Öğretmenlik Haberleri

Öğretmenlik Haberleri

Öğretmen adayları içeride aileler dışarıda ter döktü

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumları bugün başladı. Öğretmen adayları zamanla yarıştıkları sınavda hayalleri için ter dökerken, onları bekleyen aileler de dışarıda ter döktü.

Seydikemerli Başarılı Okul Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oldu

Seydikemer’de doğup büyüyen, bir süre Seydikemer’de öğretmenlik ve müdür yardımcılığı görevlerini yapan eğitim camiasının başarılı ismi İlkay Şumur, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı.

14 EĞİTİM SENDİKASI İŞ BIRAKTI

Fethiye’de 14 eğitim sendikası yürürlüğe giren öğretmenlik meslek kanunu nedeniyle iş bıraktı.

TÜRK,’’ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İPTAL EDİLSİN!’’

Eğitim Sen Fethiye Şubesi tarafından Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir’de katıldı.

MSKÜ’de Akreditasyon başarısı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunan 11 program, Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edildi.

Başkan Otgöz; ''Öğretmenler Geleceği İnşa Ediyor''

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Kendisinin de bir dönem öğretmenlik yaptığını ve bu kutsal görevi icra etmekten her zaman onur duyduğunu kaydeden Başkan Otgöz, öğretmenlerin geleceği inşa ettiğini söyledi.

Öğretmenler Meslek Kanununu bekliyor

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 11'inci Kalkınma Planı'nda ve Milli eğitim Bakanlığı'nın 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi'nde 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yer verilmesine rağmen bu konuda bir çalışma yürütülmediğini açıkladı.

Altınçekiç, öğretmen doğru insan figürü çizmelidir

Fethiye'de Din Kültürü öğretmeni olan Yunus Taşkıran, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı, 'Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olduk, emrindeyiz, emrinde olacağız...' ifadelerini silahlı fotoğrafı ile birlikte sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Eğitim-iş Fethiye temsilciliği Din Kültürü öğretmeni Yunus Taşkıran’ın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafa tepki göstererek Taşkıran’ı kınadı, Eğitim-iş Fethiye temsilcisi İstem Altınçekiç yaptığı basın açıklamasın da “Öğretmenin en büyük silahı kalemi ve pedogojik formasyonudur. Toplum önünde öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ve güvenirliğini zedeleyecek davranışlarda bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni Yunus Taşkıran adlı kişinin sosyal medyadaki paylaşımlarını Eğitim-iş Sendikası olarak kınıyor ve yetkilileri gereken tedbir ve önlemleri almaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Uçak: “Öğretmenlik kadim mesleklerden birisidir”

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 24 Kasım 1928 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Başöğretmen' verilmesi nedeniyle kutlanan 24 Kasım tarihinin 92'nci yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, öğretmenlik mesleği kanununu çıkarılması yönündeki çalışmaların üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hala 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun hayata geçirilmediğini açıkladı.

Öğretmenler Günü’nü coşkuyla kutladık

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü; Fethiye’de coşkulu bir şekilde kutlandı. 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de tören düzenlendi.

FETHİYELİ EĞİTİMCİ DUALAR İLE TOPRAĞA VERİLDİ

Fethiye’de uzun yıllar öğretmenlik ve okul idareciliği yapan emekli öğretmen Celal Topçu 67 yaşında tedavi gördüğü hastanede vefat ederken doğum yeri olan Esenköy mezarlığında dualar ile toprağa verildi.