Kum Haberleri

Kum Haberleri

BGC'den lise öğrencilerine seminer

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bodrum'daki tüm liselerde "Medya okur yazarlığı" ve "Yeni nesil gazetecilik" konularıyla ilgili seminer düzenlemeye başladı.

Muğlaspor’a Genç Sağ Bek

Bölgesel Amatör Lig 5. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren lider Muğlaspor, Manavgat Belediyespor ile oynayacağı zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşma öncesinde kadrosuna bir ismi daha dahil etti.

Muğla’da İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması İl Finali Yapıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması' il finali, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Jandarmadan Fethiye’de kumar operasyonu

Muğla’nın Fethiye ilçesi Göcek Mahallesindeki bir kahveye jandarma tarafından yapılan operasyonda 73 bin TL para ile birlikte 4 kişi hakkında işlem yapıldı.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması İlçe Finali” Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kökten "Projemiz Hazır Fethiye'de, Tüm Pazarların Üstünü Kapatacağız"

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten seçim çalışmaları kapsamında sırası ile Çiftlik Semt Pazarı, Kargı Mahallesi ve Yanıklar Mahallesinde vatandaşlar ile buluştu. Gerçekleşen seçim çalışmasında Kökten'e Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Av.Murat Çağlar Ayıkol ve çok sayıda partili eşlik etti. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Fethiye Belediye Başkan Adayı Kökten " Var olan bu sorunların mevcut bütçe ile çözülmesi mümkün değil. Merkezi hükümetin desteği olmadan bu sorunların çözülmeyeceği belli oldu. Fethiye'nin artık bir beş yıl daha kaybetme lüksü yok. Bunun için desteğinizi bekliyorum"diye konuştu. Çiftlik Semt Pazarında pazarcı esnafı ve vatandaşlar ile buluşan, Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, pazarcı esnafı ile çay içerek sorunlarını dinledi.

"Okuyorum, Yazıyorum" Projesi Muğla'da Devam Ediyor

Türkiye’de Sosyal Bilimler Liselerinde öğrenim görmekte olan öğrenciler eleştirel okuma ve yazarlık konularında aktif faaliyet gösterebilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla yürütülen "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi faaliyetleri devam ediyor.

‘Dede Korkut Okumaları Hikâye Yazma Yarışması’ Sona Erdi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi "Dede Korkut Okumaları Hikâye Yazma Yarışması" ve "Dîvân-u Lugâti't-Türk Hakkında Deneme Yazma Yarışması" sonuçları açıklandı.

Büfe’ye Kumar Operasyonu

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde büfe işletmesinde kumar oynandığı bilgisini alan Jandarma ekipleri gerçekleştirdikleri operasyonda 3 adet kumar makinesine el koydu.

Bodrum Kitap Günleri Sona Erdi

“Doğayı Okumak” temasıyla düzenlenen “Bodrum Kitap Günleri” kitapseverlerin yoğun katılımıyla sona erdi.

Fethiye’de İnşaat Müteahhitleri Derneğine kumar operasyonu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren İnşaat Müteahhitleri ve Ustaları Derneğine jandarma tarafından yapılan operasyonda kumar oynayan 45 kişiye 289 bin TL idari para cezası kesildi.

Vahşi Cinayetin İddianamesi Hazırlandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Ümit Erol’un (50) öldürülerek kum dolu çuval içerisinde yol kenarına gömülmesi ile ilgili yargılanan 4'ü tutuklu, 8 sanık için iddianame hazırlandı. İddianamede Erol’un içeceğine ilaç atılarak bayıltıldığı, ardından göğsüne tabanca ile ateş edilerek öldürüldüğü ifade edildi.

Köyceğizli Mamadova, Liselerde Safahat Okumaları Yarışmasında Birinci Oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri" projesi çerçevesinde il genelinde yapılan liselerde safahat sözlüğü içinden en iyi cümle oluşturma yarışmasında Köyceğiz Naip Hüseyin Anadolu Lisesi öğrencisi Aygün Mamadova birinci oldu.

Seydikemer Yeni Bir Sosyal Tesise Daha Kavuşuyor

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’nin talimatları doğrultusunda daha önce Karadere, Paşalı, Dodurga, Çatak ve Bekçiler Mahallelerine Çok Amaçlı Sosyal Tesis yapılmıştı. Son olarak Kumluova Mahallesine Çok Amaçlı Sosyal Tesis yapılması için çalışmalar başladı. İhaleyi alan firmayla sözleşme imzalanmasının ardından Sosyal Tesisin temeli atıldı. Çok Amaçlı Sosyal Tesisin 90 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

Köyceğiz’de 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri Kur’an’a geçti

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kurslarında okuyan minik öğrenciler yarıyıl tatiline Kur’an-ı Kerim okumaya başlama sevinci ile girecek. 4-6 yaş Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrenciler karne töreni, elif cüzünü bitirme ve Kur'an'a geçme törenleri ile Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak.

Marmaris'te Kumarhaneye Çevrilen Daireye Baskın

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir binanın içindeki dairenin kumarhaneye çevrildiğini tespit eden polis ekipleri yaptığı operasyonda kumar oynarken yakalanan ve oynatan kişilere 192 bin lira ceza yazarak yasal işlem başlattı.

Fethiyeli minikler kumbaralarını Filistin için açtı

 Fethiye İlçe Müftülüğü Hacı Fehmi Özer 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Fethiye Şubesi’ne gelerek kumbaralarını açtı. Açılan kumbaralardan çıkan paralar Filistin’e yardım olarak gönderilecek.

Hastanede Yatan Çocuklara Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi

Muğla’da hasta çocuklara kitap alışkanlığını geliştirmek adına Şifa Hatun Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri hastanede kitap okuma etkinliği düzenledi.

Dalaman’da Yeni Hükümet Konağı İnşaatı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta yapımı devam eden hükümet konağı inşaatında incelemelerde bulundu.

Fethiye'de öğrenciler piknikte buluştu

Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye KYK Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri, manevi danışmanları Sezgin Büküm eşliğinde, KYK Yurt Müdürü Abdurrahman Güneş'in de katılımlarıyla piknikte bir araya geldi.

Milletvekili Otgöz'den 'Gazeteciler Günü' Mesajı

Tüm özgürlükler Hükümetimizin teminatı altında olduğu gibi, basın özgürlüğü de   teminatımız alındadır. AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz:  “Kamuoyunun, tarafsız, hızlı ve doğru haber almasını sağlamak için gece gündüz fedakarca çalışan gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum.”

Marmarisli Öğrencilerden ‘Hasat Zamanı ‘Projesi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Evren Paşa Ortaokulu öğrencileri yaptıkları başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl Muğla türkülerini işaret diliyle söyledikleri “Elim Dilim Türküm Muğla” projesiyle Muğla 'Eğitimde İyi Örnekler Yarışması'nda il birincisi olan öğrenciler bu yıl da “Hasat Zamanı” projesiyle Muğla’da tarım yolculuğuna çıkarak bahçeden sofralara gelen ürünlerin aşamalarını öğrendiler.

Kaymakam Maslak, Hükümet Konağı İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, yapımı devam eden Hükümet Konağı İnşaat Alanı’nın da incelemelerde bulundu.

Çokalp; Almanya’daki Grevleri Anlattı

Alman çiftçiler Berlin’de akaryakıt fiyatlarındaki yükselişe karşı hükümeti protesto ediyor.

Kumluca maçı öncesi maça davet

Bölgesel Amatör ligi 5. Grupta mücadele eden Muğlaspor ilk yarının son maçını kendi sahasında Kumluca Belediyesi ile karşı karşıya gelecek. Maç Öncesi 48 Gençlik taraftar grubu muğlalı sporseverleri maça davet etti.

Bodrum Belediyesi’nden Kitapseverlere Müjde!

Bodrum Belediyesi tarafından 27 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında Herodot Kültür Merkezinde “Bodrum Kitap Günleri” düzenlenecek.

Büyükşehir Zabıta sınavları devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere, Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre itfaiye ve zabıta memuru alımları devam ediyor.

Köyceğiz Jandarmasından eğitime sıcak destek

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 1. Sınıfta okuma yazma çalışmalarında Jandarma ekiplerinden destek geldi.

7 Suçtan Karara Bağlanmış Hapis Cezası Bulunan Şüpheli Yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucu, hakkında suçtan ‘Hükümlü ve tutuklunun kaçması, hırsızlık, işyeri dokunulmazlığını ihlal etme’ gibi 7 ayrı suçtan 15 yıl, 9 ay, 15 gün karara bağlanmış hapis cezası ile yakalama kararı bulunan H.Ö. isimli şahıs Bodrum Yalıkavak Mahallesinde yakalandı.