Koku Haberleri

Koku Haberleri

Ören kanalizasyon çalışmasının 25 bin metresi tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Minik yazarların etkinliği beğeni topladı

Fethiye’de yazarlığa ilk adımı atan ilkokul öğrencilerinin eserleri Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte okurla buluştu.

Muğla Valisi İdris Akbıyık Oyunu Kullandı

Muğla Valisi İdris Akbıyık ile eşi Sevim Akbıyık, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Menteşe Kocamustafendi İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Köyceğizli milli yüzücü Elif, dünya rekorunun sahibi oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Fehmi Başoğlu İlkokulu özel eğitim sınıfı öğrencisi milli yüzücü Elif Oral, dünya rekoru kırdı.

Başkan Akdenizli, Öğrenci Evinde Sahur Yaptı

Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, kendisini sahura davet eden üniversitelileri kırmadı. Gençler, kendilerine elleriyle menemen ve sahur sofrası hazırlayan Başkan Akdenizli’ye teşekkür ederek yine beklediklerini dile getirdi.

MSKÜ aşçılarından tarihi başarı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Ulusal Aşçılık Yarışması’nda tarihi bir başarıya imza attı.

Fethiye’de Öğrencilere Su Verimliliği Eğitimi Verildi

Fethiye Gazi İlkokulu öğrencilerine Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli Gıda Mühendisi Cihan Altınkaynak tarafından "Su verimliliği ve Seferberliği" eğitimi verdi.

Kodlama Eğitimi İle Hem Eğleniyorlar, Hem Öğreniyorlar

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde ilkokul düzeyindeki çocuklara 3D tasarım, gezegenler, piyano oyunu ve matematik oyunu tasarımı eğitimi veriliyor.

Suyun Korunmasına Yönelik Eğitim Verildi

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli Ziraat Mühendisi Ümmü Sezer tarafından İnlice Ahmet Nazif Zorlu İlkokulu öğrencilerine tatlı su kaynakların verimli kullanılması, tasarruflu su kullanımı, suyun kullanım alanları ve suyun korunmasına yönelik eğitim verildi.

Datça Polisinden Öğrencilere Hacivat-Karagöz Oyunu İle ‘Deprem’ Bilinci Eğitimi

Muğla'nın Datça ilçesinde Datça Emniyet Müdürlüğü polisleri, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine Hacivat-Karagöz gösterisi ile trafik kuralları, deprem ve su bilinci eğitimi veriyor.

‘İsraf Avcıları’ndan Orman İşletmeye Ziyaret

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Mavi Yeşil Okullar projesi çerçevesinde Menteşe Kocamustafendi İlkokulu öğrencilerinin oluşturduğu İsraf Avcısı Öğrenci Takımı öğrencileri Muğla Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti.

100. Yıl Voleybol Şenliği Başlıyor

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına Menteşe Belediyesi ve Muğla Atılım Spor Kulübü işbirliğinde Mini Voleybol Şenliği düzenleniyor.

MSKÜ’lü Araştırmacıya EPALE Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu araştırmacılarından Öğretim Görevlisi Mahmut Beler, hazırladığı ‘Engelsiz İlk Yardım Projesi’ ile EPALE-4 İyi Uygulama Örnekleri/Deneyimleri Yarışması’ndan birincilik ödülü kazandı.

Marmaris Belediyesi'nden öğrencilere çorba ve makarna ikramı

Marmaris Belediyesi, Turizm Meslek Yüksekokulu’nun ardından Sağlık Meslek Yüksekokulu önünde de öğrencilere çorba ve makarna ikramında bulundu.

Öğrenciler, Şehitler İçin Saygı Duruşunda Bulundu

Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki Şehit Jandarma Onbaşı Hasan Küçükçoban İlkokulu ve Ortaokulu’nda şehit düşen 9 Mehmetçik için saygı duruşunda bulunuldu.

Muğla’da Okullarda Şehitler İçin Saygı Duruşunda Bulunuldu

12 Ocak tarihinde pençe kilit operasyonunda şehit düşen 9 Mehmetçik için tüm yurtta olduğu gibi Muğla’nın Menteşe ilçesinde de okullarda saygı duruşunda bulunuldu.

Bilim Parkı İçin Marmaris’e Geldiler

Muğla’nın Ortaca ilçesinde eğitim gören ilkokul öğrencileri, Marmaris Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’nın konuğu oldu.

Ortaca’da Şehit Nasuh Aydın Ortaokulu'nun Halı Sahası Açıldı

Muğla’nın Ortaca ilçesindeki okullarda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Belediye işbirliği ile yapımı tamamlanan halı sahaların açılışı devam ediyor.

Seydikemer'de C vitamini etkinliği

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Girmeler İlkokulu’nda C Vitamini etkinliği düzenlendi. Etkinlikte öğrencilere portakal suyu ikram edildi.

Seydikemer’deki Okulda Aşure Etkinliği

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Karadere İlkokulu tarafından Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında "Geleneksel Aşure Etkinliği” düzenlendi.

Menteşe’den Ardeşen'e Uzanan Gönül Köprüsü

Menteşe İlçesi Yenice İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğü, yerli Malı Haftası etkinliklerini Muğla sınırlarının da ötesine taşıdı.

Marmaris'te öğrenciler önce öğrendi, sonra uyguladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Atatürk İlkokulu öğrencilerine Trafik ve Eğitim Parkı’nda Marvelos görevlileri ve trafik polisi tarafından trafik eğitimi verildi.

Marmaris'te polisler "kadına el kalkamaz" dedi

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadına yönelik şiddetle mücadele 2023 faaliyet planları dahilinde halk eğitim merkezi sınıflarını ve yüksekokulları ziyaretler etti. Ziyaretlerde kadına karşı şiddetle mücadele ve KADES uygulamasının tanıtımı yapılarak uygulama hakkında bilgiler verildi.

Cumhuriyetin 100.Yılına Özel 100 Uçurtma Uçurdular

Fethiye Atatürk İlkokulu öğrencileri, Cumhuriyetin 100.yılına özel yaptığı koreografide 100 uçurtmayı Fethiye Beşkaza Meydanı’nda uçurdu.

37 kilometre dere temizliği yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye’de su baskınlarını önlem almak, kötü kokunun ve çevre kirliğinin önüne geçmek için 37 bin 300 metre dere temizlik çalışması gerçekleştirdi. 19 mahallede çalışma yapıldı

Menteşe Belediyesi'nden öğrencilere sıcak çorba ikramı

Menteşe Belediyesi yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte üniversite öğrencilerine yönelik sıcak çorba ikramına başladı. MSKÜ Meslek Yüksekokulundaki öğrencilere haftanın beş günü 07.30-10.00 saatleri arasında ücretsiz sıcak çorba ikram ediliyor.

Fethiye’de İlk Sergisini Kızıyla Açtı

Fethiye'de Emekli İlkokul Öğretmeni Nurhan Çakaloğlu Ekmekçi, bugün Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde ‘Kişisel Karakalem ve Fotoğraf Sergisi’ni açtı. Sergi açılışında kızı Derya Ekmekçi Şahin, Nurhan Çakaloğlu Ekmekçi’yi yalnız bırakmadı.

Kendi emekleriyle ilk sergisini bu cumartesi açıyor !

Fethiye’de Emekli İlkokul Öğretmeni Nurhan Çakaloğlu Ekmekçi, 14 Ekim Cumartesi günü açacağı Kişisel Fotoğraf ve Karakalem Sergisi ile ilgili duygu ve düşüncelerini FRT TV mikrofonlarına anlattı.

Miniklere iklim değişikliği eğitimi

Menteşe Belediyesi, sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve iklim değişikliği ile ilgili farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak ilçe merkezindeki 12 ilkokulda öğrencilere Atık Bilinci Eğitimi veriyor.

Babalarının vasiyetini yerine getirdiler

Muğla’nın Milas ilçesindeki Kızılcayıkık İlkokulu’nda hayırsever bir vatandaşın vasiyeti sonrasında yapılan tadilat işlerinin ardından öğrenciler okullarına kavuştu.