Otelci Haberleri

Otelci Haberleri

Bülent Uysal, Sezon Hakkında Konuştu

Fethiye Otelciler Birliği (FODER) Başkanı Bülent Uysal, Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte açılan yaz sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. 2 milyonun üzerinde yabancı misafirin gelmesini beklediğini söyleyen Uysal, yaz sezonundan ümitli…

FETMOD üyeleri kahvaltıda buluştu

Fethiye Merkez Otelciler Derneği (FETMOD) tarafından LLULL Tersane’de kahvaltı programı düzenlendi. Yönetim kurulu üyelerinin katılım sağladığı programda konuşan FETMOD Başkanı Murat Mallı, “Fethiye’ye daha fazla turist gelmesi için yoğun şekilde çalışıyoruz” dedi.

Tatil hayaliniz kabusa dönüşmesin

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, 2024 turizm sezonu öncesi tatil planı yapacaklara uyarıda bulunarak, sahte site ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılıklara dikkat çekti.

Uysal, “Fethiye Standı İlgi Görüyor”

İstanbul’da düzenlenen 27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonunda Fethiye standı yoğun ilgi görüyor. 

Ortaca, Halı Sahalarına Kavuşmaya Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Ortaca Belediyesi işbirliği ile okullara ve belediyeye ait alanlara yapılmaya başlayan halı sahalardan biri olan Dalyan Halidun-Feridun Tınaztepe Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Halı Sahası'nın açılışı gerçekleştirildi.

Aday Adayı Kökten’den, FODER'i Ziyaret Etti

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, Fethiye Otelciler Birliği (FODER) Başkanı Bülent Uysal ve ekibini ziyaret etti.

Kaymakam Ertaş FODER’i Ziyaret Etti

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Otelciler Birliği Derneği (FODER)’e ziyarette bulundu.

Su krizine karşı Otelciler Derneği'nden açıklama

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşanan su krizinin ardından, Bodrum Otelciler Derneği ve Turizm Teknik Müdürleri Derneği ortak basın açıklaması yaptı. Otellerin ve işletmelerin su tasarrufu konusunda çalışmalar yaptığı belirtilirken, havuz suyunun kış bakımının uygun kriterlerde yapıldıktan sonra yenilenmeden gelecek sene kullanabileceği belirtildi.

Turizm okuyan gençler için burs fonu kuruldu

 Bodrum Otelciler Derneği yükseköğrenim gören gençlere destek olmak amacıyla Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile BODER Turizm Burs Fonu’nu hayata geçirdi. Turizmciler tarafından gençlere destek olmak için 2023-2024 eğitim öğretim yılında burs verilecek.

FETOB’dan Kongre Duyurusu

Fethiye Otelciler Birliği Derneği (FETOB) Olağanüstü Kongre gerçekleştirecek. Başkanlığını Bülent Uysal’ın yaptığı Fethiye Otelciler Birliği Derneği olağanüstü genel kurulu 5 Ağustos Cumartesi günü saat 16.00’da Ölüdeniz Orka Sunlife Hotel’de gerçekleştirecek.

Başkanı Deliveli: "Datça'da 3 gündür verilemeyen elektrik neticesinde turizm sektörü durdu"

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, "Datça'da 3 gündür verilemeyen elektrik neticesinde turizm sektörü durdu" dedi.

Otelciler Birliği Temmuz ayı toplantısı düzenlendi

Fethiye Otelciler Birliği Temmuz ayı yönetim kurulu toplantısı Bülent Uysal başkanlığında Alize Hotel’de gerçekleşti.

Bülent Uysal, TÜROFED Başkan Yardımcılığına getirildi

Türkiye Otelciler Federasyonu ( TÜROFED ) 7.Dönem 5.Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı Başkanlığında gerçekleştirdi.

‘Turizmde çocuk koruma’ semineri düzenlendi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde İngiltere Büyükelçiliği himayesinde GETOB (Güney Ege Turistik Otelciler Birliği) organizasyonu ve Marmaris Ticaret Odası (MTO) işbirliği ile ‘sürdürülebilir turizm’’ projeleri dahilinde ‘Turizmde çocuk koruma ve çocuk istismarı ile mücadele semineri" düzenlendi.

Turizmde “Seçim” etkisi yaşandı

Bodrum turizm pazarında seçimler nedeniyle iç pazarda daralma oldu, yerli turist rezervasyonlarını durdurdu, yabancı turist sayısı ise yüzde 14 arttı. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, 28 Mayıs'taki seçimin ardından iç ve dış pazarın yükselişe geçeceğini belirterek, “Bu dönemde biraz geride olsak bile gelecek aylarda iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Cankurtaran Belgesi Almaya Hak Kazandılar

Fethiye Otelciler Birliği’nin (FETOB), düzenlemiş olduğu cankurtaran eğitimlerinde kursiyerler cankurtaran belgesi almaya hak kazandılar.

Kaymakam Aksoy, depremzedeler ile iftar yaptı

Kaymakam Aksoy, depremzedeler ile iftar yaptı Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy İçmeler Turizm Otelcilik Uygulama Oteli'nde konaklayan depremzede vatandaşlar ile birlikte iftar yaptı çocuklara hediyeler dağıttı.

MARMARİS’TE KURUMLAR VE TURİZMCİLER YOL HARİTASI İÇİN TOPLANDI

Kapılarını deprem bölgesinden gelen misafirlere açan otelciler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çok sayıda turizmcinin katıldığı toplantıda yapılan çalışmalar ve bundan sonraki sürece ilişkin izlenecek yol haritası değerlendirildi.

KAYMAKAM KARAMAN’DAN FETOB’A ZİYARET

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Fethiye Otelciler Birliği Derneği'ni ziyaret etti.

FTSO VE FETOB YÖNETİMİ TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ SON GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uysal ve Yönetim Kurulu üyeleri, yeni FTSO yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti. Görüşmede 2022 turizm verileri, konaklama sektörüne yönelik vergilerin kaldırılması, yurt dışından uçak seferleri ve 2023 turizm sezonunun sorunsuz başlamasına yönelik alınabilecek tedbirler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

BAŞKAN UYSAL, “SEZON BEKLENTİLERİMİZİN ÜZERİNDE GEÇTİ”

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal yaz sezonunu FRT TV mikrofonlarına değerlendirdi.

Yangından kaçan domuzlara Jandarma ve otelciler yemek verdi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün öğlen saatlerinde Yalancıboğaz mevkiinde çıkan yangında ormandan kaçan domuzları devriye gezen jandarmalar ve otelciler besledi.

SAHİLLER YABANCI TURİSTLERE KALDI

Yarın 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Bodrum'da yerli turiste gözle görülen bir azalma oldu. Sahillerin tadını yabancı turistler doyasıya çıkardı.

Bodrum’u tanıtan videoyu milyonlar izledi

Bodrum Otelciler Derneği tarafından Bodrum için hazırlanan tanıtım videosu izlenme rekoru kırarak 7 milyon üzerinde yerli ve yabancı turistte ulaştı. Yurtdışı tanıtımı için yapılan videonun yeni çekimleri için BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz çalışmalara başladı.

Bayram tatili 9 güne çıktı, Bodrum’da tatil rezervasyonları 2 kat arttı

Kabine toplantısının ardından birçok müjde veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 9 günlük bayram tatili olacağını belirtmesinin ardından Bodrum'da rezervasyonlar 2 katına çıktı. Otelciler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği haberi sevinçle karşıladı.

Fethiye’den Tanıtım Atağı

Fethiye Belediyesi’nin organizasyonu ile Fethiye’ye gelen Çin Halk Cumhuriyeti’nin en etkili medya kuruluşlarının mensupları ile işadamlarından oluşan bir heyet Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal ve Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’yı ziyaret etti.

Çıralı Ve Uysal’dan Turizm Değerlendirmesi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ve Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal 2022 yaz sezonunda turizmi değerlendirdi. FTSO Başkanı Çıralı Marmaris’te yaşanan yangın felaketi ile de ilgili açıklamalarda bulunarak “Yeşil Marmaris kara bir Marmaris oluyor” dedi.

Fethiye İle Üsküp Arasında Turizm Ve Ticaret Köprüsü İçin İlk Adım Atıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) turizmde pazar ülke çeşitliliği hedefi kapsamında bir adım daha atıldı. FTSO ile Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile arasındaki kardeş oda protokolü çerçevesinde düzenlenen ilk ziyaretten güzel haberlerle dönüldü. FTSO koordinasyonunda Üsküp’e yapılan ziyarete Fethiye’deki konaklama sektörünün temsilcileri ve Dalaman Havalimanı temsilcileri katıldı. Ziyaret kapsamında MATTO tarafından düzenlenen çalıştayda Kuzey Makedonya ile Fethiye’nin turizm acenteleri, otelcileri ve havayolu firmaları temsilcileri bir araya gelerek, 2023 yılı itibarıyla başlatılması planlanan uçak seferleri için yapılması gerekenler ele alındı. Üsküp-Fethiye uçak seferlerinin 2023’te başlatılmasıyla Fethiye, Makedonyalı turistleri ağırlamaya başlayacak.

Rally Bodrum esnafın yüzünü güldürdü

Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk yarışı Rally Bodrum, Karya Otomobil Spor Kulübü tarafından 15-17 Nisan tarihlerinde, Bodrum Belediyesi, BODER (Bodrum Otelciler Derneği) katkıları ve Çözüm Ortağı Ajans, Oasis Bodrum, Salt Hayat, TAV Airports, Azka Otel, Hillstone Bodrum, Very Chic sponsorluğunda gerçekleşti.

Turizmciler 2022’den umutlu

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cafer Topaloğlu Moderatörlüğünde 'Krizler Karşısında Muğla'da Turizm' paneli gerçekleştirildi. Panele Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Mustafa Deliveli, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal ve Bodrum Otelciler Birliği Başkanı Ömer Faruk Dengiz katıldı.