Psikoloji Haberleri

Psikoloji Haberleri

Türk Kızılay’ından Salih Dündar’a Teşekkür

Nursel Özdemir kurumları kurucusu psikolojik danışman Salih Dündar’ a Türk Kızılay’ı teşekkür etti. Ülkemizde yaşanan asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depreminin ardından depremzedelere ve bu uğurda hizmet eden gönüllülerin yanında olan Dündar, Türk Kızılay’ına desteklerini sunmuştu.

Başkan Gümüş, “Kadınların Daha Güçlü Olduğu Bir Menteşe İçin Çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi Kadın Danışma Merkezi şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor. Danışma Merkezinde ayrıca kadınlara şiddetle mücadelede, 6284 sayılı kanun kapsamında yasal hakları ve önleyici tedbirleri konusunda bilgilendirme yapılıyor.

715 kişiye farklı konularda destek oldular

Marmaris Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, psikolojik, hukuki ve sosyal desteğe ihtiyaç duyan kadınların, çocukların ve ailelerin yanında olmaya devam ediyor. 2022 yılında açılan merkez bu zamana kadar 715 kişiye farklı konularda destek oldu.

Bodrum'da Kadınlara Yönelik Danışmanlık Hizmetleri Devam Ediyor

Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Danışma Merkezi, şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor.

Oyuncak kütüphanesi yerel yönetimlerde ilk

Muğla Büyükşehir Belediyesi yerel yönetimlerde bir ilk olan Oyuncak Kütüphanesi ile çocukları oyuncaklarla buluşturmanın yanında farklı etkinlikler ve psikolojik danışmanlık hizmeti ile de miniklere hizmet vermeye devam ediyor.

Oyuncak kütüphanesinde eğitim ve oyun bir arada

 Muğla Büyükşehir Belediyesi yerel yönetimlerde bir ilk olan Oyuncak Kütüphanesi ile çocukları oyuncaklarla buluşturmanın yanında farklı etkinlikler ve psikolojik danışmanlık hizmeti ile de miniklere hizmet vermeye devam ediyor.

Psikolojik İlk Yardım ve Toplumsal Cinsiyet Rolleri Atölyeleri Düzenleniyor

Bodrum Belediyesi, personellerine yönelik “Psikolojik İlk Yardım ve Toplumsal Cinsiyet Rolleri Atölyeleri” düzenliyor

FTSO üyelerine yüzde 15 indirim sağlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Psikomat Psikolojik Danışmanlık arasında imzalanan protokolle FTSO üyelerine özel yüzde 15 indirim sağlandı.  

Seçim sürecinin insan psikolojisi üzerindeki etkileri

Uzman Psikolog Özge Koçak, seçim sürecinin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini ve bu etkiler ile nasıl başa çıkılması gerektiğini anlattı.

KIRMIZI YELEKLİLERE 'PSİKOLOJİK İLK YARDIM EĞİTİMİ' VERİLDİ

Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı gelen vatandaşların yanında olan ve 'kırmızı yelekliler' olarak bilinen 'Aile ve Sosyal Hizmetler Muğla İl Müdürlüğü personeline, ilk yardım hizmetinin etkin ve verimliliğini arttırmak amacıyla Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Raşit Avcı, Prof Dr. Ayşe Rezan Çeçen Eroğlu, Doç Dr. Aslı Taylı tarafından 'Psikolojik İlk Yardım Eğitimi' verildi.

ÖĞRETMENLER, MUĞLA’DAN DEPREM BÖLGESİNE PSİKOSOSYAL DESTEK İÇİN GİTTİ

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan rehberlik öğretmeni ve psikolojik danışmanlar, deprem bölgesinde çocuklara ve ailelere psikososyal destek veriyor. Bu çerçevede Adıyaman iline gidecek olan 12 kişilik yeni psikososyal destek ekibi, yolculuk öncesi İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ile bir araya geldi.

SAHA ÇALIŞANLARINA PSİKOLOJİK İLK YARDIM DESTEK EĞİTİMİ

6 Şubat’ta 11 ilde yaşanan depremin ardından deprem mağdurlarıyla kurulacak iletişim ve yapılacak saha çalışmalarında, Bodrum Belediye personelinin güçlendirilmesine yönelik “Saha Çalışanları için Psikolojik İlk Yardım Atölyesi” gerçekleştirildi.

MUĞLA YEŞİLAY BAŞKANI UYAN: “YEŞİLAY HAFTASI İÇİN HAZIRLANAN TÜM İMKANLAR, DEPREMZEDELER İÇİN KULLANILACAK”

Yeşilay Muğla Şube Başkanı Ebru Uyan, 1-7 Mart Yeşilay Haftası için hazırlanan tüm imkanların depremden etkilenen vatandaşlar için kullanılacağını ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi Psikososyal Destek Hattında depremzedeler için psikolojik ilk yardım sağlandığını söyledi.

MARMARİS'TE DEPREMZEDE KADINLARA PSİKOLOJİK DESTEK

Marmaris Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nde depremzede kadınlar için psikolojik destek çalışması başlatılıyor.

MUĞLA'DA PSİKOLOJİK SORUNLARI OLAN VATANDAŞ EVİNİ ATEŞE VERİP KAÇTI

Muğla’nın Menteşe ilçesinde psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen bir kişi evini yaktıktan sonra olay yerinden kaçtı.

MARMARİS’TE AİLELERE ÜCRETSİZ DESTEK

Marmaris Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nde ergen bireyler ve annelerine yönelik yüz yüze psiko-eğitimler verilmeye başlandı.

MSKÜ’YE VE MUĞLA’YA HİZMET VERECEK OLAN PSİKOMER AÇILDI

Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (PSİKOMER), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde Muğla’ya, bölgeye, Üniversiteye, öğrencilerine ve personeline hizmet vermek amacıyla 2022 yılında kuruldu. PSİKOMER, danışanlarına psikoterapi hizmeti sunmanın yanı sıra psikoloji alanında eğitimler verecek ve bilinçlendirme çalışmaları yürütecek.

Dalaman’da çöp evde yangın

Muğla'nın Dalaman ilçesi Elcik Mahallesinde psikolojik sorunları bulunan bir kadının evde biriktirdiği eşyalar yangına neden oldu.

MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesinin temeli atıldı

Menteşe şehir merkezindeki geçici binada hizmet veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin yeni hizmet binasının temeli ve Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Milas Dörttepe Mahallesi sakinleri bozuk yollardan dertli

Muğla'nın Milas ilçesi Dörttepe Mahallesi'nin yolları hem vatandaşın psikolojine hem de cebine zarar veriyor.

Ülkü Ocakları’ndan Kadına Şiddet Semineri

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde “Kadına şiddetin hukuki ve psikolojik süreci ile ilgili seminer düzenlendi.

Köpeklerin saldırısına uğramıştı, gözyaşları içinde toprağa verildi

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde eğitim-öğretim gören Milaslı Rabia Kallı, arkadaşı Hilal Topçu ile birlikte yurda doğru yürürken bir anda sokak köpeklerinin havlayarak üzerlerine gelmesi le birlikte korkup yola fırlamış ve yoldan geçen otomobilin altında kalmıştı.

“Covid-19’dan korkusu anksiyeteyi tetikliyor”

Acıbadem Bodrum Hastanesi Uzmanı Klinik Psikolog Rana İrem Güler, pandemi ile başlayan Covid-19'a yakalanma endişesinin bazı kişilerde anksiyete (Kaygı bozukluğu) artışına yol açtığını belirterek bu korkuyu aşmak için psikolojik olarak aşırı iyimser olmaya zorlamak yerine kendine özşefkat göstermenin daha doğru olduğunu vurguladı.

Yangın mağdurlarına psikolojik destek

Marmaris yangınının ardından bir yandan yaralar sarılmaya devam edilirken bir yandan da yangından etkilenen vatandaşların herhangi bir psikolojik sıkıntı yaşamaması için çalışmalar yapıldı. Bir grup uzman psikolog, yaşananların travma oluşturmaması için Osmaniye ve Bayır köylerinde vatandaşlarla görüştü.

Orman yangınları keçilerin de psikolojisini bozdu

Muğla'da 29 Temmuz günü başlayıp Ağustos ayının 2. haftasına kadar devam eden orman yangınları sadece insanların değil, hayvanların da psikolojisini bozdu. Milas ilçesinde yangının en şiddetli yaşandığı bölgelerden olan Akçakaya Mahallesi'nde keçi sürüleri de afetten en çok etkilenen canlılar arasında yerini aldı. Yangında yavrularını kaybeden bir anne keçi ise günlerdir yiyip içmeyi bırakıp adeta hayata küstü. Aynı şekilde annesini kaybeden keçilerin de günlerdir yaşadıkları travmayı atlatamadığı belirtildi.

7’den 70’e psikolojimiz bozuldu

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’nin sonucunda öğrencilerin psikolojisinin bozulduğunu belirterek, “Dedeler, nineler Kovid-19 Pandemisinde hayatını kaybetti. Anneler, babalar işsiz…Şimdi de çocukları çok ağır sorularla sınavda boğdular. Ülke olarak 7’den 70’e hayatımızı felç ettiler. Ülke olarak depresyondayız” dedi.

Fethiye’de kendini balkon kapısına astı

Fethiye’de psikolojik sorunları olan Sıtkı Doğan Elçi (42)  evin balkon kapısına kendini asarak intihar etti.

Engelli öğrencilerin aşılanması başlıyor

Nursel Özdemir Kurumları kurucusu Psikolojik Danışman Salih Dündar aşılama çalışmalarında engelli öğrencilerle ilgili müjdeyi verdi. Ak Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini sürdüren Dündar özel gereksinimli bireylerle uzun yıllardır çalışmalarını sürdürüyor.

Kadın Danışma Merkezi çalışmalarını sürdürüyor

Milas Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından şiddete maruz kalan ya da şiddete maruz kalma ihtimali bulunan tüm kadınlara ücretsiz sosyal, psikolojik ve hukuksal konularda destek veriliyor.

Dündar, "Yenilenme ve güçlenmeye devam ediyoruz"

Özel çocukların eğitiminde önemli bir yeri bulunan Duyu Bütünleme eğitimleri artık Fethiye'de de verilmeye başlandı. Sadece Nursel Özdemir Eğitim Kurumları'nda verilen Duyu Bütünleme seansları başladı. Kurum bünyesine bir Duyu Bütünleme Uzmanı daha katarak seanslara başlayan Nursel Özdemir Eğitim Kurumları, özel eğitimin yanı sıra dil ve konuşma terapisi, ergoterapi, odyoloji oyun terapisi, foortime, fiziktedavi, prep eğitimi, disleksi muhadale program, psikolojik danışman ve rehberlik hizmeti de vermeye devam ediyor. Nursel Özdemir Eğitim Kurumları Kurucusu ve Psikolojik Danışman Salih Dündar " hedefimiz halkımızın taleplerini karşılayarak her türlü eğitimi onların ayağına kadar getirebilmektir" dedi.