Öğrenci Haberleri

Öğrenci Haberleri

Köyceğiz’de Okul Bahçesi Keçiboynuzu Fidanları İle Donatıldı

Muğla’nın Köyceğiz Ortaokulu öğrencileri Orman Haftasında okul bahçesini keçiboynuzu ormanına dönüştürdü. Ayrıca etkinlikte öğrenciler endemik bitkilerden sığla ve aromatik bitkilerden defne fidanları ile bahçelerini renklendirdi.

Köyceğizli milli yüzücü Elif, dünya rekorunun sahibi oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Fehmi Başoğlu İlkokulu özel eğitim sınıfı öğrencisi milli yüzücü Elif Oral, dünya rekoru kırdı.

Herkesin Başkanı Akdenizli, Özel Öğrencilerin Kalplerini Fethetti

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” kapsamında ilçede bulunan Özel Kemer Nursel Özdemir Özel Eğitim Merkezi ile Seydikemer Atılım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Başkan Akdenizli, Öğrenci Evinde Sahur Yaptı

Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, kendisini sahura davet eden üniversitelileri kırmadı. Gençler, kendilerine elleriyle menemen ve sahur sofrası hazırlayan Başkan Akdenizli’ye teşekkür ederek yine beklediklerini dile getirdi.

Muğla'daki yurtlarda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı öğreniyor

 Muğla erkek yurdunda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı atölye çalışmaları ile hat sanatının inceliklerini öğreniyor.

BGC'den lise öğrencilerine seminer

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bodrum'daki tüm liselerde "Medya okur yazarlığı" ve "Yeni nesil gazetecilik" konularıyla ilgili seminer düzenlemeye başladı.

Muğla’da öğrenciler geri dönüşüm malzemelerini sanata dönüştürüyor

Muğla’da üniversite öğrencileri kendi bez çantalarının dikimini yaparak tasarım atölyesinde geri dönüşüme katkı sağlıyor.

Köyceğiz’de İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Gerçekleştirildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programla kutlandı.

Fethiyeli Öğrencilerden Şehide Vefa Anması

Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu Ortaokulu, Beşkaza’nın Yiğitleri kapsamında gerçekleştirdikleri etkinlik kapsamında okullarının adını taşıyan Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu’nun önce ailesini daha sonrasında da mezarını ziyaret etti.

Fethiye İlçe Tarım’dan Mühendis Adaylarına Zeytin Dersi

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü, Fethiye’de eğitim gören Ziraat Fakültesi öğrencilerine ve gönüllü olarak eğitim almak isteyen Fethiyeli vatandaşlara zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

Fethiye Kaymakamı Ertaş: Kadınlar Kahramanımız, Analarımız Ve Bacılarımızdır!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Fethiye Valiliği’nde resim sergisi düzenlendi. Sergiye Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş katıldı.

Muğla'da Kan Bağışına Yoğun İlgi

Muğla Valiliği himayelerinde, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kızılay'ın işbirliğiyle Muğla Erkek Öğrenci Yurdunda rekor kan bağışı yapıldı.

Saydam, ‘Gelir İle Öğrencilere Burs Vereceğiz’

Seki ve Çevresi Kalkınma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs vermek için keşkek, börek ve çorba kermesi düzenledi.

MSKÜ turizme istihdam sağlama merkezi oluyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen ‘Sektör-Öğrenci Buluşması’na 100’ün üzerinde turizm firması katılırken, Aydın, İzmir ve Denizli’den Turizm Fakültesi öğrencileri turistik tesislerin yöneticileri ile istihdam için bir araya geldi.

İTÜ Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, Halikarnassos Surları'nda

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileri, dönem boyunca arkeo-peyzaj alanında çalışacakları Bodrum'a, teknik gezi gerçekleştirdi.

Yurtlarda kültür sanat çalışmaları yapılıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Erkek Yurtlarında öğrenciler kültürden sanata birçok atölye çalışmaları ile zamanlarını verimli bir şekilde geçiriyorlar.

MSKÜ aşçılarından tarihi başarı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Ulusal Aşçılık Yarışması’nda tarihi bir başarıya imza attı.

Ortaokul öğrencilerine gıda israfı ve kompost yapım eğitimi

Seydikemer Atatürk Ortaokulu öğrencilerine, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Serpil İkiz tarafından 'Sağlıklı beslenme, gıda israfı ve kompost yapımı' eğitimi verildi.

Belediye Fen Lisesi öğrencileri, Fransa yolcusu

Fethiye Belediye Fen Lisesi bu yıl 55.'si düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazanırken, Tarih Eğitiminde Yenilikçi Okul Projeleri 2024 HİSTOLAB ödül başvuruları için hazırladıkları proje ile Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenecek olan ödül törenine katılmaya davet edildi.

Muğla Yeşilay Derneği’nden gençlere teknoloji bağımlılığı uyarısı

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Yeşilay Şubesi, genç nesle teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek ama amacıyla ‘Sosyal İkilem’ filmini gençlere ücretsiz olarak izlettirdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM-B Salonunda gösterilen filme, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra halkın da ilgisi dikkat çekiciydi.

Fethiye Ördek Adası Ve Kuş Cenneti'nde Temizlik Çalışması Yapıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Ördek Adası ve Çalış Kuş Cenneti'nin etrafı öğrenciler, gönüllü vatandaşlar ve belediye çalışanlarıyla birlikte temizlendi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Çay, Minik Öğrencilerle Buluştu

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, "Dilimizin Zenginlikleri" projesi çerçevesinde Menteşe Feriha Osman Günsan Anaokulunda gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Fethiye Müftüsünden Yetişkin Öğrencilere Ziyaret

Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay yetişkin kuran kursu öğrencilerini ziyaret etti.

Miniklere bocce sevgisi kazandırılıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Ula Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bocce antrenörü Yasemin Miski çocuklara bu sporu sevdirerek spor yoluyla çocukların akademik başarılarına destek oluyor.

Üniversite kampüsünde Tarım Kredi Market açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde Türkiye Tarım Kredi marketi Mavi Çatı Öğrenci Toplulukları Merkezi yanında düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Miniklere su bilinci anlatıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde çocuklara su bilinci üzerine bilgilendirme çalışması yapıldı.

Fethiye’de Öğrencilere Su Verimliliği Eğitimi Verildi

Fethiye Gazi İlkokulu öğrencilerine Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli Gıda Mühendisi Cihan Altınkaynak tarafından "Su verimliliği ve Seferberliği" eğitimi verdi.

Seydikemer’deki Okullar Atletizm Yarışmasında Başarılı Oldu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okullararası Atletizm Müsabakaları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde düzenlendi. Düzenlenen müsabakalarda Seydikemer Atatürk Ortaokulu ve Zorlar Şehit Jandarma Onbaşı Hasan Küçükçoban Ortaokulu öğrencileri birçok dalda dereceye girerek büyük başarı elde etti.

Başkan Oktay, Urfalı Öğrencilerin İsteğini Kırmadı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Şanlıurfa’ya bağlı Haliliye ilçesinde bulunan Yediiklim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin mektubuna kayıtsız kalmadı.

Fethiyeli Öğrenci Bozyiğit’ten Uluslararası Matematik Yarışmasında Derece

Fethiye Atatürk Ortaokulu ve Bilsem öğrencisi Elif Sıla Bozyiğit, Uluslararası Amerika Copernicus Matematik Yarışmasında altın madalya kazandı.