Osb Haberleri

Osb Haberleri

Başkan Çıralı, Fethiye Ve Seydikemerli Yatırımcıları Seydikemer Tdiosb’ye Başvuru Yapmaya Davet Etti

Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde yapılacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın da katıldığı toplantıda, yatırım yapmakta istekli firmaların belirlenmesi amacıyla ön talep toplanması konusu görüşüldü. Alınacak ön taleplerde Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılara öncelik verileceğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, başvuruların Türkiye’nin her yanından bölgeye yatırım yapmak isteyen firmalara açık olduğunu belirterek Fethiye ve Seydikemerli tüm yatırımcıları Seydikemer TDİOSB'ye başvuru yapmaya davet etti.

Başkan Akdenizli: “Seydikemer TDİOSB’de Seydikemerli Yatırımcılara Öncelik Tanınacak”

Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapılan toplantıya katılan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer TDİOSB’nin Etüt, Proje, Mühendislik İşleri Hizmet Alımı ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandığını söyledi. Buna göre projeye yatırım yapmak isteyen Seydikemer ve Fethiyeli yatırımcılara öncelik tanınacak.

Seydikemer TDİOSB etüd, proje ve mühendislik sözleşmesi imzalandı

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı.

Seydikemer OSB toplantısı Vali Akbıyık başkanlığında yapıldı

Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, yeni Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

Vali Tavlı Başkanlığında Seydikemer TDİOSB Toplantısı Yapıldı

Seydikemer’in Bekçiler Mahallesi’nde Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Çıralı, '2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak projemiz ülkemize örnek olacak'

Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli’nin kavşak noktasında kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı (Süt Sığırcılığı) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB) Yönetim Kurulu, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) toplandı. Toplantıda Türkiye’de ilk olacak TDİOSB’nin alt yapı yatırımları detaylı olarak ele alındı. 

Dört İlin Kavşak Noktasında Bulunan Seydikemer TDİOSB’de Çalışmalar Devam Ediyor

Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli illerinin kavşak noktasına yapılacak olan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesi adım adım gerçekleşiyor.

SEYDİKEMER TARIMA DAYALI İHTİSAS (SÜT SIĞIRCILIĞI) OSB ARAZİSİ SATIN ALINDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) öncülüğünde Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulacağı 1143 dekar arazi, tüzel kişilik tarafından satın alınarak projede önemli bir eşik daha aşıldı. Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Muğla’da gerçekleştirilen toplantıda müteşebbis heyet tarafından satın alma sürecine ilişkin değerlendirmeler yapılırken, bundan sonraki aşamada haritaların çıkarılacağı, zemin etüdünün tamamlanacağı ve projenin imar planının hazırlanacağı kaydedildi. Toplantıya katılan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, projenin büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, bu aşamaya gelinmesinde emeği geçen başta Muğla Valisi Orhan Tavlı olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti.

SEYDİKEMER TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB’DE SON DURUM DEĞERLENDİRİLDİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Olağan Toplantısı’nda projede gelinen son durum değerlendirildi. Toplantıya katılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, projede önemli aşamaların birer birer geçildiğini söyledi.

SEYDİKEMER’DE, MUĞLA’NIN ALABALIK ÜRETİMİ KONUŞULDU

Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi  (TDİOSB) Yönetim Kurulu Heyeti, Seydikemer Kaymakamlığı toplantı salonunda Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında toplandı. Toplantıda Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz de yer aldı.

SEYDİKEMER’E DEĞER KATACAK ‘TDİOSB’ TOPLANTISI YAPILDI

Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Heyeti, Seydikemer Kaymakamlığı toplantı salonunda Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında toplandı.

MAVİ GRUP BAŞKAN ADAYI OSMAN ÇIRALI YENİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 Ekim 2022 tarihinde yapılacak organ seçimleri öncesinde FTR TV’ye özel röportaj veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, yeni dönem için hazırladıkları projelerini açıkladı. Gezici Destek Masası’ndan, Sanal İşletme Rehberi’ne, Örtü Altı İhtisas OSB’den kongre salonuna, turizm envanterinden FTSO Akademi’ye kadar tüm yeni projeleri hakkında bilgi veren Çıralı, 1 Nisan 2018 yılında göreve gelirken Oda üyelerini verdikleri sözlerin hepsini yerine getirdiklerini vurgulayarak, “2.5 yılı pandemiyle geçen 4.5 yıllık görev süresinde üyelerimize verdiğimiz sözlerin hepsini yaptık. Şimdi de söz veriyoruz yapacağız.” dedi. Seçim sürecinde hakkında yapılan eleştiri ve iddialara da cevap veren Osman Çıralı, “Odamız seçim sürecinde, gazeteci kisvesi altında yapılan yalan yazı ve paylaşımlarla tarafı belli olan kişiler tarafından şahsıma karşı planlı yürütülen karalama ve iftira kampanyalarını yasal hakkım saklı kalmak kaydıyla sağduyu ile takip ediyorum. Ancak 6 bini aşkın üyesi ile Fethiye ve Seydikemer iş dünyasını temsil eden ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın itibarını zedeleyen haber adı altında yapılan iftira ve karalama girişimlerine izin vermem asla mümkün değil. Kişisel kin ve hırsla şahsıma yapılan saldırılara, Odamızın faaliyetlerinin alet edilmesi son derece ahlak dışıdır.” diye konuştu.

Başkan Otgöz: “Seydikemer Ekonomisi İvme Kazanacak”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında düzenlenen Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis toplantısına katıldı.

Başkan Otgöz: Seydikemer TDİOSB Tüzel Kişilik Kazandı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi’nin Kuruluş Protokolü Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr.Vahit Kirişci tarafından onaylanarak tüzel kişilik kazandığını söyledi.

Seydikemer TDİOSB’de Dev Adım

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) öncülüğünde Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesi, tüzel kişilik kazanarak Türkiye’nin 33’üncü tarıma dayalı organize sanayi bölgesi oldu. 1200 dekar alan üzerinde 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak projenin 2500 kişiye istihdam sağlayacağını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Çok önemli bir süreci daha tamamlayarak inşaat aşamasına bir adım daha yaklaştık. Dev bir yatırımı bölgemize kazandırıyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Seydikemer tarıma dayalı ihtisas (süt sığırcılığı) OSB ilerleme raporu tamamlandı

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Proje İlerleme Raporu tamamlanarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına iletildi.

1 milyar TL proje bedelli TDİOSB projesinin ÇED sürece tamamlandı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Antalya, Denizli ve Burdur illerinin kesişme noktası durumundaki kırsal Çobanisa Mahallesinde kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas (Süt sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi'nin Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlandı.

Başkan Otgöz, Tdiosb’ye Temsil Üye Seçildi

Seydikemer Belediyesi 2021 yılı Aralık Ayı Meclis Toplantısı Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz Başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’ne yapılacak olan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi kurucu müteşebbis heyetine Başkan Yakup Otgöz, Belediye Başkan Yardımcıları Ramazan Kaynak ve Mustafa Karakuş asil üyeliğe seçildi.

Tarıma Dayalı İhtisas OSB’nin çevreci olduğu belgelendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), proje sahibi olduğu Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB) çevreci proje olduğu belgelendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın projeye ilişkin “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu” kararına ilişkin belgeyi kamuoyuyla paylaşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Bölgemizde hayvancılık sektörünün gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak Seydikemer TDİOSB’nin bir aşaması daha tamamlandı. Çevreye duyarlı olacak Süt Sığırcılığı OSB, bölgemizi hayvancılıkta önemli bir merkez haline getirecek.” dedi.

Milas, markalı yerel süt ve et ürünlerine kavuşacak

Milas Süt Birliği’nin Milas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) Süt İşleme Tesisi için hafriyat ve tesviye çalışması başladı. Milas Süt Birliği üyelerinin ürettiği sütü ve eti işlenmiş ürün olarak tüketiciye sunmayı hedeflediklerini söyleyen Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, “Üyelerimizin bin bir emekle ürettiği süte ve ete değer, istihdama ise katkı sunacak olan tesisimizin üyelerimize ve tüketicilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Seydikemer Süt Sığırcılığı TDİOSB’ye Ankara’dan ÇED müjdesi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Ankara’da gerçekleştirilen Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) İnceleme Değerlendirme Komisyon Toplantısı’na katıldı. Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan ile Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak’ın da katıldığı toplantıda, ÇED süreci olumlu sonuçlanan Seydikemer Süt Sığırcılığı TDİOSB projesinin, 15 Ekim tarihine kadar tüzel kişilik kazandırılarak sürdürülmesine karar verildi.

MİTSO, Bodrum Ziraat'ı Milas OSB Yatırımcısına Desteğe Çağırdı

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, T.C. Ziraat Bankası Bodrum Ticari Şubesine, Milas Organize Sanayi Bölgesinde fabrika kuracak yatırımcıya ve ihracata yönelik coğrafi işaretli ürünlere yatırım yapacak oda üyelerine kredi desteği sağlanmasını istedi. Banka yöneticileri Milas ve Bodrum bölgesindeki yatırımcıları desteklemek istediklerini belirterek Milas OSB yatırımcısına da kredi desteği sağlayabileceklerini ifade ettiler.

Atıksu şebeke hattı ve hazır terfi inşaatı yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi Yatırım Ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından, Hacılar OSB Kentsel Konut Dışı Çalışma Alanı Atıksu Şebeke Hattı ve Hazır Terfi İnşaatı yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, FTSO’yu ziyaret etti

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ile birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya geldi. Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), Babadağ Teleferik Projesi ve coğrafi işaretli ürünler hakkında görüş alışverişi yapılan ziyarette konuşan Başkan Çıralı, “Bölgemizin gelişimine katkıda bulunacak projelerin gerçekleştirmesi için ayrım yapılmaksınız tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte yürümek istiyoruz. Elimizdeki projeleri hızla hayata geçirmek ve bölgemize yeni eserler kazandırmak için kurumlarımız bizim önümüzü açmalı, bunun en güzel örneğini Seydikemer (TDİOSB)’de gördük ve yaşıyoruz.” dedi.

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ÇED Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleşti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) öncülüğünde Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde yapılacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesine ilişkin halkın bilgilendirilmesi ile görüş ve önerilerinin alınması için ‘ÇED Halkın Katılımı Toplantısı’ gerçekleştirildi.

OSB’nin yeri konusunda mutabakat sağlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde başlatılan Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yer seçimi işlemlerinde sona gelindi. Muğla Valiliğinde yapılan geniş bir katılım toplantıda yer konusunda mutabakat sağlandı.

FTSO İnşaat Malzemeleri Grubu online toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 5 Nolu İnşaat Malzemeleri Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak inşaat sektörünün sorunlarını konuştu. Sektör temsilcileri, yapı denetimde ilde oluşturulan ‘havuz’ siteminin sorunlara neden olduğunu belirterek, havuzların ilçelerde tekrar düzenlenmesi gerektiğini söyledi. FTSO öncülüğünde Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde yapılacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesinde son duruma ilişkin bilgi talebinde bulunan üyeler, nüfus yoğunluğu giderek artan Seki Mahallesi’nde ise yatırıma ihtiyaç duyulduğunu belirtti.   

Seydikemer'de dev proje masaya yatırıldı 

Seydikemer'e yapılması planlanan  Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesi masaya yatırıldı. 

OSB’de mutlu sona ulaşıldı

Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin mutlu sona ulaşıldı ve yatırımcılar, 25 Ocak 2021 Pazartesi günü düzenlenen yer tahsisi kura çekimiyle, fabrikalarını kuracakları parselleri belirlediler.

Kereste ve ahşap ürünleri alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından, 2021 Yılı Muhtelif Kereste ve Ahşap Ürünleri (MDF, OSB, Su Kontrası) Alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.