümen, “Yasakların kalkması turizmde hareketlilik yaşatacak”

Kademeli normalleşmeyle beraber kısıtlamaların hafifletilmesiyle Fethiye’de hareketlilik başladı. Fethiyeli turizmciler, Ülkelerin, Türkiye'ye uçuşlarını açmasıyla turizmden beklentileri yükseltti. Fethiye’ye farklı ülkelerden gelen misafirlerin turizme can katacağını belirten Yalçın otel işletmecisi Erkan Tümen, “Mevcut pazarların değiştiği görüyorum ve olumlu olacağına da inanıyorum” dedi.

Muğlalı müzisyenler: “Kusura bakıyoruz asıl onlar kusura bakmasın”

Sokağa çıkma kısıtlamalarının tamamen kaldırıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzik yasağını 24.00'e çekmesiyle ilgili açıklamasına Muğlalı müzisyenlerden tepki geldi. Muğla Büyükşehir Müzisyenler Derneği Başkan Yardımcısı Ömür Kanavuzlar; “Biz ekmeğimizi müzikten kazanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıklamasına çok üzüldük ve tepkiliyiz. Muğlalı müzisyenler olarak kusura bakıyoruz. Asıl onlar kusura bakmasın” dedi.

Kökten, “Rusya bizi umutlandırdı”

Rusya’nın, Türkiye uçuşlarını açması ve korona virüs sebebiyle uygulanan kısıtlamaların 1 Temmuz itibari ile kalkmasıyla Fethiye’de turizm açısından haraketlilik bekleniyor.

Türk, “Pandemide en güvenilir yerler oteller”

Kademeli normalleşmeyle beraber kısıtlamaların hafifletilmesiyle turizmde hareketlilik başladı. Ülkelerin, Türkiye’ye uçuşlarını açması Fethiyeli turizmcileri umutlandırdı. Tatile çıkacak olanların otellerin aldığı tedbirlere güvenmeleri gerektiğini belirten Yel Holiday Resort Genel Müdür Özgür Türk, “Pandemi döneminde en güvenilir yerlerden bir tanesi otellerdir” dedi.

Fethiye'de nikah ve düğünlerde yoğunluk başladı

Haziran ayını kapsayan kademeli normalleşme süreci ile birlikte Fethiye’ de nikah törenleri ve düğünlerde yoğunluk arttı. Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerle düğün ve nikâh törenlerine getirilen kısıtlamalar kademeli normalleşme ile kısmen kalkınca nikah başvurularında ve düğünlerde artış görüldü. Fethiye Evlendirme Dairesine Nikah günü almak için başvuran Tüzün çifti, “Uzun zamandan beri bu dönemi bekliyorduk. Nikah tarihimiz yaklaştığı için mutlu ve heyecanlıyız” dediler.

Turizmcilerden sezon değerlendirmesi; yerli turist akını olacak 

Kademeli normalleşmeyle beraber kısıtlamaların hafifletilmesiyle turizmde hareketlilik başladı. Hareketliliğin başlamasıyla Ölüdenizli turizmciler sezondan umutlu. 

Restoranlar Fethiye’de de ilk gün bereketi yaşadı

Aylardır kapalı bulunan kontrollü normalleşme ile kepenklerini açan restoran ve kafeler ilk gün bereketi yaşadı. Fethiye’de sahil bandı ve balık halinde ki restoranlar yasakların kısmen kalkmasıyla birlikte ilk gün bereketi ile karşılaştı. Sandalye ve masaların günün erken saatlerinde müşteriler ile dolması özellikle balık halinde aylardır beklenen görüntülere kavuşmayı sağladı. İşletme sahipleri ve çalışanlar “Beklediğimiz günlere kavuştuk, sezonun güzel geçeceğine inanıyoruz. Sadece saat 21’e kadar olan kısıtlamanın saat 24’e kadar uzatılmasını bekliyoruz” dediler.

Günübirlik tekne turları 120-150 TL, özel turlar ise 2-4 bin TL

Dünyanın gözde turizm merkezileri arasında yer alan Fethiye'de, her turizm sezonunda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan tur teknelerinde sezon hazırlıklarını tamamladı. Her yıl binlerce yerli ve yabacı turisti Fethiye ve Göcek’in eşsiz plaj ve adalarını gezdiren tur tekneleri, sezona hazır şekilde müşterilerini bekliyor. Bazı tekneler hafta içi yerli vatandaşlar için 2-3 gün tur yaparken, hafta sonu kısıtlamasında sadece yabancı turistlere pasaport ile tur yaptırabiliyor. Tekneciler sezonun haziran sonunda açılacağını tahmin ederek, “Gördüğünüz gibi hazırlıklarımızı bitirdik ve müşteri bekliyoruz. Sezonun açılmamasından dolayı tekneciler kötü durumda. İnşallah bu sezon iyi olur, bizde paramızı kazanabiliriz” dediler.

Çok şükür, hastaneler de yataklar boşalıyor

56 saat sürecek sokağa çıkma kısıtlaması Fethiye’de de sorunsuz geçerken, Fethiye Devlet Hastanesi ile özel hastaneler de pozitif vakalı hastaların sayısı giderek azalıyor.

Kısıtlamanın ardından, yerli vatandaşlarda denize kavuştu

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs nedeniyle 17 günlük kısıtlamada turistler deniz keyfi yaparken, yerli vatandaşlar ise eve kapanmıştı. Kademeli normalleşme ile birlikte yerli turistlerde deniz keyfine başladı. Yerli vatandaşlar, “keşke ayrım olmasaydı” derlerken, “Ölüdeniz’de deniz keyfi şu günlerde harika” diye konuştular. 

Restoranlar kapalı olunca, kömür satışları durdu 

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs nedeni ile arka arkaya gelen kısıtlamalar turistik işletmeler, hem restoranların aylardır kapalı kalması, hem de bahar aylarında yapılan pikniklerin yapılamaması nedeni ile mangal kömürü satışı durma noktasına geldi. Geçtiğimiz yıllar da bol bol satılan mangal kömürleri bu yıl satılamayınca elde kaldı. Odun-kömür satışı yapan işletmeler bir an önce normalleşme ile birlikte restoranların ve turistik tesislerin açılmasını bekliyorlar. 

Sanayi Sitesi pırıl pırıl oldu

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 17 günlük kısıtlamanın son gününde sanayi sitesi içerisinde detaylı temizlik yaptı. Sanayi sitesinden 10 kamyon atık toplandı.

Beşiktaşlılar Fethiye’de de Şampiyonluk Kutladı

Beşiktaş’ın Süper ligte 2020-2021 futbol sezonu şampiyonluğuna ulaşmasının ardından siyah beyazlı taraftarlar da Fethiye’de kısıtlamaya rağmen sokaklara döküldü.

İçişleri Bakanlığı'ndan kademeli normalleşme genelgesi

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük kısıtlamanın ardından İçişleri Bakanlığı kademeli normalleşme ile ilgili genelgeyi yayınladı.

Semt Pazarları Bir kez Daha Kuruldu

17 günlük tam kapanma dolayısıyla Cumartesi günleri kurulması kararlaştırılan pazar yerleri ikinci kez açılınca Fethiye halkı 15 noktada kurulan semt pazarlarına akın etti. Fethiye Merkezinde kurulan semt pazarı ile üretici pazarı aynı anda bir kez daha kuruldu. Gün boyu zaman zaman yoğunluğun yaşandığı semt pazarında özellikle üreticiler ve pazarcı esnafı getirdikleri sebze ve meyvenin fazla talep olmaması nedeni ile ellerinde kalacağını belirttiler. Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Kısıtlamanın ikinci pazarını kurduk. İlk hafta oluşan yoğunluk bugün yok” diye konuştu.