Milli Eğitim Müdürlüğü Haberleri

Milli Eğitim Müdürlüğü Haberleri

Köyceğiz’de Turizm Haftası Kaunos Antik Kenti'nde Kutlandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Turizm Haftası çeşitli etkinlikleri kapsamında, 15-22 Nisan Turizm Haftası çerçevesinde öğrencilerle Köyceğiz Kaunos Antik Kentine ziyaret gerçekleştirildi.

Muğla BİLSEM ulusal öğrenci kongresi düzenliyor

Menteşe ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak özel yetenekli öğrencilere yönelik faaliyet gösteren Muğla Bilim ve Sanat Merkezi; (BİLSEM) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde “Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi” düzenliyor.

Muğla’da “Mavi Yeşil” okullar satranç turnuvası başladı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Mavi Yeşil Okullar” projesi çerçevesinde öğrenciler arası satranç turnuvası başladı.

Muğla BİLSEM’in rekor sayıdaki projesine bölge finali daveti

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretimini sürdüren ve aynı zamanda üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 12 projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 2204 ortaokul araştırma projelerinde ortaokul kategorisinde Ege Bölge finaline davet edildi.

Marmaris’te 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri sürüyor. Sahil Güvenlik Botu TCSG 904 18 Mart vesilesi ile ziyarete açıldı, Atatürk anıtına çelenk sunuldu, kültür merkezinde şiirler okundu, tiyatro oyunu sergilendi.

BGC'den lise öğrencilerine seminer

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bodrum'daki tüm liselerde "Medya okur yazarlığı" ve "Yeni nesil gazetecilik" konularıyla ilgili seminer düzenlemeye başladı.

Muğla’da İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması İl Finali Yapıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması' il finali, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Seydikemer'de öğretmenlere zeka oyunları eğitimi verildi

Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hizmet içi eğitim kapsamında öğretmenlere akıl zeka oyunları eğitimi verildi.

İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması İlçe Finali” Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Muğla’da Servis Araçlarına Denetim Gerçekleştirildi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan özel okullarda Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Menteşe Belediyesi Trafik Zabıta Şubesi personellerinin katılımı ile servis araçlarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Seydikemer’de Taşımalı Eğitim Görüşüldü

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 2024-2025 eğitim öğretim yılı için İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından taşımalı eğitim planlama ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya okul müdürleri katıldı.

Muğla’da "Bir Kitap Bir İnsan Projesi" Devam Ediyor

Muğla Valisi İdris Akbıyık himayesinde başlatılan "Bir Kitap Bir İnsan Projesi" Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve özel okulların tüm kademelerinde öğrenim gören öğrencileri kapsıyor.

Menteşe’de Taşımalı Eğitim Toplantısı Gerçekleştirildi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammer Cihan başkanlığında Taşımalı Eğitim Birimi tarafından taşıma merkezi olan okul/kurumlarının müdür ve müdür yardımcılarına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Datça Polisinden Öğrencilere Hacivat-Karagöz Oyunu İle ‘Deprem’ Bilinci Eğitimi

Muğla'nın Datça ilçesinde Datça Emniyet Müdürlüğü polisleri, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine Hacivat-Karagöz gösterisi ile trafik kuralları, deprem ve su bilinci eğitimi veriyor.

Muğla'da Çocuklar Bocce İle Tanıştı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Ula Kaymakamlığı, Ula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde çocuklar bocce sporuyla tanıştı.

Köyceğiz İlçe Milli Eğitim’de Birinci Ve İkinci Dönem Değerlendirildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Müdürler Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Belediyeden Öğrenciler İçin Sinema Günleri

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen kurslarda eğitim alan öğrenciler için sinema günleri organize edildi.

Köyceğiz’de 6 Okul Etwinning Okulu Seçildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün Uluslararası projelerinden olan programa katılan okullar arasında 6 okul eTwinning Okulu olmaya layık görüldü.

‘İsraf Avcıları’ndan Orman İşletmeye Ziyaret

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Mavi Yeşil Okullar projesi çerçevesinde Menteşe Kocamustafendi İlkokulu öğrencilerinin oluşturduğu İsraf Avcısı Öğrenci Takımı öğrencileri Muğla Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti.

Köyceğiz’de Öğrenciler Dönem Sonu Etkinliğinde Ok Uçurdular

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nca tüm okullarda, karne öncesi "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" olarak yürütülen, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün titizlikle koordine edip iştirak ettiği hafta çeşitli etkinliklerle tüm hızıyla devam etti.

Köyceğiz Ortaokulu Öğrencileri Sepet Örme Sanatını Öğrendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrencilere sepet örme sanatı öğretildi.

Hastanede Yatan Çocuklara Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi

Muğla’da hasta çocuklara kitap alışkanlığını geliştirmek adına Şifa Hatun Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri hastanede kitap okuma etkinliği düzenledi.

Muğla’da Anaokulu Öğrencilerine İş Sağlığı Güvenliği Sunumu Verildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi koordinasyonunda öğrencilere sunum gerçekleştirildi.

Köyceğiz’de ‘Mektep’ Filmi Seyirciyle Buluşacak

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Eğitimci Yazar Senarist Erdal Kara’nın yazıp yönettiği kısa film ‘Mektep’ seyircileriyle buluşacak.

Atık Araba Lastiğinden Evin Salonuna Sehpa

Muğla Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Mavi Yeşil Okullar Projesi" çerçevesinde okul bahçesinde oluşturdukları serada sebze yetiştiriyor ve atık lastiklerden ev dekorasyon ürünleri yapıyor.

Eğitimci yazar Erdoğan, Ortaca’da öğrencilerle buluştu

Muğla Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen Bir Kitap Bir İnsan Projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanı Danışmanı-Yazar-Eğitimci-Sosyolog Erol Erdoğan Ortaca'da söyleşi gerçekleştirdi.

Köyceğiz'de destekleme ve yetiştirme kursu devam ediyor

Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Anadolu Lisesi’nde 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursu devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan hafta sonu devam eden Destekleme ve Yetiştirme Kursu’nu ziyaret etti.

Muğla’da bir kitap bir insan projesinin konuğu yazar Erdoğan oldu

Muğla Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen Bir Kitap Bir İnsan Projesi çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanı Danışmanı-Yazar-Eğitimci-Sosyolog Erol Erdoğan’la Ortaca’da ve Menteşe ilçelerinde söyleşi gerçekleştirildi.

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Akademik Gelişimi İzleme ve Değerlendirme Projesi kapsamında Fethiye’de 9. 10. 11. sınıflara yönelik yapılan kazanım ölçme sınavında dereceye giren Belediye Fen Lisesi ve Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencileri ödüllerini aldı.

Ula’da Öğretmenler Bisiklet Şehrinde Bir Araya Geldi

Muğla Öğretmen Etkileşim Günleri çerçevesinde, öğretmenler, bisiklet şehri Ula’da pedal çevirdi.