Ödem Haberleri

Ödem Haberleri

Akdenizli: “Muğla’nın 13 İlçesiyle Eşit Su Bedeli Ödemek Zorunda Değiliz”

Seydikemer’i adım adım dolaşarak seçim çalışmalarına devam eden Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli; “Bugüne kadar 65 mahallemizin 60’ında toplantı yaptık. 59 mahallemizde MUSKİ sorunu hep karşımıza çıktı. Muğla’nın 13 ilçesiyle eşit su bedeli ödemek zorunda değiliz. Biz bunu hak etmiyoruz!” dedi.

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Kapsamında Verilen Kosgeb Destekleri FTSO’da Anlatıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda, sanayi işletmelerinin çatılarına kuracağı yenilenebilir güneş enerji sistemlerine yüzde 60 destekli, 14 Milyon TL’ye kadar geri ödemeli destek verileceği kaydedildi.

Büyükşehir Ücretsiz Taşıma Maliyetlerini Hesaplara Yatırdı

Ülke genelinde yaşanan ücretsiz taşıma krizini Muğla’da çözen Büyükşehir Belediyesi 1359 şoför esnafını ilgilendiren ilk ödemeyi hesaplara yatırdı

Bitkisel üretime destekleme ödemesi Resmi Gazete'de

Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ ile sağlanan desteklerin başvuru ve ödeme tarihlerinde değişikliğe gidildi.

Evlilik kredisi, gençlerin yüzünü güldürdü 

Yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL kredi verilecek. Fethiye’de yaşayan Halitcan Özdemir, evlilik kredisinin olumlu olumsuz yanlarını değerlendirdi.

Esnaftan ev kredisine yorum

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev alacaklara 1.20 faizli konut kredisi imkanı sağlanacak. 15 yıl vadeli ödeme planı ile ilk kez ev alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi fırsatı sunulacak. Fethiye esnafı, bu konuyla ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

Emekliler ikramiyeden mutsuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 'Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak' demişti. Fethiye’de yaşayan emekliler, 5 bin liranın çok düşük olduğunu ifade ediyor.

Şirketlerin Rekabet Gücü Artacak

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program’da, Ulusal Emisyon Ticaret Sisteminin hukuki altyapısının tamamlanması ve AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına uyumlu bir şekilde geliştirilmesi hedeflendi. Emisyon Ticaret Sistemi sayesinde atmosfere salınacak emisyon limitini aşan şirketlere karbon ücreti yansıtılırken, karbon ücreti ödemek zorunda kalmayan şirketlerin rekabet gücü artacak.

AYDEM PERAKENDE VE GEDİZ PERAKENDE‘DEN YENİ ÖDEME KANALI

Ege Bölgesi elektrik tedarik şirketleri Aydem Perakende ve Gediz Perakende, ödeme kanallarını çeşitlendirmek ve müşterilerine ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla dijital kredi platformu Kredim ile iş birliğine imza attı. Bu iş birliği kapsamında; tüm abone gruplarına ait elektrik faturalarının, bir ay faizsiz erteleme fırsatının yanı sıra, dokuz aya varan özel faiz oranlı taksit seçenekleriyle ödenebileceği duyuruldu. 

KAYIP OLARAK ARANAN GENÇ ÖLÜ BULUNDU

İzmir'in Ödemiş ilçesinde 1 hafta önce kaybolan 23 yaşındaki genç, Muğla'nın Dalaman ilçesinde ölü olarak bulundu.

BAŞVURU E DEVLET ÜZERİNDEN ALINIYOR

E-devlet üzerinden müracaat yapan vatandaşlar ihtiyaç sahibi olduğunu ifade ederek başvurularını gerçekleştiriyor. Bu süreçte elektrik faturaları için 90 TL'den başlayarak 260 TL'ye kadar destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. 

KENDİNİ BAŞKOMİSER SANAN ŞAHIŞ, LOKANTADA HESABI ÖDEMEDİ SONRASINDA YAKALANDI

Kendisini başkomiser olarak tanıtan şahıs yemek yediği lokantada gelen hesap adisyonuna “Başkomiser Onur” yazıp ayrılınca şikâyet üzerine yakalandı.

TOKİ’DEN MUĞLA’YA 2 BİN 600 YENİ KONUT

2022 TOKİ başvuru şartları daire fiyatları ve taksit ödemeleri İstanbul dâhil 81 il için belli oldu. Buna göre 250 Bin Sosyal Konut projesi kapsamında Muğla merkez ve ilçelerinde toplam 2 bin 400 yeni konut inşa edilecek.

UZMAN DİYETİSYEN ARSAL’DAN ÖDEM ATMA TÜYOLARI

Birçok farklı nedene bağlı olarak özellikle kadınlarda daha sık görülen ödem, vücutta sıvı birikmesiyle oluşan yaygın bir sorundur. Yanlış beslenme, az su içmek, magnezyum eksikliği, fazla karbonhidrat tüketimi, bol tuzlu beslenme gibi birçok nedene bağlı olarak ödem yaşanabilir. Peki, bu ödemden nasıl kurtulabiliriz? Uzman Diyetisyen Gamze Arsal vücuttan ödemi atmanın yolları anlattı.

ÇALIŞANLAR PROMOSYON ÖDEMELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN KDK'YE BAŞVURDU

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin başvuruları incelemeye aldı.

ZAYIFLAMAK İÇİN CHIA TOHUMU

Yaz mevsimi hızlı bir şekilde devam ederken fazla kilolarından rahatsız olan insanlar ise diyet programlarına başvuruyor. Bu konuda FRT TV mikrofonlarına konuşan Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen ödem atmaya yardımcı olacak ürünleri aktardı.

KYK FAİZLERİ SİLİNDİ

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’nın verdiği kredilerin geri ödemesinde uygulanan faiz kaldırıldı. Geçtiğimiz günlerde anormal faizler ile gündeme gelen KYK Kredi Borçları’nın faizleri kaldırılarak sadece anapara borçları bırakıldı.

Evlerini kayıtsız günlük kiraya verenlere ağır cezalar uygulanıyor

Yaz sezonunun başlaması, okulların kapanması ile birlikte hareketlenen tatil sezonunda yazlık kentlerde konutların yasa dışı yollar ile günlük, haftalık ya da 6 aydan kısa süreli kiraya verilmesinin tespiti halinde ağır cezalar işleniyor. Ayrıca, evlerini yasa dışı kiraya verenleri ihbar edenler belirli para kazanırken, asılsız bir ihbar olması durumunda ise karşı tarafa tazminat ödemek durumunda kalıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde partililerle bir araya gelen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, cumhurbaşkanı adayı konusunda, '6'lı masayı oluşturan, adalet yürüyüşü yapan, bütün farklı siyasi partileri bir araya getiren, demokrasi için her türlü bedeli ödemiş bir genel başkanımız var, aday aramaya gerek yok. Bu ülkeyi güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme getirecek tek bir isim var, o da Kemal Kılıçdaroğlu dedi.

Aydem Perakende Ve Gediz Perakende‘Den Elektrik Faturalarında Ödeme Kolaylığı Sağlayan İş Birliği

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, müşterilerine sunduğu ödeme kanallarını çeşitlendirmek ve fatura ödemelerinde kolaylık sağlamak amacıyla QNB Finansbank ile yaptığı iş birliğiyle; ödemelerini Kassa Finansbank e-Cüzdan üzerinden gerçekleştirecek tüm müşterilerin, 50 TL üst limit olmak üzere faturalarının yarısının e-cüzdan hesaplarına geri yükleneceğini duyurdu.

Hem kirayı ödemedi, hem başkasına kiraladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan iş adamı Rauf Karancı 2 yıl önce kiraladığı evinin tanımadığı birine kiralandığını öğrendi. Sahibi olduğu evin kapısını çalınca kiracısının evini bir başkasına kiraladığını öğrenen adam, eski kiracısı S.B. tarafından dolandırıldığını iddia etti.

Girgin: ‘Müjdeniz Yurttaşın Kâbusu Oldu’

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, iktidarın 2 milyonluk ev kredisi “müjdesini” eleştirdi. Girgin, “2 liralık Halk ekmeği alabilmek için saatlerce sıra bekleyen halka, 2 milyon liralık bir konut için 0.99 faizle 10 yıl, yani aylık 28 bin 55 lira ödemeli ev kredisini müjde olarak veriyorsunuz. Siz insanların aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? 28 bin TL’lik aylık ödemeyi kim yapabilir? Bir de bunu müjde olarak veriyorsunuz. Müjdeniz yurttaş için kâbus oldu” dedi. Girgin açıklamasında şunları söyledi:

İyi Partili Ergun, “Haksız Faturalara Engel Olduk”

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, 1 Mart 2022 tarihli Resmî Gazete’de yapılan düzeltme sayesinde çok sayıda vatandaşın haksız yere yüksek elektrik faturası ödemesine engel olduklarını söyledi.

Gündüz Saatlerinde Yanan Sokak Lambaları Meclis Gündeminde

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’da ve birçok yerde akşamları hava daha kararmaya başlamadan açılan ve sabahları hava aydınlandıktan çok sonra kapanan ve vatandaşın tepkisini çeken sokak lambalarının yarattığı ışık israfını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yazılı olarak sordu. Girgin “vatandaşlarımız özellikle elektrik ödemelerinde oluşan artıştan dolayı bu konuda daha hassaslaşmıştır. İsrafa neden olan uygulamalar tespit edilip, sonlandırılmalıdır” dedi. Girgin devamında şunları söyledi:

Fethiye Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

Fethiye Belediyesi ile Belediye – İş Sendikası arasında 2022 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. 702 KHK'lı ve 57 şirket personelini kapsayan toplu iş sözleşmesinde, en düşük KHK'lı personel maaşı 4.750 TL oldu. Bunun yanında KHK’lı personele yıl içinde 3’er ay aralıklarla 4 kez 6’şar günlük ikramiye ödemesi ve sosyal yardım ödemeleri yapılacak.

Bodrum Belediyesinden işçileri sevindiren sözleşme

Bodrum Belediyesi, Belediye İş Sendikası ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri (SODEMSEN) arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi, belediye çalışanlarını memnun etti.

Kira alamıyoruz dediler, kamyonlarla benzinliğin giriş çıkışını kapattılar

Muğla'nın Dalaman ilçesinde faaliyet gösteren Dalaman Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, kooperatife ait benzin istasyonunun içinde bulunan işletmecilerinin kira ödemediği, sözleşmeleri olmadığı halde halen benzinliği işlettikleri gerekçesi ile benzinliğin giriş çıkışını kapattı.

Demir,‘Faturasını ödeyemeyenler AKP İl Ve İlçe Teşkilatına götürsün’

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir; “Elektriğe yapılan 7 zamların ardından, zaten geçinemeyen vatandaşlar daha büyük bir çaresizliğe düştü. Evine ekmek götürecek durumu olmayan vatandaş şimdi de elektriksiz kalacak. Benim vatandaşlarımıza bir çağrım var. Yaşadığımız tüm sıkıntıların tek sebebi AKP olduğuna göre, o zaman bu faturaları da onların ödemesi gerekir” dedi.

Dane Zeytin Desteği

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dahil olan çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve Tritikale üretimi yapanlar için fark ödemesi yapılacak.

Kamu Alacakları Ödenmeye Başlandı

Tıbbi cihaz firmalarının iki yıldır kamudan almayı bekledikleri ödemeler verilmeye başladı.