Kurbanlık Haberleri

Kurbanlık Haberleri

Muğla’da 102 kurban kesim noktası oluşturuldu

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Kurban Bayramı öncesi Muğla bölgesinin en büyük havyan pazarı Bayır Hayvan pazarında hem üreticiler ile hem de tüketiciler ile bir araya geldi.

Kurbanlıklar Görücüye Çıktı 

Kurban Bayramı öncesinde Fethiye’de kurulan hayvan pazarında hareketliliğin her geçen gün arttığı belirtildi.

Bayraktar, "Kurbanlık hayvanlara 69,3 milyar lira ödeneceği tahmin ediliyor"

ANKARA- 21.06.2022- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurbanlık fiyatlarını değerlendirdiği basın açıklamasında “Bu yıl yaklaşık 785 bin büyükbaş, 2 milyon 600 bin küçükbaş olmak üzere toplamda 3 milyon 385 bin kurbanlık hayvan kesileceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Fethiye’de kurbanlık kesim fiyatları belli oldu

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Fethiye’de kurban kesim fiyatları belli oldu.

Kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban Bayramı arifesine girdik. Kurban Bayramı'nda kurbanlık kesmek isteyenler kurban pazarını ziyaret ederek keselerine uygun kurbanlık arıyorlar.

Hayvan satış ve kesim yerleri bayrama hazır

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tüm ilçelerde Kurban Bayramı öncesi başlayan hayvan kesim ve satış yerlerinde denetimlere devam ediyor. Kurban Bayramı boyunca da devam edecek denetimlerle insan sağlığı korunarak hayvan refahı gözetilecek.

Marmaris’te kurbanlık hayvan satışları başladı

9 Temmuz'da başlayacak Kurban Bayramı için Marmaris'te Günnücek mevki belediye mezbahasının yer aldığı saha satış yeri olarak belirlendi. Kurbanlıklar ise 5 Temmuz itibariyle gelmeye başladı.

Kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban Bayramı’na çok kısa bir süre kala Fethiye Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlık pazarı açıldı. Kurban Bayramı’nda kurbanlık kesmek isteyenler kurban pazarını ziyaret ederek keselerine uygun kurbanlık arıyorlar.

Milas’ta kurbanlık satışları başladı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Muğla'nın Milas ilçesinde hayvancılık yapanlar kurbanlıklarını yavaş yavaş satışa çıkarmaya başladı. Milas yetiştirilenler başta olmak üzere hayvancılık alanında önemli yere sahip il ve ilçelerden de getirdiği kurbanlıkları satışa çıkaran üretici Kahraman Akar, 'Her bütçe için kurbanlık elimizde bulundurmaya çalıştık' dedi.

Kurban Bayramı yaklaşınca bıçakçılar yoğunlaştı

Mübarek Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurban kesmek isteyenlerin kurbanlık bakmaya başladığı şu günlerde evlerinde bulunan bıçakları daha keskin hale getirmek isteyenlerde bıçaklarını bileyletmek için usta arayışındalar.

Kurbanlık fiyatları

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurbanlık fiyatlarını değerlendirdiği görüntülü açıklamasında “bu yıl kesilecek kurbanlık sayısında geçen yıllara göre en az yüzde 25 oranında azalma olacağını öngörüyoruz” dedi.

Çarıklı Kasap’ın hayvan pazarında satışları devam ediyor

Kurban Bayramının üçüncü gününde de Çarıklı Bizim Kasap, Çatalarık Mahallesindeki Fethiye belediyesi kurbanlık hayvan pazarına kurbanlık satışına devam ediyor.

Kurban Kesim Yerlerinde Yoğunluk Yaşandı

Fethiye’de Kurban Bayramının 2. gününde de mezbahalarda yoğunluk oluştu. Vatandaşlar kurbanlıklarını kestirmek için başta mezbaha olmak üzere diğer kesim yerlerine hücum etti.

Hamit Metiner, “Her bütçeye uygun kurbanlık var”

Kurban Bayramı yaklaşırken, Çatalarık Mahallesindeki Fethiye belediyesi kurbanlık hayvan pazarına kurbanlıklar getirilmeye başlandı. Fethiye'de yıllardır halka kaliteli ve ekonomik hizmetlerde bulunan Çarıklı Bizim Kasap, bu yıl da kurbanlık pazarında yerini aldı. Çarıklı Et Sahibi Hamit Metiner, ''Vatandaşlarımıza her bütçeye uygun kurbanlık sağlayacağız. '' dedi.

Kurbanlık Satışlarında Yoğunluk Başladı

Fethiye'de hizmet veren Celep Ömer Kıl, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık satışlarını sürdürüyor. Karaçulha Mahallesi Çalıca Mevkiinde bulunan satış yerinde küçükbaş ve büyük baş hayvan satışlarının olduğunu belirten Celep Ömer Kıl Kasabı Necmettin Aydemir, “Küçükbaş hayvanlar 1000 TL ile 4000 TL arasında değişirken, büyükbaş hayvanlar ise 10 bin ila 20 bin arasında değişiklik gösteriyor” dedi.

Hırsızlar çobanın keçileri ile birlikte hayallerini de çaldılar

Kurban bayramına sayılı günler kala hırsızlar çobanların keçi ve koyunları ile birlikte umutlarını da çalmaya başladı. Milas'ın Beçin Mahallesi'nde Kale Mevkii'nde ikamet eden Hüseyin Kavuran'a ait 21 adet kurbanlık keçi kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Güvenlik güçleri çobanın çalınan hayvanlarını bulabilmek için çalışma başlattı.

ÇARIKLI KASAP,HER BÜTÇEYE UYGUN KURBANLIK SATIYOR

KURBANLIKLAR HAZIR Kurban Bayramı yaklaşırken, Çatalarık Mahallesindeki Fethiye belediyesi kurbanlık hayvan pazarına kurbanlıklar getirilmeye başlandı. 3124'ten gelen lezzet olarak Fethiye'de yıllardır halka kaliteli ve ekonomik hizmetlerde bulunan Çarıklı Bizim Kasap, bu yıl da kurbanlık pazarında yerini aldı.