Mskü Haberleri

Mskü Haberleri

MSKÜ Kariyer Günleri başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun öğrenciler için hazırladığı ve 2 gün boyunca sürecek olan Kariyer Günleri programı başladı.

Muğla’da 3’üncü Acil Tıp sempozyumu

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ev sahipliğinde Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesinin katılımıyla Akyaka Yücelen Otel’de 3. Muğla Acil Tıp Sempozyumu düzenlendi.

MSKÜ’de 40 personele iş güvenliği eğitimi verildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi. Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimi tamamlayan katılımcılar, eğitim sertifikası almaya hak kazandı.

MSKÜ Rektörü Kaçar Filistinli öğrencilerle iftarda buluştu

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

MSKÜ Rektörü Kaçar Filistinli öğrencilerle iftarda buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

MSKÜ Tıp Fakültesi akredite oldu

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllar içinde kazandığı kurumsal yapısı ve donanımlı akademik kadrosu ile verdiği kaliteli eğitimi belgelendirmek amacıyla 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru başarıyla sonuçlandı.

MSKÜ turizme istihdam sağlama merkezi oluyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen ‘Sektör-Öğrenci Buluşması’na 100’ün üzerinde turizm firması katılırken, Aydın, İzmir ve Denizli’den Turizm Fakültesi öğrencileri turistik tesislerin yöneticileri ile istihdam için bir araya geldi.

MSKÜ Muay Thai takımından 18 madalya

Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası, büyük bir heyecana sahne oldu.

MSKÜ aşçılarından tarihi başarı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Ulusal Aşçılık Yarışması’nda tarihi bir başarıya imza attı.

Vali Akbıyık; “Turizm Potansiyelimiz Mevcudun Çok Üstünde”

Muğla İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısı Muğla Valisi İdris Akbıyık Başkanlığında MSKÜ Öğrenci Sarayı VİP salonunda yapıldı. Toplantıya ilgili kamu kurumlarının yanı sıra Kaymakamlar v STK temsilcileri katıldı

MSKÜ ile MUTSO Arasında ‘Girişimcilik’ İşbirliği Protokolü İmzalandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Genç ve Kadın Girişimciler Topluluğu ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) arasında işbirliği protokolü MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ile MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar arasında imzalandı.

MSKÜ Voleybolcuları Süper Lig Play-Off’a Kaldı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından MSKÜ ev sahipliğinde, 7 Üniversitenin katılımıyla Üniversiteler Arası Bölgesel Lig Voleybol Müsabakaları düzenlendi. Kadınlar Voleybol Müsabakasının final maçında MSKÜ, Aydın Adnan Menderes Üniversitesini 3-1 yenerek namağlup şampiyon oldu ve süper lig play-off müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

MSKÜ Rektörü Kaçar’dan 2023-2024 Bahar Dönemi Mesajı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi başladı. 2023-2024 bahar dönemi başlaması nedeniyle MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar mesaj yayımladı.

Turgutreis Öğrenci Yurdu’nun 3. etap ihalesi 14 Mart’ta

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin yurt sorununun çözümü için MSKÜ Tıp Fakültesi üst bölümünde iki etabı tamamlanan kız ve erkek Turgutreis Öğrenci yurdunun 3. etabının ihalesi için protokol imzalandı.

MSKÜ’lü Araştırmacıya EPALE Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu araştırmacılarından Öğretim Görevlisi Mahmut Beler, hazırladığı ‘Engelsiz İlk Yardım Projesi’ ile EPALE-4 İyi Uygulama Örnekleri/Deneyimleri Yarışması’ndan birincilik ödülü kazandı.

MSKÜ Rektörü Kaçar, Gazeteciler İle Bir Araya Geldi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Turhan Kaçar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebi ile basın mensupları ile bir araya geldi.

Genç Girişimcilerden MSKÜ Rektörlüğüne Ziyaret

TOBB Genç Girişimciler Kurulu protokol ziyaretleri kapsamında bu kez MSKÜ Rektörlüğünü ziyaret etti.

İçme Suyunun Karşılandığı Geyik Barajı'nda Kirlilik

Muğla’nın Bodrum ilçesinin içme ve kullanma suyunun büyük bölümünün karşılandığı Milas Geyik Barajı, yaz aylarında suyun tamamen bitmesi nedeniyle kapatılmıştı. Son yağışlar ile yüzde 38’ler seviyesine ulaşan baraj suyu, bu defa kirlilik tehdidi ile karşı karşıya kaldı.

Ayçin Kantoğlu MSKÜ’de “Gazze Bilinmez Toprak” Konferansı Verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda 22 Aralık Cuma günü “Gazze Bilinmez Toprak; Terra Incognita Konferansı” düzenlendi.

MSKÜ'de Üniversite Danışma Kurulu toplandı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde, Üniversite Danışma Kurulunun yıllık toplantısı Öğrenci Sarayı Özel Salonda Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın başkanlığında kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile özel sektör ve mezun derneklerinden temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Muğla’da 'Gazze bilinmez toprak' söyleşisi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından Gazze Bilinmez Toprak Terra Incognıta isimli söyleşi düzenlendi.

MSKÜ’de Ortodonti Kliniği Açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde oluşturulan ‘Klinik 4’ yeni hasta tedavi kliniğinin açılışı Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Şampiyon MSKÜ, Süper Lig Play-off’ta

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından MSKÜ ev sahipliğinde, Üniversiteler Arası Bölgesel Lig Futbol Müsabakaları düzenlendi. Müsabakanın final maçında MSKÜ, Pamukkale Üniversitesini 2-0 yenerek şampiyon oldu ve süper lig play-off müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

MSKÜ Bu Yıl da “Dünyanın En Çevre Dostu Üniversiteleri” Arasında Yer Aldı

UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi 2023 yılı sonuçları açıklandı. Sıralamaya göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) dünya üniversiteleri arasında 280. Türkiye Üniversiteleri arasında ise 24. sırada yer aldı.

MSKÜ’de tenis antrenörlük kursu başladı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesinde Teori ve uygulama derslerinin verileceği 2. Kademe tenis kursu, Spor Bilimleri Fakültesi amfisinde 53 kişinin katılımıyla başladı.

MSKÜ'de öğrenci komisyonu toplandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde 'Kalite Güvencesi Kültürünün İnşasında Yükseköğretim Öğrencilerinin Rolü' adlı seminer düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Tarihyazımı Çalıştayı’nın 10’uncusu MSKÜ’de düzenleniyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde 10’uncu Tarihyazımı Çalıştayı düzenleniyor.

ADIM Üniversiteleri Muğla’da toplandı

ADIM Üniversiteleri 1’inci grup Rektörler ve idari grup toplantısı, 18 üniversitenin katılımıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

Stantlara gençlerden yoğun ilgi

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı iş birliğinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kariyer ve Teknoloji Sohbetleri' paneli, işveren ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.