Model Haberleri

Model Haberleri

Dalyan Kanalı Üzerine Ağaç Köprü Yapılacak

Uzun yıllardan bu yana yaz aylarında binlerce kişinin ziyaret ettiği Dalyan Kanalı üzerine köprü yapılacak. Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir yaptığı açıklamada” Bakanlık boyutunda yaptığımız görüşmeler sonucu Akyaka'da ki köprünün bir başka modelini kısmet olursa Dalyan kanalımıza yapacağım” dedi.

Fethiye ve Seydikemer zeytini için üretim modeli oluşturulacak

Fethiye ve Seydikemer'de zeytin üretiminde değişen iklim ve ekonomik koşullara uygun üretim modeli oluşturarak verimliliğin arttırılması amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Seydikemer Ziraat Odası öncülüğünde araştırma projesi başlatıldı.

Seramik Kursları İlgi Görüyor

Kültür Bakanlığı Seramik Sanatçısı Dilek Konakoğlu, birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerini Fethiye’de bulunan seramik kurs atölyesinde sergiliyor. Seramik kursları, yoğun ilgi görüyor.

Konakoğlu, “Fethiye halkını atölyemde çamurla tanışmaya bekliyorum”

Kültür Bakanlığı Seramik Sanatçısı Dilek Konakoğlu, birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerinin Tuzla Mahallesi Sadi Berkman Caddesi No:38’de bulunan atölyesinde sergilendiğini belirtti. Aynı zamanda FRT TV’ye açıklamada bulunan Konakoğlu, tüm Fethiye halkını çamurla tanıştıracağını belirterek herkesi atölyesine davet etti.

3 .Yaş Üniversite Öğrenme Modellerinin Uygulamaları Değerlendirildi

3. YAŞAM Çalıştayı Fethiye Belediyesi Meclis Salonunda başladı. Çalıştay; Çalıştay başkanı ve  Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim üyesi Dr. Cemil YAVUZ’un açılış konuşması ile başladı.

Fermuar modeli Muğla’da uygulanacak mı?

CHP ve İYİ Parti, 10 ilde aday listeleri için "fermuar" modelinde anlaştı. Buna göre, 10 ilin 7'sinde CHP'nin adayı, 3'ünde İYİ Parti'nin adayı ilk sırada yer alacak. 

1954 MODEL NOSTALJİK JİP TANITILDI

Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ve Turizm Polisi birimlerinde kullanılacak olan 1954 model tuzla modeli nostaljik jipin tanıtımı yapıldı.

SERAMİK ATÖLYESİNİ FETHİYE’YE KAZANDIRDI

Seramik sanatçısı Dilek Konakoğlu 35 yıllık hayali olan seramik atölyesini Fethiye’ye kazandırdı. Birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerinin sergilendiği atölyede hediyelik olarak satıldığı da bildirildi. 

KIYI VE DENİZ EKOSİSTEMLERİ ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Dalaman'da düzenlenen 'Ortak Geleceğimiz Denizlerimizi Korumak Amacıyla Kıyı ve Deniz Ekosistemlerinin Korunması ve Yönetimi Mapa-Şamandıra Uygulama Modellerini Tanıtma' çalıştayı sona erdi.

PRETTY WO+MEN FETHİYE’DE AÇILDI

Pretty Wo+Men mağazası yepyeni tarzı ve modelleri ile Fethiye’de hizmete açıldı. Bay ve bayana hitap eden tarzı ile ürünlerini müşterilerinin beğenisine sunuyor. 

SEYDİKEMER BELEDİYESİNE ÇÖP TOPLAMA  ARACI KAZANDIRILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Seydikemer Belediyesi’ne 2022 model çöp toplama aracı hibe edildi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, daha etkin ve aktif bir hizmet için belediyenin araç filosunu güçlendirmeye devam edeceklerini kaydetti. 

O ARTIK "TURİZM POLİSİ ARACI"

Bodrum'da 1954 model araç yenilenerek turizm polisinin hizmetine verildi.

ÜNLÜ MODEL TÜLİN ŞAHİN FETHİYE'DE AÇILIŞA KATILDI

Ünlü model Tülin Şahin, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir kuyumcu açılışına katıldı, 9 Ekim'de gerçekleştirilecek olan boks organizasyonunda şampiyonun sahip olacağı altın kemeri de kendi üzerine takarak tanıttı.

Köyceğiz’de miniklerin yaptığı model uçaklar uçmaya hazır

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde çocuklar düzenlenen kurslarda model uçak yapmayı öğreniyorlar.

FETHİYE’DE TRAFİK VE OTOPARK SORUNUNA ÇÖZÜM ARANIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Fethiye’de trafik ve otopark sorunun çözümüne ilişkin alınabilecek tedbir ve önlemlerin görüşülmesi gündemiyle toplandı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda ilçede trafik güvenliğini sağlayan jandarma ve polis ekiplerinin de görüş ve önerileri kayda geçti. Toplantıda konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Özellikle turizm sezonunda vatandaşlarımızı ve tatilcilerimizi zor durumda bırakan trafik sorununa kalıcı çözüm getirmek için uzun süredir çalışma yürütüyoruz. İlçe merkezinde ve Ölüdeniz Mahallesi’nde halkımızı ve tatilcilerimizi rahatlatacak, işletmelerimizin müşteri ve tedarik yollarını sonuna kadar açacak bir çözüm modeli ortaya koymak zorunluluk haline geldi.” dedi.

Çocuklara 26 farklı branşta ücretsiz kurs

Menteşe Belediyesi’nin alanında uzman eğitmenleri tarafından; ahşap boyama, bağlama, ebru, gitar, güzel yazı, halk oyunları, hızlı okuma, keman, kilim dokuma, makrome örgü, model uçak (Ata), mozaik, origami, resim, ritim atölyesi, takı tasarım, futbol, karate, basketbol, kort tenisi, masa tenisi, jimnastik, pilates, satranç, dans ve basketbol olmak üzere toplam 26 farklı alanda verilen yaz kursları yoğun katılımlar ile devam ediyor.

Fethiye Körfezi, Göcek/Dalaman koylarının korunması ve yönetimi Çalıştayı başladı

Dünyaca ünlü Göcek koylarının korunması ve yönetilmesine ilişkin çözüm modeli oluşturmak amacıyla Göcek’te düzenlenen ‘Fethiye Körfezi, Göcek/Dalaman Koylarının Korunması ve Yönetimi Çalıştayı’ açılış töreni ve koylarda inceleme gezisi ile başladı.

Son Sandaletçi Fevzi Usta Teknolojiye Direniyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan, çarşı içinde doğup büyüdüğü evinde imal ettiği sandaletleri küçük bir tezgahta satan 64 yaşındaki Fevzi Olca artık bu işi yapan olmadığı için 'Son Sandaletçi' olarak anıldığını, el emeği ürettiği sandaletlerin 'model hırsızları' diye tabir ettiği bazı kişilerce teknolojik olarak taklit edildiğini ifade etti.

Fethiye’de çocuk işçiliğini önlemeye yönelik denetim yapıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde sokakta risk altındaki çocuk ve ailelerine uygun sosyal hizmet modellerine yönlendirilmesi amacıyla denetim yapıldı.

Göcek Koylarının Geleceği Bilimsel Ve Hukuksal Olarak Çalıştayda Ele Alınacak

Dünyaca ünlü Göcek koylarının korunması ve yönetilmesine ilişkin çözüm modeli, 18-19 Haziran tarihlerinde düzenlenecek, ‘Fethiye Körfezi, Göcek/Dalaman Koylarının Korunması ve Yönetimi Çalıştayı’nda ele alınacak. Mapa ve şamandıra kurulum ihaleleri büyük tepki çeken Göcek koylarındaki son durumun bilim ve hukuk ışığında analiz edileceği çalıştay Türkiye’nin önde gelen deniz bilimcilerini ve hukukçularını bir araya getirecek.

Eğitimler düzenlendi

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele", "Sosyal Hizmet Merkezi Hizmet Modelleri" ve "Çocuklarda Mahremiyet Bilinci" konuları üzerine eğitimler düzenlendi.

Menteşe’ye hafriyat ve moloz atıkları için özel araç

Menteşe Belediyesi vatandaşa daha hızlı ve sağlıklı hizmet verebilmek adına araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda belediye bünyesinde çöp kamyonu olarak kullanılan 2011 model kamyon gerekli bakım ve onarımlarının yapılmasının ardından hafriyat ve moloz atığı taşıma aracına dönüştürülerek kullanılmaya başlandı.

Japon Firmasından Öğrencilere Son Model Araba

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi Motorlu Araçlar Teknolojisi Eğitim ve Uygulama Atölyesine, Honda Türkiye tarafından son model otomobil hibe edildi.

FETHİYE VE SEYDİKEMER İLE ÜSKÜP ARASINDA TİCARİ İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ HIZLANDI

Fethiye ve Seydikemer ile Makedonya’nın Üsküp şehri arasında ticaretin gelişmesini sağlamak, sosyo-kültürel faaliyetlerde birlikte hareket ederek rol model olmak amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) arasında imzalanan ‘Kardeş Oda Protokolü’ kapsamında görüşmelere devam ediliyor.

GİRGİN: KUR KORUMALI SOYGUN

Geçtiğimiz hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bankacılık Hakkında Torba Kanun Teklifi görüşüldü. Bu hafta TBMM Genel Kurulu’na gelme ihtimali olan teklif ile ilgili komisyonda konuşma yapan CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin torba teklifi “İktidar mevcut sorunların belkemiği olan ekonomik buhranın üstesinden gelecek bir ekonomik model ortaya koyamıyor. Önümüze getirilen torbalarda günü kurtarma hamleleri görüyoruz. Bu hamleler inandırıcı hedeflerden, tutarlı bir rotadan yoksun olduğu için hiçbir derde derman olmuyor. Bu teklif de günü kurtarma hamlelerinden biri” şeklinde tanımladı.

BİLSEM’de patent eğitimi

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde merkezin sahip olduğu imkan ve birikimleri diğer okulların da faydalanması amacıyla çıktığı proje çağrısı sonrası Muğla genelinden 10 kız öğrenci BİLSEM Fen Bilimleri Öğretmeni Dr. Ayçin Ünal danışmanlığında patent ve faydalı modeller üzerine çalışıyor.

Dünyaca ünlü model ve tasarımcı Nour Arida Bodrum’da

Dünyaca ünlü model, tasarımcı ve sosyal medya fenomeni Nour Arida Bodrum'a hayran kaldı. Bodrum'a iş için gelen Aida, reklam çekimlerinin ardından Bodrum'da tatil yaparak cennet koyun tadını çıkardı.

Hava Modelcilik Sergisi Erasta Avm’de

Hava Modelcilik Sergisi 24-27 Şubat tarihleri arasında Fethiye Erasta Avm’de başladı. Birçok maket uçak modelinin bulunduğu sergiye vatandaşların talebi yoğun.

Araç kiralama hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; İl Müdürlüğü Hizmetlerinde kullanılmak üzere 10 ay süreli Şoförü ve Akaryakıtı Kuruma Ait 2017 Model Üzeri 13 Adet Camlıvan ve 1 Adet Binek Hizmet Aracı Kiralama hizmet alımı ihalesi gerçekleştirilecek.

Girgin: Doğalgaz Zammına Tarife Makyajı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin 7 Ocak 2022 Cuma günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba kanundaki doğalgazda kademeli tarifelendirme maddesi hakkında yaptığı konuşmada “elektrikteki model doğal gazda uygulanmak isteniyor. Düzenlemedeki temel amaç, önümüzdeki dönem yapılacak doğal gaz zamlarını makyajlamaktır” dedi. Girgin şunları ifade etti: