Maaş Haberleri

Maaş Haberleri

Saatcı: çalışanarıma terleri kurumadan haklarını verdim, vereceğim

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı 20 yıllık görev süresi boyunca çalışanlarının hakkını teri kurumadan verdiğini hatırlatırken, 1 Nisan'dan sonra da çalışanların maaş ve zamlarını zamanında alacaklarını söyledi.

Bodrum Belediyesi’nde En Düşük Maaş 38 Bin Lira

Bodrum Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi yapıldı. Sözleşme kapsamında sorumluluk ve ikramiyeler hariç en düşük kadrolu daimî işçi ücreti 42 bin liraya, Toplu İş Sözleşmesi devam eden Kültür AŞ ve Personel AŞ’de ise en düşük ücret 38 bin liraya yükseldi.

Büyükşehir Personeline Yüzde 17,56 Ek Zam

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 4 bin 108 personelini ilgilendiren maaş zammı ek protokolle arttırıldı. Buna göre en düşük maaş 25 bin 997 TL’den 29 bin 002 TL’ye yükseldi. En düşük maaşı alan grup sadece 146 kişiyle sınırlıyken, diğer tüm personel 30 bin 312 TL ve üzerinde maaş alacak.

Menteşe Belediye Personeline Yüzde 78 Zam

Menteşe Belediyesi ile yetkili sendikası arasında 2024 yılı toplu iş sözleşmesi protokolü imzalandı. Buna göre Menteşe Belediyesinde en düşük maaş 30 bin lira oldu. Ayrıca bir yıl içinde tüm işçilere toplam 48 yevmiye ikramiye verileceği açıklandı.

Başkan Akdenizli’den Belediye Çalışanlarına Yüzde 70 Zam

Seydikemer Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan sözleşme ile çalışan personelin maaşlarına yüzde 70 zam yapıldı.

Orhan, “Emekli Maaşı En Az Asgari Ücret Seviyesinde Olmalı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz." demişti. Buna göre; 2024 yılında uygulanacak olan en düşük emekli maaşı 10 bin lira olacak. Fethiye Salı Pazarı’nda konuşan emekli vatandaş Mehmet Orhan, yeni emekli maaşından memnun olmadığını dile getirerek en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini vurguladı.

Muğla Büyükşehirde En Düşük Maaş Ortalama 27 Bin 47 Tl Oldu

Türkiye’de yaşanan ekonomik problemler, yapılan zamlar sonrası alım gücünün düşmesi ve hayat pahalılığı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına zam yapmaya devam ediyor. DİSK Genel-İş Muğla 2’nolu şube ile yapılan anlaşma doğrultusunda 17 bin TL olan en düşük maaş bu yıl 25 bin 997 TL’ye yükseldi. Bu miktarı 146 kişi alırken diğer 4 bin 108 kişi 26 bin 784-36 bin 222 TL arasında ücret alacaklar.

Ertürk, “Biz emekliler daha kasabın yolunu bile göremedik”

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)'nun kasım ayı açlık yoksulluk araştırmasını yayımlandı. Araştırmaya göre açlık sınırı 14.025 TL'ye yoksulluk sınırı 45 bin 686 TL'ye çıktı. Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 18 bin 239 TL olurken, yıllık gıda enflasyonu ise sınırlı düşüşle yüzde 80,12 oldu. Fethiye’de yaşayan emekli Abuzer Ertürk, açıklamalarda bulundu.

Avcı, “Evler 15 bin lira benim maaşım 7 bin 500 lira!”

Türk-İş'in Açlık ve Yoksulluk Sınırı araştırmasının kasım ayı sonuçları yayınlandı. Buna göre açlık sınırı 14 bin 25 TL'ye yükselirken, yoksulluk sınırı 45 bin 686 TL oldu. Fethiye’de emekli Dilaver Avcı, bu durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fethiye'de emekli isyan etti

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın birlikte çalışmasıyla yapılacak düzenlemelerle en düşük emekli maaşının yükseleceği ve Ocak zammıyla birlikte bütün emekli maaşlarının zam alacağı öğrenildi. Fethiye’de yaşayan emekli Seyfi Deveci, emekli maaşının kiraya bile yetmediğinin isyanını mikrofonlarımıza belirtti.

Emekliler ikramiyeden mutsuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 'Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak' demişti. Fethiye’de yaşayan emekliler, 5 bin liranın çok düşük olduğunu ifade ediyor.

Emekliye çift maaş müjdesi!

SSK Bağkur emeklisine müjde son dakika duyuruldu! Emekliler için Ekim ayı, uzun bir bekleyişin sonunda nihayet geldi.

34 Bin 138 EYT’linin 28 Bin 821’ine Maaş Bağlandı

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Özkan Arslan, Muğla genelinde kamuoyunda ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar) EYT’li sayısının 34 bin 138 kişi olduğunu belirterek, bunlardan 28 bin 821’ine aylık bağlandığını açıkladı.

Emekliler düşük maaştan dolayı isyan etti

Ülkede sayıları 13 milyonu geçen emekliler, enflasyon altında eziliyor. Hayat pahalılığı ve düşük maaşlar çok sayıda emekliyi çalışmak zorunda bırakıyor. FRT TV’ye konuşan emekliler ise düşük maaştan dolayı isyan etti.

Yılmaz'dan emekli maaşı ve enflasyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Enflasyonda bir süre sonra geçici yükseliş yönünü düşüşe bırakacaktır" dedi. Emekli maaşlarına yapılacak olan düzenlemeyle ilgili konuşan Yılmaz, "Emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici bir yaklaşımımız olacak." ifadelerini kullandı.

En Düşük İşçi Maaşı 17 Bin 439 TL Oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika arasında işçileri kapsayan maaş ek protokol imza töreni düzenlendi.

İşçi maaşlarına zam yapıldı

Marmaris Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre kadrolu işçilere ilk 6 ay için yüzde 57 oranında zam yapıldı.

“Artık Bir Takım Dinsel ve Töresel Söylemlerle Aldatılmak İstemiyoruz”

Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu üyeleri Fethiye’de bir araya gelerek emekli maaşları ile ilgili açıklama yaptılar.

Kanun teklifi komisyondan geçti!

Dün gece TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını öngören kanun teklifi kabul edildi. İşte milyonların beklediği kanun teklifinin tüm detayları.

Memur maaşları belli oldu

En düşük memur maaşı Aralık 2022’de 9 bin 105 TL olan Ocak 2023 11 bin 848 TL’ye artış oranıyla birlikte Temmuz ayında 22 bin 17 TL'ye çıkacak.

Yeni emekli aylığı netleşti

Asgari ücrete yapılan ara zammın ardından, milyonlarca memur ve emekli, maaşlarına zam bekliyor. Enflasyon verisi, önümüzdeki çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulacak. Haziran ayı enflasyon verisi, Kurban Bayramı tatili nedeniyle ertelenmişti ve 5 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak.

Emekli ve memur zammında tablo geldi

Milyonlarca memur ve emeklinin alacağı rakamlar netleşmeye devam ediyor. İşte açıklanan son enflasyon verisi ve demeçler sonrası ortaya çıkan yeni zam miktarı.

Emekli ve memur maaşlarında flaş gelişme! Kademeli zam mı geliyor?

Asgari ücrete yapılacak zammın belli olmasıyla gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammın en düşük maaşı iyileştirme yoluyla mı yoksa dengeyi gözetmek adına kademeli mi yapılacağı hakkında formüller konuşulmaya başlandı.

Emeklinin Temmuz Zammı Belli Oldu!

Seçimlerin geride kalmasının ardından milyonlarca emeklinin gözü temmuz ayında açıklanacak olan maaş zammına çevrildi.

En Düşük Memur Maaşı 22.000 TL Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşının 22.000 TL seviyesine yükseltildiğini duyurdu.

KILIÇDAROĞLU: HİÇBİR ASGARİ ÜCRETLİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALMAYACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yeni bir seçim vaadi daha açıkladı. Asgari ücretli 5 milyon 400 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, "Bu kişiler açlık sınırının altında maaş alıyor. Verilen asgari ücret Türk-İş'in açıkladığı açlık sınırının altında. Benim görevim iktidar olduğumuzda hiçbir asgari ücretlinin açlık sınırının altında kalmayacağı bir düzeni inşa etmek" dedi.

KILIÇDAROĞLU: HİÇBİR ASGARİ ÜCRETLİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALMAYACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yeni bir seçim vaadi daha açıkladı. Asgari ücretli 5 milyon 400 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, "Bu kişiler açlık sınırının altında maaş alıyor. Verilen asgari ücret Türk-İş'in açıkladığı açlık sınırının altında. Benim görevim iktidar olduğumuzda hiçbir asgari ücretlinin açlık sınırının altında kalmayacağı bir düzeni inşa etmek" dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINA TEPKİ GÖSTERDİLER

Tüm Emekli-Sen Genel Merkezi Basın Yayın ve Araştırma Sekreteri Haydar Pınarbaşı tarafından Bahriye Üçok Parkı’nda basın açıklaması yapıldı.

ÇALIŞANLAR PROMOSYON ÖDEMELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN KDK'YE BAŞVURDU

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin başvuruları incelemeye aldı.

GİRGİN’DEN ÇAĞRI: PROMOSYONLAR PULA DÖNDÜ ACİLEN GÜNCELLENMELİDİR!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin maaş promosyonlarının acilen güncellenmesi çağrısında bulundu.