Pandemi Haberleri

Pandemi Haberleri

Karaca, 'Bölgemizde Rekorlara İmza Attık'

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Fethiye’de görev yapan basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. 5 yıllık süreçte ülkemizde pandemi ve deprem felaketi yaşandığını belirten Karaca, “Mazeret üretmeden hizmet ettik” dedi. 

Marmaris'te son belediye meclis toplantısı yapıldı

Marmaris Belediye Meclisi’nin 2019-2024 dönemi son toplantısında konuşan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Kimsenin kalbini kırmadan, bel altı yaklaşmadan, dürüst bir şekilde görevimizi ifa etmeye özen gösterdik. Herkese sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” dedi. Muhalif meclis üyeleri de Başkan Oktay’a teşekkürlerini sundu.

Marmaris’te 5 Yılda 3 Bin 581 Etkinliğe İmza Atıldı

Marmaris Belediyesi’ne ait tesislerde pandemi döneminde faaliyetlerin durdurulması ve yaz aylarında yaşanan yangınlara rağmen 5 yılda 3 bin 581 etkinliğe imza atıldı.

Marmaris Belediyesi’nden Spora Yatırım, Sporcuya Destek

Marmaris Belediyesi’ne ait spor tesisleri 5 yıl boyunca binlerce sporcuyu ağırladı. Pandemi döneminde kapalı olan tesislerden 5 yıl boyunca 14 bin 498 sporcu ve vatandaş yararlandı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Marmaris’in sporda da öncü bir kent olması için spora yatırım yapıyor, sporculara destek oluyoruz” dedi.

İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Marmaris Belediyesi 5 yılda birçok önemli çalışmaya imza attı. Pandemi, yangın, deprem, sel gibi felaketler başta olmak üzere tüm zor zamanlarda vatandaşın yanında olan Marmaris Belediyesi, ihtiyaç sahibi ilçe sakinlerini yalnız bırakmadı.

Milas'lı müzisyen evde ölü bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan müzisyen Mehmet Işık (52) evinde ölü bulundu. Pandemi döneminde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması süresinde evinin balkonundan verdiği konser ile Türkiye'nin tanıdığı ve ilçenin adeta moral kaynağı olan Işık'ın ölüm haberi herkesi üzdü.

Pandemi vatandaşı "uyuz" etti

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aslan Yürekli, Dünya Sağılık Örgütü tarafından ihmal edilmiş hastalık olarak tanımlanan uyuzun Türkiye'de pandemi sonrası görülme oranının yüzde 50 arttığını söyledi.

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ'NDEKİ ETKİNLİK, DEPREMZEDE KADINLARA MORAL OLDU

Pandemi ve deprem gibi Türkiye'nin zor günlerinde üretim çalışmaları ile vatandaşın yanında olan Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından, deprem bölgesi Hatay'dan gelen misafirlere yönelik Muğla Halkası Workshop etkinliği gerçekleştirildi.

MUĞLA ODALARI VE BORSA 35'İNCİ ORTAK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Muğla Odaları ve Borsa 35'inci ortak toplantısı, Muğla Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantının başlıca gündemini, yaşanan deprem felaketi, iklim değişikliği ve kuraklık, pandemi sonrası yapılaşma ve düzensiz göç ile birinci derece deprem bölgesi olan Muğla’nın depreme yönelik hazırlıkları oluşturdu.

MUĞLA’DAKİ ODALAR VE BORSA’DAN ‘DEPREM’ AĞIRLIKLI TOPLANTI

Muğla Odaları ve Borsa ortak toplantısı, Muğla Ticaret Borsası ev sahipliğinde Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın da katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda yaşanan deprem felaketi, iklim değişikliği ve kuraklık, pandemi sonrası yapılaşma ve düzensiz göç ile birinci derece deprem bölgesi olan Muğla’nın depreme yönelik hazırlıkları ele alındı.

FTSO’DAN, VİZE OFİSİ MÜJDESİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) vize işlemleri, Mart ayından itibaren yeniden başlayacak. FTSO tarafından 2019 yılında verilen vize hizmetine pandemi nedeniyle zorunlu olarak sona erdiğini hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Israrlı girişimlerimiz vize hizmetimizi bir adım daha ileriye götürüyoruz. Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza ile Kosmos Vize Hizmetleri şirketinin destekleri sonucu Odamızda vize ofisi açıyoruz. 2023 Mart ayından itibaren üyelerimizin ve bölge sakinlerinin vize işlemleri için kilometrelerce mesafe kat etmesine gerek kalmadan vize işlemlerini Odamızda kolaylıkla gerçekleştirilecek.” dedi. Başkan Çıralı, desteklerinden dolayı Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza’ya da teşekkür etti.

İZMİR'DEKİ MUĞLALILAR KUŞADASI'NDA BULUŞTU

İzmir'de bulunan Muğlalılar Derneği'nin Geleneksel Dayanışma Gecesi, pandemi nedeniyle iki yıl aradan sonra Kuşadası'nda bir otelde gerçekleşti.

MARMARİS ESNAFI BU SEZONDAN MUTLU, ÖNÜMÜZDEKİ SEZONDAN UMUTLU

Türkiye'nin en gözde turizm kentlerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde esnaflar pandemi ve yangınların ardından bu sezon rahat nefes alarak mutlu olduklarını belirttiler. Geçen iki kötü sezonun ardından yaralarını saran esnaflar önümüzdeki sezondan umutlu.

MUĞLA'YA İNGİLİZ TURİST AKINI

Pandemi öncesi yıllık 3 milyon turist ağırlayan Muğla, son iki yıl koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası uçuşların kapalı olması ve seyahat yasağı nedeniyle 2020 yılında 695 bin 314, 2021 yılında 1 milyon 083 bin 589 yabancı turist ağırladı.

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI OKTAY VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, vatandaşların istek ve önerilerini birebir dinlemek için düzenlenen site ziyaretlerine tekrar başladı. Pandemi nedeniyle ara verilen ziyaretin ilkini Molakent Sitesi'ne yapan Başkan Oktay yeni projelerin müjdesini verdi.

MAVİ GRUP BAŞKAN ADAYI OSMAN ÇIRALI YENİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 Ekim 2022 tarihinde yapılacak organ seçimleri öncesinde FTR TV’ye özel röportaj veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, yeni dönem için hazırladıkları projelerini açıkladı. Gezici Destek Masası’ndan, Sanal İşletme Rehberi’ne, Örtü Altı İhtisas OSB’den kongre salonuna, turizm envanterinden FTSO Akademi’ye kadar tüm yeni projeleri hakkında bilgi veren Çıralı, 1 Nisan 2018 yılında göreve gelirken Oda üyelerini verdikleri sözlerin hepsini yerine getirdiklerini vurgulayarak, “2.5 yılı pandemiyle geçen 4.5 yıllık görev süresinde üyelerimize verdiğimiz sözlerin hepsini yaptık. Şimdi de söz veriyoruz yapacağız.” dedi. Seçim sürecinde hakkında yapılan eleştiri ve iddialara da cevap veren Osman Çıralı, “Odamız seçim sürecinde, gazeteci kisvesi altında yapılan yalan yazı ve paylaşımlarla tarafı belli olan kişiler tarafından şahsıma karşı planlı yürütülen karalama ve iftira kampanyalarını yasal hakkım saklı kalmak kaydıyla sağduyu ile takip ediyorum. Ancak 6 bini aşkın üyesi ile Fethiye ve Seydikemer iş dünyasını temsil eden ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın itibarını zedeleyen haber adı altında yapılan iftira ve karalama girişimlerine izin vermem asla mümkün değil. Kişisel kin ve hırsla şahsıma yapılan saldırılara, Odamızın faaliyetlerinin alet edilmesi son derece ahlak dışıdır.” diye konuştu.

KONAKÇI BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Fethiye’nin tanınmış iş İnsanı Sarper Konakçı Fethiye ve çevresinde faaliyet gösteren basın mensupları ve gazete sahipleri ile bir araya geldi. 2 yıllık pandeminden sonra ilk defa açılan turizm sezonu sonu Mancero Restaurant’ta kahvaltıda bir araya geldi. Yoğun geçen turizm sezonu ve kış ayında bölgenin hareketli olacağına dikkat çeken Konakçı, “Uzun ve yorucu zamandan sonra bir araya gelmek her iki tarafa da iyi geldi. Bölgemiz kış ayında turizm yönünden hareketli olacak ”dedi.

Muğla 7 ayda 1,5 milyon turist ağırladı

Son iki yılda korona virüs salgını nedeniyle uluslararası uçuşların kısıtlanması ile dibe vuran turizm faaliyetleri 2022 yılında yükselişe geçti. Pandemi kurallarının gevşetilmesi ile Muğla'ya 7 ayda gelen yabancı turist sayısı 1,5 milyona ulaştı.

BAŞKAN AY, “PANDEMİNİN BEDELİNİ FAZLASI İLE ÖDEDİK”

Pandemi sürecinden sonra Fethiye turizminde başlayan hareketlilik esnafın bir nebzede olsa yüzünü güldürdü. Sezonun ortasında olunmasına rağmen yaşanan doluluğu değerlendiren Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-der) Başkanı Mete Ay, “Bu sene şu anda mesela Ağustos ayında otellerde Çalış’ ta yer bulmak zor. Şu anda gerçekten doluyuz. Kendimizde yer olmadığı zaman arkadaşlarımı arıyorum, yer bulmaya çalışıyorum. Ağustos ayı zaten bizim sezonumuz ve bu ay şöyle 5 oda, 6 oda bir otelde bulursak bu sorun demektir” dedi.

BAŞKAN KARACA, “334 KİLOMETRELİK HAT DÖŞENDİ”

“Fethiye” programına konuk olan ve Fethiye’yi değerlendiren Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “ Fethiye’de 334 kilometrelik hat döşendi. 5 kurum ortaklığında yapılıyor. Bölgede ciddi bir internet sorunu vardı. Pandemide uzaktan eğitimle ilgili bölgemizde yaşayan öğrencilerden ciddi talepler oldu. Vatandaşlarımıza hak veriyorum. Fakat yapılan yatırımların da onlar için olduğunu ve şehir için yapıldığını bilmelerini istiyorum. Hiçbir belediye başkanı kolay kolay alt yapıya girmez. Bu cesur bir adımdır” şeklinde konuştu.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI TURGAY ÖZTÜRK, SEZONU DEĞERLENDİRDİ

2 yıl süren pandemi sürecinden sonra sezonu FRT TV mikrofonlarına değerlendiren AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “2 yıldır pandemiden dolayı turizmcilerimiz sıkıntılar yaşadılar. Alt yapı çalışmaları da şehrimize eksi puan yazdı. Tüm olumsuzluklara rağmen sezon iyi geçiyor” şeklinde konuştu.

6 Ayda 6 Bin 933 İcra Dosyası

2 yıl süren pandeminin ardından Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının da etkisiyle büyük bir ekonomik sıkıntıya giren vatandaşlar borçlarını ödeyemiyorlar. Borçları yüzünden büyük bir sıkıntı yaşayanlar icra dosyaları ile boğuşuyor.

Başkan Gümüş’ten Karne Günü Mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 2021- 2022 eğitim - öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, “Pandemi engelinin olmadığı bir eğitim - öğretim yılını geride bıraktık. Karnelerini alarak yaz tatiline başlayan öğrencilerimizi tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum.” dedi.

Çocuk Bilim Parkına Yoğun İlgi

Pandemi nedeniyle yaklaşık iki yıldır kapalı durumda olan Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkı yapılan yenileme çalışmalarının ardından yeniden halka hizmet vermeye başladı. Bilim Parkı yenilenen yüzüyle ziyaretçi akınına uğruyor.

Lokantalarda işler pandemiye göre artışta

Fethiye’de en köklü lokantalardan biri olan Lezzet Lokantası Memiş’in Yeri işletmecisi Memiş Duran, işlerinin pandemiden sonra, pandemiden öncesine göre çok daha iyi olduğunu belirtti.

Çocuk Bilim Parkı yeniden kapılarını açıyor

Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkı kapılarını yeniden açıyor. Pandemi nedeniyle bir süre kapalı olan Çocuk Bilim Parkı yapılan bakım, onarım ve tadilat çalışmalarının ardından bugün ziyaretçilerine yeniden açılacak.

FTSO Mayıs Ay’ı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ‘Ekonomide 2021 Yılı ve 2022 Yılı Değerlendirmesi’ konulu sunum yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Marangoz, son 3 yılda yaşananları takip etmekte zorlandıklarını belirterek küresel ekonomik veriler, pandemi ve kuraklıkla birlikte olağanüstü bir dönemden geçtiklerinin altını çizdi.

Fethiye mutfağı gün yüzüne çıkıyor

Pandeminin etkisini yitirip, normalleşme adımlarının atıldığı ve turizm hareketliliğinin arttığı şu günlerde şehirlerimizin birçoğunda gastronomi etkinlikleri düzenlenmeye başlamıştır. Ancak, birçok etkinlik sönük geçmekte ve bu durumda da hem zaman hem de mali kaynaklar açısından verimsiz sonuçlar doğurmaktadır.

MSKÜ’de âşıklar şöleni ve atma türkü geleneği gecesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi pandemi nedeniyle ara verdiği ve 2 yıl aradan sonra '8'inci Aşıklar Şöleni ve Atma Türkü Geleneği' etkinliğini Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri salonunda gerçekleştirdi.

Başkan Oktay, İngiliz Diplomat Chilcott’u ağırladı

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın konuğu oldu. İçmeler'deki Belediye binasında gerçekleşen görüşmede pandemi, geçtiğimiz yaz meydana gelen yangınlar ve 2022 sezonu konuşuldu.