Marmaris Yangını Haberleri

Marmaris Yangını Haberleri

MARMARİS ÇAM BALI’NDA COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRETİM ARTARAK DEVAM EDİYOR

Marmaris Ticaret Odası (MTO) tarafından alınan Marmaris Çam Balı coğrafi işareti, Büyük Marmaris Yangını sonrası rekor bir üretim gerçekleştiren Marmaris Çam Balı üreticilerine bu yıl da teslim edildi.

YANAN YERLER TEKRARDAN YEŞİLLENDİRİLECEK

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve İletişim Şube Müdürlüğü tarafından Marmaris yangını sonrası açıklama yapıldı.

BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI: MARMARİS YANGINI, ARICININ YAKTIĞI ATEŞLE ÇIKTI

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınının, 85 yaşındaki arıcının yaktığı ateşle çıktığını söyledi.

MARMARİS YANGININA 15 HELİKOPTER, 8 UÇAK MÜDAHALE EDİYOR

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisi ile bir anda büyüyen yangına 12 helikopter ve 8 uçak ile havadan, 40 arazöz ile karadan müdahale ediliyor.

Marmaris yangınında görev alan TOMA’lar uğurlandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran'da başlayan ve 5 gün sonra kontrol altına alınan yangında görev alan değişik illerden gelen TOMA'lar, Muğla İl Emniyet Müdürünün teşekkür etmesi ile uğurlandı.

Marmaris yangınında canla başla çalışan ekipler alkışlar ile uğurlanıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran'da başlayan orman yangını 5'inci günde kontrol altına alırken, uzak bölgeden gelen ekipler alkışlarla uğurlandı.

Marmaris yangını kontrol altında

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Salı günü akşam saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi son durumu değerlendirdi.

Yangın kontrol altına alındı

Marmaris’te çıkan yangın kontrol altına alındı. Hisarönü Mevkii Bördübet Amazon Koyu’nda 21 Haziran günü akşam saat 20.00 sıralarında çıkan orman yangını yapılan müdahaleler sonrasında kontrol altına alındı. Kontrol altına alınan yangın sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yangın büyük oranda kontrol altına alındı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'te 4 gündür devam eden orman yangını ve sahada yürütülen çalışmalar hakkında Orman Yangın Yönetim Merkezinde açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin de hazır bulunduğu açıklamada Erdoğan, Marmaris yangının büyük oranda kontrol altına alındığını açıkladı.

CHP’li Erbay; ‘Ormanlar yanarken görmediğimiz uçak ve helikopterleri yangın saraya yaklaşınca gördük’

Muğla'nın Marmaris ilçesi Börtübed mevkiinde 3 gün önce başlayan ve rüzgarın etkisiyle farklı bölgelere yayılan orman yangınları halen devam ediyor. Yangın nedeniyle binlerce hektar ormanlık alan yok oldu. Marmaris – Datça karayolu trafiğe kapatıldı. Güvenlik gerekçesiyle birçok ev boşaltıldı.

Gürün'den Başkan Oktay'a eleştiri tepkisi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın “Bölgeye gece görüşlü helikopter desteği istemiştik. Öğrendik ki envanterde yokmuş” sözüne ulusal bir kanalda canlı yayında “Birbirimizde eksik bulduğumuz şeyleri söylemenin yangınları sürdürmekte bir katkısı yok” şeklinde Başkan Oktay’ı eleştiren bir açıklama yapması şaşırttı.

Yangın ekipleri yavru domuzun hayatını kurtardı

Marmaris’te devam eden yangında yanan ağaçların yanı sıra yaban hayvanları da büyük zarar görüyor. Yangınla mücadele eden ekipler yangından etkilenen yaban hayvanlarına da yardımcı oluyorlar. Son olarak yangın söndürme çalışmaları sırasında yaban domuzu yavrusu ile karşılaşan ekipler yavru domuza ilk müdahaleyi yaparak yangın dışında bir alana salıverdiler.

TBMM’de Marmaris yangını gerginliği:

Girgin bakana “yangın uçaklarına neden para ayrılmıyor?” Diye sordu

Marmaris yangınına 38 helikopter, 15 uçakla müdahale devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran günü çıkan orman yangınına sabahın ilk ışıkları ile hava müdahalesi başladı. 38 helikopter ve 15 uçak alevleri söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bakan Kirişci ve Soylu’dan Marmaris yangını hakkında açıklamalar

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris yangını hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hava şartlarının düne oranla daha iyimser olduğunu belirten Bakan Kirişci, hava gücü sayısını 41'den 61'e çıkardıklarını açıkladı. Bakan Soylu ise yangın üzerinden kaos oluşturmaya yönelik bazı çevrelerin bulunduğunu söylerken, vatandaşların resmi açıklamalara itibar etmesini istedi. Soylu, yangının çıkışı ile ilgili bir kişinin kemlik tespitini yaptıklarını, önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.

Karaca, AKUT ile görüştü

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, AKUT Fethiye ekibiyle görüşmelerde bulundu. Marmaris yangınına destek verilmesi ve doğal afetle mücadele konusunda toplantı gerçekleştirildi.

Marmaris yangınında tahliyeler başladı

Marmaris Bördübet mevkiinde başlayan orman yangını şiddetli rüzgar nedeniyle tekrar parladı. Yangın Karacasögüt ve Değirmenyanı Mahallesi istikametinde seyrederken, yol üzerindeki evlerde tahliyeler yapıldı.

Marmaris yangınına başsavcılıktan soruşturma

Muğla'nın Marmaris ilçesi Bördübet mevkiinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını sonrası Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

"Yüreğim Yangın Yeri” isimli sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Marmaris Fotoğraf Dostları Derneği (MARFOD) tarafından açılan 'Yüreğim Yangın Yeri' isimli sergide büyük Marmaris yangını sırasında çekilen fotoğraflar sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da katıldı.

Marmaris Belediyesi 257 keçiyi vatandaşlara dağıttı

Marmaris Belediyesi, yangının yaralarını sarmaya devam ediyor. Marmaris yangınında küçükbaş hayvanları telef olan kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara 257 adet keçi teslim edildi.

Yangın mağdurlarına psikolojik destek

Marmaris yangınının ardından bir yandan yaralar sarılmaya devam edilirken bir yandan da yangından etkilenen vatandaşların herhangi bir psikolojik sıkıntı yaşamaması için çalışmalar yapıldı. Bir grup uzman psikolog, yaşananların travma oluşturmaması için Osmaniye ve Bayır köylerinde vatandaşlarla görüştü.

Yangınlar Marmaris Çam Balını olumsuz etkiledi

Marmaris yangını sonrası coğrafi işaretli Marmaris Çam balı üretiminin uzun yıllar üretiminin tehlikede olduğu yönündeki iddiaları değerlendiren Marmaris Ticaret Odası Başkanı Süleyman Mutlu Ayhan, rekolte kaybının yaşanabileceğini, ama Marmaris Çam balı üretiminin devam edeceğini açıkladı.

18 tonluk su tankerleri yangınlarda önemli rol aldı

Menteşe Belediyesine ait 18 ton su taşıma kapasiteli, 80 metre uzağa su atabilen ve 18 ton suyu 10 dakikada boşaltabilen 3 adet su tankeri, yangın süreci boyunca Menteşe bölgesindeki yangınların yanı sıra Marmaris yangınına da müdahale etti.

Marmaris Hisarönü tahliye ediliyor

Marmaris yangınının 5. gününde alevler Hisarönü Mahallesini sararken, mahalle tahliye ediliyor.

Marmaris yangını tekrar parladı, alevler Hisarönü’nde yerleşim yerlerine yaklaştı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangını rüzgarın etkisi ile tekrar parladı. Alevler Hisarönü Mahallesi'ne doğru ilerleyerek bölgedeki evleri tehdit etmeye başladı.

Bakan Yanık’tan, Marmaris yangınında vefat eden Şahin Akdemir’in ailesine başsağlığı telefonu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Marmaris'te yangın söndürme ekiplerine gönüllü olarak motoruyla su taşırken dumandan etkilenerek hayatını kaybeden 25 yaşındaki Şahin Akdemir'in ailesini arayarak başsağlığı diledi.

Marmaris yangınında bir kişi hayatını kaybetti

Muğla'nın Marmaris İçmeler Mahallesi'nin ormanlık alanda meydana gelen yangında bir kişi hayatını kaybetti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: 'İktidara Geldiğimizde Muğla'yı Mafyadan Kurtaracağız'

Partisinin il binası açılışı için Muğla'nın merkez ilçesi olan Menteşe’ye gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce esnaf ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, "İktidara geldiğimizde Muğla'yı mafyadan kurtaracağız" dedi. İnce, Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Göcek Tüneli'nin paralı olmasını ve Marmaris yangınında uçak kullanılmamasını ile Okluk Koyu'ndaki sarayı eleştirdi.