Ressam Haberleri

Ressam Haberleri

Alzheimer Derneği’nde sergi düzenlendi

Şair ve ressam Cem Özersinci, Fethiye Alzheimer Derneği Gündüz Yaşam Parkı’nda dernek yararına sergi düzenledi.

Ünlü Ressamın Eserleri Yapay Zeka İle Yorumlandı

1922 yılında Ankara’ya gelerek ‘Türkiye ve Kurtuluş Savaşı’na dair gözlemlerini kağıda aktaran ünlü Rus ressam Yevgeni Lanseray tarafından çizilen resimler yıllar sonra yapay zeka tarafından tekrar yorumlanarak Marmaris’te sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Alzheimer Derneği yararına anlamlı sergi

Şair, ressam Cem Özersinci tarafından Fethiye Alzheimer Derneği yararına düzenlenen "Geçmişi Unutturma" adlı resim sergisi, 24 Şubat 2024 Cumartesi günü sanatseverler için açılacak.

Genç Ressamın Eserleri Sanatseverlerle Buluştu

İlayda Metan’ın “Collective Resim” Sergisi, Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. organizasyonuyla Bodrum Kent Müzesi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Yağlı Boya Resim Sergisi Açıldı

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Avukat ve Ressam Aydan Kaşlı’nın yağlı boya resim sergisi açıldı.

İsrail'e tepkisini resimleriyle gösterdi

Muğlalı ressam, Gazze'de yaşayan çocukların çektiği zulmü resmetti.

11 Ressam adayının 70 çalışması, sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Marmaris Belediyesi ve Marmaris Filarmoni Derneği işbirliğiyle açılan Resim Defteri adlı sergide, 11 Ressam adayının 70 çalışması, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Marmaris'te yaşayan Ressam Biber hayatını kaybetti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan avukat ve aynı zamanda yaptığı resim çalışmaları ile sanatseverlerin beğenisini kazanan Kaysu Biber, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetti.

Ressam Çetin'den “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” sergisi

Kendine Özgü bir tarzı ve neşeli resimleri ile dikkat çeken Ressam Murat Çetin Uzman’ın “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” adını verdiği ilk sergisi Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. Ressam Uzman resimlerinde kullandığı boyaları da kendisi ürettiğini ifade ederken, renklerin de kendi iç dünyasını yansıttığını söylüyor.

Resim sergisi açılışı gerçekleştirildi

Fethiye'deki sanat dalının eserlerini tanıtmak amacıyla, Fethiye Kültür Sanat Derneği ve Ressamlar Derneği'nin ortak katkılarıyla Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde resim sergisi açıldı.

60 eser sergilenecek

Fethiye’deki ressamları tanıtmak amacıyla, Fethiye Kültür Sanat Derneği ve Ressamlar Derneği’nin ortak katkılarıyla Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde resim sergisi açıldı.

SEYDİKEMERLİ RESSAMIN YANAN ORMANLARI RESMETTİĞİ TABLOLAR BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü ve Seydikemer Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla, orman yangınlarına farkındalık oluşturması amacıyla “Ali Rıza Başarır Resim Sergisi” düzenledi. Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır’ın gelirini depremzedelere bağışladığı birbirinden güzel resimler büyük beğeni topladı.

ÇİZDİĞİ RESİMLERDEN ELDE EDECEĞİ GELİRİ DEPREMZEDELER İÇİN BAĞIŞLAYACAK

Seydikemer’in ünlü ressam ve heykeltraşı Ali Rıza Başarır, Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınlarını resmettiği tabloları satışa çıkardı. Başarır, resimlerden elde edeceği geliri, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremden etkilenen depremzedeler için bağışlayacak.

SEYDİKEMER’İN SOKAKLARI RENKLENİYOR

ÜNLÜ SANATÇI BAŞARIR’IN ESERLERİ BEĞENİ TOPLUYOR Seydikemer Belediyesi’nin katkıları ile ilçedeki çalışmalarına devam eden Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır, bu kez Seydikemer Kaymakamlığı Binası yanında bulunan trafo binasına çizdiği resimle takdir topladı. Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın da dikkatini çeken resim, büyük beğeni topluyor.

Marmaris’te şiirle resim sergide buluştu

Marmaris Kadın Ressamlar ve Yazarlar Derneği'nin (MARYAD) hazırladığı Şiirin Renkleri isimli karma sergisi Armutalan Kültür Merkezi'nde açıldı.

ÇAĞDAŞ AMATÖR RESSAMLAR SERGİSİ AÇILDI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi üyeleri ve gönüllülerinin eserlerinden oluşan Çağdaş Amatör Ressamlar Sergisi açıldı. Yoğun katılımın olduğu sergide kurdeleyi Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli kesti.

KÖYCEĞİZ'DE SANAT ETKİNLİĞİ VE KAHVALTI GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde şair, yazar ve ressamlar 10'uncu sanat etkinliği ve kahvaltı gününde bir araya geldi.

RESİM SERGİSİNİN GELİRİ ONKOLOJİ BÖLÜMÜNE BAĞIŞLANACAK

Taylandlı Sukanya Chartsook'un resim sergisi, Özer Olgun Kültür Merkezi'nde açıldı. Serginin açılışı Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye Likya Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca, çok sayıda vatandaş ile yapıldı. Sukanya, eserlerinin satışından elde edilecek gelirin P'sinin Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji bölümüne malzeme alımı için bağışlanacağını açıkladı. Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, gelirinin anlamlı bir şekilde kullanılacağından dolayı ressam Sukanya’yı tebrik ederek, tüm Fethiye halkını bu özel sergiye davet etti. Sergi 22 Eylül 2022 tarihine kadar açık kalacak.

MARMARİS’TE ’HAYALLER VE ÇİZGİLER’ İSİMLİ MİNYATÜR RESİM SERGİSİ AKM’DE AÇILDI

Ressam Yasemin Çalpan Saygı'nın 'Hayaller ve Çizgiler' adlı ilk kişisel minyatür resim sergisi Armutalan Kültür Merkezi'nde açıldı.

RESSAM DEMİR’İN SERGİSİ AÇILDI

Ressam Sinan Demir’in resim sergisi 29 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00’da açıldı. Açılışa vatandaşın ilgisi yoğun oldu.

BAŞKAN KARACA, “RENK VE FİGÜR, LİKYA YOLUNDA “ SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

Likya Sanat Yolu Platformu Kurucuları, Ertuğrul ve Dilek Aydemir’in evsahipliğinde düzenlenen ve Türkiye’nin tanınmış ressamlarından biri olan Resul Aytemür’ün sergisinin özel konuğu, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca oldu. Çalışmalarında, genel olarak İstanbul’un güncel yaşamını resmeden, kentin, sıradan yapısını, kişilerini ve toplumsal olaylarını ele alış biçimiyle, farklı eserler ortaya koyan Aytemür, Başkan Karaca’ya sergisi hakkında bilgi verdi.

Bodrum’da Asker Ressamlar Sergisi açıldı

Asker Ressamlar Grubunun üçüncü sergisi, 'Yıllar Sonra Yeniden Birlikte-3' adıyla Muğla'nın Bodrum ilçesinde sanatseverlerle buluştu.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ’NİN DESTEKLERİYLE YAPILAN GİRİŞ KAPISI TAMAMLANDI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün destekleriyle Arsa Mahallesi’ne özel yapılan Giriş Kapısı tamamlandı. Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır tarafından yapılan Giriş Kapısı, Arsa Mahallesi’ndeki yerine taşındı.

Menteşe Belediyesi 12 Farklı Ülkeden Ressama Ev Sahipliği Yaptı

Menteşe Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Sanat Yoluyla Barış Uluslararası Suluboya Şenliği” Menteşe’de düzenlendi. Türkiye de dâhil olmak üzere 12 farklı ülkeden 47 sanatçının katıldığı şenlik kapsamında Tarihi Belen Değirmeninde Sanat Kafe’nin açılışı gerçekleştirildi. Sanat kafenin açılışına katılan sanatçılar tarafından 20 metre uzunluğunda Menteşe panoramalı sulu boya çalışması yapıldı.

Marmaris İçmeler Sanatevi kapılarını sergiyle açtı

Marmaris Belediyesi İçmeler Kültür ve Sanatevi, Marmaris Belediyesi ve Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) işbirliği ile aktif olarak kullanılmaya başlandı. Sanatevinde ilk olarak önemli ressamların eserlerinin bulunduğu bir koleksiyon sergisi açıldı.

Bodrum ve Yunan adalarını resmetti

Ressam Serpi Koca’nın “İki Kıyı Bir Deniz” isimli ilk sergisi, Muğla’nın Bodrum ilçesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

8 Mart’a Özel Sergi

Fethiye Kültür Sanat Derneği ve Ressamlar Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel resim sergisi yapıldı. Fethiye Belediyesi’nin de destek verdiği resim sergisine ilgi yoğundu.

Muğlalı şair ve yazarlar Akyaka’da buluştu

Muğla ve ilçelerinde yaşayan şair, yazar ve ressamlar Akyaka' da kahvaltıda bir araya geldiler.

Marmaris’te küçük ressamlar hünerlerini sergiliyor

Yaşları 6 ila 12 arasında değişen 32 çocuğun yaptığı resimlerden oluşan 'Çoçuk Gözüyle' isimli sergi Armutalan Kültür Merkezi'nde açıldı.

Likya Sanat Yolu resim sergisi düzenlendi

1 hafta süren Likya Sanat Yolu etkinliği sonunda Likya Sanat Yolu resim sergisi düzenlendi. Türkiye’deki ünlü ressamlarında yer aldığı sergiye ilgi oldukça iyiydi. Serginin açılışına Fethiye Ticaret Odası Başkanı Osman Çıralı beraberinde Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Muhammet Kökten, ressamlar ve vatandaş katıldı.