Müzik Haberleri

Müzik Haberleri

Sanatçı Hüseyin Cengiz "Ömür Dediğin" şarkısını yorumladı

Genç müzisyen Hüseyin Cengiz, Ömer Zülfü Livaneli’nin ölümsüz eseri Ömür Dediğin’i yorumladı. Azka Müzik etiketi ile yayınlanan şarkının düzenlemesini Ahmet Ayzit gerçekleştirdi.

Yörükler, Kadınlar Gününü Keşkekli Müzikli Eğlenceyle Kutladı

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile keşkek günü ve eğlence düzenledi. Etkinliğe yoğun katılım gerçekleşti.

Alzheimer Derneği’nde Moral Etkinliği

Fethiye Alzheimer Derneği’nde yaşlı vatandaşları sosyalleştirmek amacıyla müzik dinletisi programı düzenlendi.

“Bize Gülmek Lazım” İzleyicisiyle Buluşuyor

Menteşe Belediyesi katkılarıyla sahnelenecek olan “Bize Gülmek Lazım” adlı tiyatro oyunu 13 Şubat Salı günü saat: 20.30’ da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyicisiyle buluşacak.

Ara Tatilde Çocuklara Müzikli Çocuk Tiyatrosu

Muğla’da üniversite öğrencilerinin 2 aylık bir çalışma sonucunda Gençlik Merkezi'nin faaliyetlerine katılan çocuklara yönelik Müzikli Çocuk Tiyatrosu ''Sihirli Çiçeğin Gücü'' oyununu sergilendi.

Filistinli Çocuklar İçin Söylediler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde öğretmenler ile öğrenciler, Filistinli çocuklar için şarkı söyleyip klip çekti.

Kaymakam Ertaş Öğretmenler İle Bir Araya Geldi

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş Fethiye’de görev yapan Görsel Sanatlar, Müzik ve Beden Eğitimi öğretmenleri ile bir araya geldi. Kaymakam Ertaş düzenlenen toplantıda okullarda yapılan ve yapılması planlanan sosyal etkinliklerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Hey Gidi Günler, 19 Ocak’ta Milas’ta

Milas Belediyesi, Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşler’in, 'Hey Gidi Günler' adlı interaktif müzikal oyununu Milaslı sanatseverlerle buluşturacak.

Anadolu masallarına müzikal dokunuş

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde müzik öğretmenliği yapan Sinem Özer Çikot ve Emre Çikot çifti, Anadolu'nun sevilen masallarını müzikle buluşturarak izleyicilere eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

Fethiye Yeni Yıl Pazarı İlgi Odağı Oldu

Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) ve Fethiye Belediyesinin ortak olarak düzenlemiş olduğu Fethiye Yeni Yıl Pazarı, Fethiye Beşkaza Meydanı’nda kuruldu. El Emeği Ürünler, Çocuk Etkinlikleri, Lezzetli Yiyecekler ve Dans, Müzik, Eğlencenin olduğu yeni yıl pazarında görevli Niran Hanım, yeni yıl pazarı ile ilgili bilgileri aktardı.

Fethiye'de 'Kemal' Belgeseli İlgiyle İzlendi

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde, Cumhuriyetin 100. Yılına özel sanatçı Pınar Karakoç Ayhan'ın sunumuyla Bir Müzikal Belgesel 'Kemal' belgeseli Fethiye'deki vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Cumhuriyetin 100. yıl coşkusu Marmaris'te yaşanacak

Marmaris Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla coşku dolu bir program hazırladı. ‘Cumhuriyet coşkusu Cumhuriyet’in kalesi Marmaris’te yaşanır’ sloganıyla düzenlenecek etkinliklerde ünlü pop müzik sanatçısı Mehmet Erdem sahne alacak.

Perdenin Ardındakiler’den Harika Konser

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliğinin ikinci gününde sevilen müzik grubu Perdenin Ardındakiler sahne aldı. 

Çocuk senfoni orkestrası seyircilerle buluştu

Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri kapsamında, kardeş şehir Eskişehir Tepebaşı Belediyesi iş birliğinde Bodrum Belediyesi’nin organize ettiği “İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası” konseri izleyenler tarafından ilgi gördü.

Uzun süre kulaklıkla müzik dinlenmemeli

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Başkanı Prof. Dr. Harun Üçüncü, Uluslararası İşitme Engelliler Haftası çerçevesinde yaptığı açıklamada, insan vücudunun yetilerinden biri olan işitme duyusu, tüm memeliler arasında insanı insan yapan özelliklerin oluşmasında önemli bir parça olduğunu açıkladı.

Eurovision Yıldızı Muğla’ya Öğretmen Olarak Gelmekten Vazgeçti

Türkiye’nin Eurovision yıldızlarından biri olan Şebnem Paker, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Kırcağız Ortaokulu’na müzik öğretmeni olarak atanmasının ardından sürpriz bir kararla bu atamadan vazgeçerek Fethiye’de görev almak için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğu öğrenildi.

OPUS Müzik Festivali Kalpleri Fethetti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının destekleri ile düzenlenen 2.OPUS Müzik Festivali, Bodrum'un büyüleyici atmosferinde unutulmaz anlar yaşattı.

Depremde hayatını kaybeden Yağmur'un sesi, gözyaşlarına boğdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlen Opus Müzik Festivali, Türk Yıldızları Senfoni Orkestrası "Dayanışma Konseriyle" sona erdi. Konserden sahneye çıkan Antakya Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Sezgin Suna gözyaşları içerisinde 6 Şubat depreminde hayatın kaybeden 11 yaşındaki öğrencisi Yağmur’un depremden 2 gün önce gönderdiği ses kaydını dinletti. Orkestra ekibi ve vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Kaçak yapılaşma ve sahillerin işgaline isyan ettiler

Datça'da yıllardır önü kesilmeyen kaçak yapılaşma, sahillerin işgali ve eğlence mekanlarının yüksek desibelli müzik yayını vatandaşı çileden çıkardı. Belediye'nin duyarsızlığına tepki göstermek amacıyla Datça Belediyesi önünde toplanan bir grup vatandaş, Datça Belediyesi yönetimine protesto etti.

Karya ve Dostları oyunu 10 mahallede sahnelendi

Menteşe Belediye Tiyatrosu yaz döneminde 'Karya ve Dostları İş Başında' isimli müzikli çocuk oyununu Menteşe'nin 10 farklı Mahallesinde sahneledi. Sahnelenen oyunu çocuklar ilgiyle izlediler.

Tuğba Yurt’la Zafer Coşkusu Yaşayacak

     Ünlü Pop Müzik sanatçısı Tuğba Yurt; Marmaris Belediyesince düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Atatürk Meydanında sahne alacak.

Milas Belediyesi'nden Melih Cevdet Anday'ı anma etkinliği

Milas Belediyesi, ömrünün son yıllarını ilçeye bağlı Ören Mahallesi’nde geçiren Melih Cevdet Anday için anma etkinliği düzenleyecek. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde düzenlenecek olan etkinlikte şiir ve müzik dinletisi yapılacak.

Boğaziçi Tiyatro, Müzik ve Turizmle Harmanlandı

Milas’ın Boğaziçi Mahallesi’nde devam eden Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci gününde Tuz Binası konuklara büyülü bir atmosfer sunarken, Köy Meydanı ise sanatseverlerle doldu taştı.

Opus Müzik Festivali İçin Geri Sayım Başladı

Müziğin iyileştirici ve birleştirici etkisi ile orman yangınlarına dikkat çekmek isteyen OPUS MÜZİK Festivali için geri sayım başlıyor.

‘Hey gidi Günler’ sahnelendi

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, “Hey Gidi Günler” adlı interaktif müzikal oyunu Muğla’nın Marmaris ilçesi Amfi tiyatroda sergileyerek seyirciyi kahkahaya boğdu.

Bodrum’da Özel Bir Festival

Müziğin iyileştirici ve birleştirici etkisi ile orman yangınlarına dikkat çekmek isteyen OPUS MÜZİK Festivali için geri sayım başlıyor. Orman yangınlarını önlemede büyük bir öneme sahip Frank Kaktüsünün yaygınlaştırılarak yetiştirilmesine dikkat çekmek hepimizin yüreklerini yakan yüzyılın felaketi 11 ilimizde gerçekleşen depremden zarar gören vatandaşlarımıza yardım toplamak amacıyla Opus Müzik Festivali bu yıl daha güçlü bir kadroyla 1-9 Eylül tarihlerinde 6 konserle birlikte geliyor.

Genç piyanistler sahneye çıkmaya hazırlanıyor

20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali bünyesinde gerçekleştirilen Gümüşlük Festival Akademisi’nde 2. piyano masterclassına katılan öğrenciler konser verecek…

La Marca ve Aybulus Sahneye Çıktı

Fransız çellist Christian-Pierre La Marca ve Türk piyanist Gökhan Aybulus, 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, kapsamında sahneye çıktı.

Piyanist Seonghyeon Leem ağırlandı

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Güney Koreli piyanist Seonghyeon Leem’i, Bitez’deki Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde konuk etti…

Rus Bestecinin Anısına Konser

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, ‘Rachmaninov 150 yaşında’ başlıklı konserle Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam etti…