Restorasyon Haberleri

Restorasyon Haberleri

Kökten, “Turizme Artı Değer Kazandıracağız”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ekibi ile birlikte Fethiye şehir merkezindeki esnafları ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “Fethiye Kalesi’nin restorasyonu ve körfez temizliği ile turizme artı değer sağlayacağız” dedi.

Kökten, Fethiye’de 12 Ay Turizm İçin Adımını Attı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, göreve seçilmeden hizmetlerin hayata geçirilmesinde önemli rol oynuyor. Turizmin 12 aya yayılması için projeler hazırlayan Başkan Adayı Kökten, Fethiye Kalesi’nin restorasyonu ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüğünü söyledi.

Milletvekili Otgöz: Şeyh Camii’ni Restore EttiriyoruzMilletvekili Otgöz: Şeyh Camii’ni Restore Ettiriyoruz

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz Şeyh Camii için proje hazırlandığını ve restorasyonuna başlanacağını açıkladı.

Milas'ın Tarih Kokan Mahallesi Kapıkırı’nda Büyük Proje Başladı

Milas Belediyesi, Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kapıkırı Mahallesi'nde, Zeytintepe Mevkii'nde bulunan 5 bin metrekarelik alanda önemli bir restorasyon ve çevre düzenleme projesine başladı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği bünyesinde hazırlanan proje; otopark alanı, ziyaretçi ihtiyaç üniteleri, gölgelikli çok amaçlı sosyal etkinlik alanları, seyir terası, rekreatif amaçlı iskele ve peyzaj düzenlemeleri ile bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.

Muğla’nın Tarihi Konuk Evine Restorasyon

Muğla'nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan ilçesi Milas'ta, Milas Belediyesi tarafından yürütülen önemli bir restorasyon projesi devam ediyor. Milas Belediyesi mülkiyetinde bulunan Milas Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi Konuk Evi restorasyon çalışmaları bölgeye yeni bir soluk getiriyor.

Göcek’te istilacı yeni balıklar tadım etkinliği

Akdeniz Koruma Derneği’nin ekosistem restorasyonu çalışmalarından ‘Yeni Balıklar Programı’ çerçevesinde Fethiye Göcek’te denizlerin yenebilir yeni balık türlerine yönelik tadım etkinliği düzenlendi. Tadıma kamu kurumundan yetkililer ve bölge sakinleri katıldı.

‘Yeni Balıklar Tadım Etkinliği’ gerçekleşti

Akdeniz Koruma Derneği, iklim değişikliği ve insan etkisi ile Akdeniz ve Ege denizlerine giren yeni balık türlerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla gerçekleştirdiği ekosistem restorasyonu programı çerçevesinde Bodrum'da ‘Yeni Balıklar Tadım Etkinliği’ gerçekleştirdi. Tadım gecesine iş dünyasından isimler, şefler, yemek yazarlar katıldı.

Milletvekili Otgöz: Milletimizin İrfanına ve Ferasetine Güveniyoruz

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, ilçe ziyaretlerine Datça ve Milas ile devam etti. Datça Kaymakamı Murat Atıcıyı ziyaret etti.  Datça İlçe Başkanı Fatih Keleş ve Yönetimi ile toplantı yaptı. Restorasyonu devam eden eski kaymakamlık binasını inceledi. Datça Devlet Hastanesi’nde yatan hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Antik Kent, kültür turizminin önemli bir değeri olacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde önemli Leleg Uygarlığı yerleşimlerinden biri olan Pedasa Antik Kenti’nin Kalesi ve akropol mekanlarında restorasyon yapıldı.

KİSSEBÜKÜ'NDE CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ İLE ‘ACELE' KAMULAŞTIRMA İLANI

Bodrum ilçesine 20 kilometre uzaklıkta yer alan Kissebükü Anastasiapolis Antik Kentindeki kazı çalışmalarının yürütülebilmesi için çevresindeki 17 bin metrekarelik alanın Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ‘Acele' kamulaştırılarak bu alandaki tarihi yapıların ortaya çıkarılması ve restorasyon çalışmalarının bir an önce başlaması sağlanacak.

VALİ TAVLI, DEVAM EDEN KAZI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Vali Orhan Tavlı, Sedir (Kleopatra) Adası’nda Bulunan Kedreai Antik Kentin’de Sürdürülen Kazı Çalışmaları Hakkında Bilgi Aldı.

Gökcan: 'İşte CHP’nin restorasyon anlayışı! İşte CHP’nin vizyonsuzluğu!'

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, TBMM’de Gündem Dışı söz alarak, Datça’da restorasyonu yapılan Çeşmeköy Camii hakkında konuştu.

Datça Çeşmeköy Camii TBMM’ye taşındı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, gündem dışı söz aldığı TBMM'de Datça'da restorasyonu yapılan Çeşmeköy Camii hakkında konuştu.

AMFİ TİYATRO SAHİPSİZ KALDI

Fethiye Limanı’nın karşısında bulunan tarihi Telmessos Amfi Tiyatrosu restorasyon çalışmaları yarım kaldı. Telmessos Amfi Tiyatrosu’nun restorasyon ve onarım işi 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 4 milyon 522 bin 814 lira 53 kuruş bedelle Ace İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verilmişti. Çıkan anlaşmazlıklardan sonra mahkemeye taşınan süreç tamamlanamadığı için tarihi bir güzellik olarak turizme kazandırılması beklenen Amfi Tiyatro yarım kaldı.

YAŞAYAN TARİH KENTİ STRATONİKEİA’DA KAZI ÇALIŞMALARI MUĞLA VALİLİĞİ’NİN DESTEĞİYLE DEVAM EDİYOR

Yatağan’da, Antik dönemlerden günümüze kadar her dönemden kalıntıların bir arada bulunduğu ve UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde kazı ve restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteğiyle yıl boyu devam ediyor.

Antik tiyatro restorasyon uygulama işi yaptırılacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; Muğla İli, Köyceğiz İlçesi Kaunos Antik Tiyatrosu Analemma Duvarı kısmi restorasyon uygulama işi yaptırılacak.

Bina restorasyon uygulama işi yaptırılacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; Muğla İli, Datça Hükümet Konağı Restorasyonu uygulama işi yaptırılacak.

Yerli ve Milli Firmamız OPET’den 9 Mahalleye Örnek Köy Projesi

Örnek Köy projesi ile şimdiye kadar 1’i Muğla’da toplam 16 köyde restorasyon, rehabilitasyon ve eğitim çalışmaları yapan yerli ve milli firmamız OPET’in Orman yangınlarında zarar gören 9 mahallede yapacağı Örnek Köy projesi çalışmalarının değerlendirildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Milas’ta bir asırlık geçmişe sahip okulda restorasyon çalışması başlıyor

Muğla'nın Milas ilçesinde 4 Mart 1922 tarihinde yapımı tamamlanarak eğitim öğretime kapılarını açan Sakarya İlkokulu binasında, Muğla Valiliği'nin de desteğiyle restorasyon çalışması yapılacak. Çalışma ile okulun tamamı yeniden elden geçirilecek. Şuanda toprakla dolu olan en alt katı ise temizlenip, resim, sanat galerisi gibi etkinliklerde kullanılmak üzere işlevsel bir salon haline dönüştürülecek.

Hükümet konağı restorasyonu uygulama işi yaptırılacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Muğla İli, Datça Hükümet Konağı restorasyonu uygulama işi yaptırılacak.

Antik dönemin en geniş caddesi ayağa kaldırılıyor

Binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret akınına uğrayan Yatağan ilçesindeki Stratonikeia antik kentinde yaz-kış kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmaları aralıksız sürüyor. Kentin köy meydanından sonra giriş yapılan ve değişik kurumlar ile işbirliği içinde çalışmaların sürdüğü Batı Caddesi üzerindeki sütunlar yavaş yavaş ayağa kaldırılıyor.

Marmaris’teki çalıştayın katılımcıları yanan sahayı inceledi

Marmaris Belediyesi ve Ahbap Platformu işbirliği ile düzenlenen Orman Yangınlarını Önleme, Söndürme ve Yanan Alanların Restorasyonu Çalıştayına katılan akademisyenler ve uzmanlar yanan bölgelerde de incelemelerde bulundu.

Zeybek Sineması kapılarını, ezber bozan bir oyunla açıyor

Menteşe Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan, ilçemizin tarihi kültür ve sanat noktalarından biri olan Zeybek Sineması, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Menteşe Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan ‘Menteşe’nin Milli Mücadele Yılları – Saklı Kalmış Bir Destan’ adlı oyunla perdelerini açıyor.

Bodrum Kalesi’ni 150 bin turist ziyaret etti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde restorasyonu tamamlanan Bodrum Kalesi'ni bu yıl 150 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Stratonikeia’daki asırlık kahvehane, aslına uygun restore ediliyor

Yatağan ilçesinin Eskihisar Mahallesi’ndeki Stratonikeia Antik Kenti’nde yer alan yaklaşık 100 yıllık tescilli kahvehane, Muğla Valiliği ve Yatağan Belediyesi işbirliğiyle restore ediliyor. Aslına uygun şekilde yapılan restorasyonunu tamamlanmasıyla, tarihi kahvehanenin kafe olarak hizmet vereceği bildirildi.

Bodrum Gerenkuyu mevkiindeki Bizans yapısının restorasyon işleri yaptırılacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından, Bizans Yapısının Restorasyon Uygulama yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Türkiye’nin Denize Yakın En Eski Tiyatrosunun Akıbeti Belirsizliğini Koruyor

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Roma döneminde yapılan, MS 2. yüzyılda onarım geçiren ve Bizans döneminde arena olarak kullanılan, Türkiye'nin denize yakın en eski tiyatrosu olan Antik Telmessos'un restorasyonu adeta yılan hikayesine döndü.

Restorasyon çalışması bitmeyen Kurşunlu Camii'ne 'Bitirin gari' yazdılar

Muğla’nın Menteşe ilçe merkezinde bulunan Kurşunlu Camii’nde 2 yıldır devam eden ve tamamlanması gereken tarihte bitirilemeyen restorasyon çalışmasına tepki geldi. Caminin etrafına “Bitirin gari” yazıldı.

Bodrum Belediyesi Gündoğan Ek Hizmet Binası düzenlenen törenle hizmete açıldı

Bodrum Belediyesi mülkü olan ve yıllardır atıl durumda bulunan Gündoğan Mahallesi'ndeki iki katlı binadaki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen açılış töreniyle vatandaşların hizmetine açıldı.

YK Enerji dünü aydınlatıp geleceğe ışık tutuyor

Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Milas Müze Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Akademisyenlerinin ve yöre halkının gayret ve çabaları ile kültür varlıkları, bilimsel belgeleme ve restorasyon çalışmalarının ardından aslına uygun biçimde taşınarak Milas Ören Arkeopark Alanı'nda meraklıları ile buluşmaya hazırlanıyor.