Öğreni Haberleri

Öğreni Haberleri

Milas’ta İki Grup Birbirine Girdi, Ortalık Savaş Alanına Döndü

Muğla’nın Milas ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada ortalık savaş alanına döndü. Olayda yaralıların olduğu öğrenildi.

MSKÜ Rektörü Kaçar Filistinli öğrencilerle iftarda buluştu

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

MSKÜ Rektörü Kaçar Filistinli öğrencilerle iftarda buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

Muğla'daki yurtlarda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı öğreniyor

 Muğla erkek yurdunda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı atölye çalışmaları ile hat sanatının inceliklerini öğreniyor.

Muğla’da "Bir Kitap Bir İnsan Projesi" Devam Ediyor

Muğla Valisi İdris Akbıyık himayesinde başlatılan "Bir Kitap Bir İnsan Projesi" Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve özel okulların tüm kademelerinde öğrenim gören öğrencileri kapsıyor.

Kodlama Eğitimi İle Hem Eğleniyorlar, Hem Öğreniyorlar

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde ilkokul düzeyindeki çocuklara 3D tasarım, gezegenler, piyano oyunu ve matematik oyunu tasarımı eğitimi veriliyor.

Belediye İşçisi Sobayı Yakayım Derken Kendini Yaktı

Muğla’nın Marmaris ilçe belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde görev yapan 22 yaşındaki Yener D. sobayı tutuşturmak için tiner dökerken yaşanan patlamada yaralandı. Vücudunda ağır yanıklar oluşan genç işçi acil olarak önce devlet hastanesine sevk edilirken, işçinin ambulans uçak ile Kocaeli’ndeki hastaneye sevk edileceği öğrenildi.

"Okuyorum, Yazıyorum" Projesi Muğla'da Devam Ediyor

Türkiye’de Sosyal Bilimler Liselerinde öğrenim görmekte olan öğrenciler eleştirel okuma ve yazarlık konularında aktif faaliyet gösterebilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla yürütülen "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi faaliyetleri devam ediyor.

MHP İlçe Başkanı Tekin'den İlk Açıklama

MHP İlçe Başkanı Osman Cura ve yönetiminin il başkanlığı tarafından görevden alınmasının ardından MHP Fethiye ilçe başkanlığına Avukat Abdülkadir Tekin'in atandığı öğrenildi.

MHP Fethiye'de Tekin Dönemi

Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Başkanlığına Avukat Abdülkadir Tekin'in atandığı öğrenildi.

Zafer Aykaç AK Parti’de vekaleten başkan oldu

AK Parti İlçe Başkanı  Bozyel ve siyasi işler başkanı Güldürün’ün görevden alınmasının ardından vekaleten ilçe başkanlığı görevini teşkilat başkanı Zafer Aykaç’ın yürüteceği öğrenildi. 

Bakımdan Alınan Otomobil Yarım Saat İçinde Yandı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde meydana gelen araç yangını vatandaşları korkuttu. İddiaya göre yanan otomobilin yarım saat önce bakımdan çıktığı öğrenildi.

Menteşe’de Kaza, Biri Ağır İki Yaralı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde iki aracı karıştığı kazada iki kişi yaralanırken, yaralılardan birisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Elektrik Arızası Nedeniyle Bakıma Getirilen Yat Alev Aldı

Muğla Marmaris’te bakıma alınan bir yatta elektrik arızası nedeniyle yangın çıktı. Yat firması çalışanları tarafından kısa sürede müdahale edilen yangın itfaiye ekipleri bölgeye ulaşıncaya kadar söndürüldü. Çalışanların kısa sürede yangını kontrol altına alıp söndürmesi takdir toplarken firma tarafından, personele periyodik aralıklarla yangın eğitimi verildiği öğrenildi.

Marmaris’te Sağanak Yağış Etkili Oluyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sağanak yağışlı hava etkisini sürdürürken, yağışların önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.

Fethiyespor’da 3 futbolcu ile yollar ayrıldı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor’da Başkan Esat Bakırcı yönetiminde toplanan yönetim kurulunun 3 futbolcu ile yollarını ayırma kararı aldığı, bu futbolcuların kendilerine kulüp bulmalarının istendiği öğrenildi.

Anneyi 3 kurşun, kızını da 2 kurşunla öldürüp kaçmış

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Rus uyruklu anne ve kızının öldürülmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Katil zanlısı eski eşin, anneyi 3 kurşun, kızını da 2 kurşunla öldürdüğü, suç aleti silahı ise çöp konteynerine attığı ve ardından yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

1 kişiyi öldürüp kaçtı

Milas-Bodrum karayolunun 17. kilometresinde, meydana gelen trafik kazası, bir kişinin ölümüne iki kişinin de ağır yaralanmasına neden oldu. Güvenlik güçlerinin yoldaki yayaya çarpıp kaçan ve bir kişinin ölümüne 2 kişinin de yaralanmasına neden olup sürücüyü aradığı öğrenildi.

Boğanın saldırısı sonucu yaşlı adam hayatını kaybetti

 Muğla'nın Milas ilçesinde boğanın saldırısına uğrayan yaşlı adam, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaşlı adımın eşinin de 10 yıl önce yine bir boğanın saldırısı sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Zafer Partisi İlçe Başkanının Ölüm Sebebi Belirlendi

Muğla'nın Dalaman ilçesinde iki gündür kayıp olan Zafer Partisi Dalaman İlçe Başkanı Ramazan Şahin, aracının yanında ölü olarak bulunurken olayla ilgili bir kişinin tutuklandığı öğrenildi. İddiaya göre olay anında bölgede bulunan kadının verdiği ilk ifadesinde yaşanan tartışmanın ardından Şahin'in başına taşla vurduğunu söylediği ortaya çıktı.

Fethiye'de emekli isyan etti

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın birlikte çalışmasıyla yapılacak düzenlemelerle en düşük emekli maaşının yükseleceği ve Ocak zammıyla birlikte bütün emekli maaşlarının zam alacağı öğrenildi. Fethiye’de yaşayan emekli Seyfi Deveci, emekli maaşının kiraya bile yetmediğinin isyanını mikrofonlarımıza belirtti.

Özel 500 İmzayı Geçti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı öncesinde genel başkan adaylığını açıklayan Özgür Özel’in, 500 imzayı geçtiği öğrenildi. 

Anaokulu öğrencilerinden 100. yıl gösterisi

Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Bodrum Belediyesi anaokullarında öğrenim gören öğrencilerin hazırladıkları gösteri ilgiyle izlendi.

Düğün dönüşünde can verdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bindiği motosikletin gidon hakimiyetini kaybeden Sedat Özmazı (42) yaşamını yitirdi. Daha önce pek çok kez trafik kazası yapan Özmazı’nın 2 hafta önce de bir kazaya karıştığı öğrenildi.

İYİ Parti Ortaca İlçe Başkanı Canlı istifa etti

Yerel seçimlere az bir süre kala İYİ Parti Ortaca İlçe Başkanı Barbaros Canlı'nın görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Komşusunu bıçaklayıp, arabaları çizdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan bir sitede akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen bir kişi site sakinlerine zorluk çıkarırken, şahsın son olarak komşusunu bıçaklayıp arabaları çizdiği öğrenildi. Adeta diken üzerinde yaşadıklarını belirten site yöneticisi ve sakinleri yetkililerden yardım istedi.

Fethiyeli Milli Sporcu Dünya Üçüncüsü

Fethiye Karaçulha Şehit Mustafa Gökdal Ortaokulu’nda öğrenim gören 11 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Milli Sporcu İsmail Mündüz U23 Muaythai Dünya Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü oldu. 

Jandarma Mobil Eğitim TIR’ı okullarda

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından Menteşe ilçesi Bayır İlk ve Orta Okulu ile Yatağan İlçesi Bozüyük ilk ve ortaokullarında öğrenimine devam eden öğrencilere Mobil Eğitim Tırı ile Trafik Dedektifleri projesi çerçevesinde trafik güvenliği eğitimi verildi.

Eurovision Yıldızı Muğla’ya Öğretmen Olarak Gelmekten Vazgeçti

Türkiye’nin Eurovision yıldızlarından biri olan Şebnem Paker, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Kırcağız Ortaokulu’na müzik öğretmeni olarak atanmasının ardından sürpriz bir kararla bu atamadan vazgeçerek Fethiye’de görev almak için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Cenazesi Fethiye’ye Getirilen Gencin Acı Kaderi

11 Eylül’de Rodos’ta kalp krizi geçirip hayatını kaybeden 19 yaşındaki Demir Kandemir’in cenazesi Fethiye’ye getirilip İzmir’de defin edilmişti. Gencin 7 yıl önce annesini kanserden yitirdiği öğrenildi. Ondan geriye kalan ise henüz 12 yaşında annesiyle çektirdiği son resimlerdi.