Şaban Arıkan Haberleri

Şaban Arıkan Haberleri

BAŞKAN ARIKAN, “RENGİMİZ MAVİ”

8 Ekim 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek olan Deniz Ticaret Odası seçimleri öncesinde Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı ve Başkan adayı Şaban Arıkan FRT TV mikrofonlarına konuştu. 

BAŞKAN ARIKAN, FETHİYE PROGRAMINA KONUK OLDU

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı ve Başkan Adayı Şaban Arıkan, Fethiye programının konuğu oldu.

Arıkan Ailesinin Acı Günü

Şaban Arıkan’ın babası, Hikmet Selçuk’un kayınpederi Akif Arıkan hayatını kaybetti.

Tersane sorunu büyüyor

Fethiye’de tersane sıkıntısı gündemde ki yerini korumaya devam ediyor. Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan Fethiye’nin tersane sıkıntısı olduğunu ifade ederek “Gelen yatın yazın pisliğini alıyoruz. Ancak gelen yabancı misafirlerin yatlarının bakımını burada yapamıyoruz. Bu arkadaşlar ise Hırvatistan veya Yunanistan’a gidiyorlar. Bakım ve onarımlarını orada yaptırıyorlar” dedi.

ARIKAN “KOYLAR ŞAHISLARIN OLAMAZ”

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan Göcek Koyları’nda geçtiğimiz günlerde mapa ve şamandıra yapımı ve bunların işletilmesi ile ilgili yapılan ihaleyi değerlendirdi. Arıkan ayrıca Göcek Koyları’nda ki kaçak yapılaşma sorununa da değindi.

Tersaneciler Destek Bekliyor

Fethiye Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve Fethiye’de tekne imalat ve bakım onarımı yapan tersaneciler mevcut tersanenin fiziksel anlamda yetersiz olduğunu, yetkililerin bir an önce bu sorunun çözümü konusunda yardımcı olmaları gerektiğini ifade etmek adına basın açıklaması yaptılar.

Deniz kirliliği akıllı şamandıra ile takip edilecek

Fethiye Körfezi’ndeki deniz suyu kalitesini gözlemlemek ve tespit edilen verileri anlık olarak sunmak üzere Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri tarafından geliştirilen “Akıllı Şamandıra” ürünü Smartium Blue, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Fethiye Belediyesi desteğiyle Fethiye Körfezi’nde faaliyete geçti.

Arıkan,

IMO (Uluslararası Denizcilik Örgütü) tarafından belirlenen 25 Haziran "Denizciler Günü" dolayısıyla İMEAK Deniz Ticaret Odası Şube Başkanı Şaban Arıkan'da Denizcilerin günü kutladı. Denizcilik sektöründen ve denizciliğin dünyaca önemine de vurgu yapan Başkan Arıkan, "Dünya denizcilerine teşekkür ediyorum ve hepsinin gününü kutluyorum. Çünkü zor şartlarda hiç karaya çıkmadan bir sene gibi bir sürede bile çalıştıkları oluyor" dedi.

Arıkan, yat turizmi sezondan umutlu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kademeli normalleşme başlarken, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sezonda teknede izole tatile ilginin fazla olacağı belirtildi. Fethiye ve Göcek koyları şimdiden teknelerle dolmaya başlarken, pek çok koyda yat bağlama yerlerinin dolduğu ifade edildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, “yat turizminden umutluyuz. Teknede izole tatile bu yılda ilgi fazla… Geçen yıldan kaparo yatıranlar temmuz ve ağustos aylarında bölgede yoğunluk göstereceklerdir” dedi. 

STK temsilcilerine teşekkür belgesi takdim etti

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Hükümet Konağı’nın tamirat ve tadilat çalışmalarına yaptığı katkılardan dolayı STK temsilcilerine teşekkür belgesi takdim etti. 

Arıkan yetkili makamları göreve davet etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Fethiye Otelciler Birliği ve TÜRSAB tarafından yapılan ortak kamuoyu açıklamasında, Yassıca Adaları başta olmak üzere kıyılardaki yapılaşmanın durdurulması, bakir koyların korunması çağrısında bulunuldu. 

Alban’dan turizm sezonu öncesi sektör temsilcilerine ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Mürsel Alban beraberinde CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ile birlikte; Fethiye’deki sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulundu. 

Vali Tavlı’dan bir dizi ziyaret 

Muğla Valisi Orhan Tavlı, iade-i ziyaretler kapsamında Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Muhtarlar Derneği, Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği, Fethiye Otelciler Birliği, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanlığı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Vali Tavlı ayrıca Eldirek Mahallesi’nde ikamet eden Şehit Özgür Gümüş’ün babası İsmail Gümüş’ü evinde ziyaret ederken; Esenköy Sentetik Futbol Sahası ve Çamköy Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulundu. 

Arıkan "Fethiye'de bir bütünüz"

Fethiyeli denizciler, pandemi döneminin yaralarını sarabilmek için önümüzdeki sezondan ümitli. Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, denizcilerin pandemiye rağmen yılı kurtardığına işaret ederek "Pek çok iptal meydana geldi. Ama geçtiğimiz sezonun buna rağmen çok kötü olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Arıkan kaçak turların önlenmesini istedi

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, translog satışlarının düşmesine rağmen koylarda tekne yoğunluğuna dikkat çekti. Arıkan, “Göcek koyları bu yıl, geçtiğimiz yıllara oranla daha yoğundu. 500 yatın dolaştığı bir bölgede resmiyete baktığımız zaman sayı her geçen gün düşüyor. Kaçak turların önüne geçmek adına, özel yatlara tekrardan translog mecburiyeti getirilmeli” ifadelerini kullandı.

Arıkan sezonu değerlendirdi

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, sezonu değerlendirdi. Bu yıl Kovid-19’dan dolayı yerli turistlerin yat ve villa turizmine yöneldiğini belirten Arıkan, “Sezona geç başladık. 2 aylık bir kaybımız oldu. Sezonda sektör olarak diğer sektörlere göre daha iyi iş yaptık. Turizm sezonunda üyelerimiz yoğun olarak faaliyetlerini sürdürdüler” ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE'NİN KARARI DENİZ TURİZMİNİ ETKİLEMEDİ

İngiltere hükümetinin Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşları için getirdiği kısıtlamanın Fethiye'deki deniz turizmini etkilemediği ifade edildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan " Ekim ayında da buraya yat turizmine gelecek olan turist genelde kendi teknesi olanlar. Deniz turizmini etkileyeceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Fethiye’de çelenk sunma töreni yapıldı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sadece çelenk sunma ve denize çelenk bırakma töreni ile gerçekleştirildi. Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma töreni, pandemi nedeniyle sosyal mesafe kuralları çerçevesinde yapıldı. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, “Kovid-19 salgınından dolayı buruk bir Denizcilik Bayramı kutluyoruz. Kabotaj, biz denizciler için bir velinimettir” dedi.

Denizcilik sektöründe normalleşme süreci konuşuldu

FRT Televizyonu’nda yayınlanan, Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programında; korona virüsü salgını normalleşme sürecinde denizcilik sektöründe alınan tedbirler konuşuldu. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve Ece Marina Genel Müdürü Burak Ardahan; bölgemizin deniz turizmi açısından sezona dair değerlendirmelerde bulundular.

Deniz Turizmi Başladı

Koronavirüs salgını Türkiye’de kontrol altına alınırken normalleşme deniz turizminde de başladı. Alınan tedbirlerle Ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemiler faaliyetlerine 1 Haziran'dan itibaren start verdi. Faaliyetler; turun kapalı grupla (aile, akraba ve arkadaş) yapılması halinde mevcut kapasitelerle, farklı kişilerden oluşan grupla yapılması halinde ise sosyal mesafe planına uygun olarak yürütülecek. Teknelerin düzenli dezenfeksiyonunun yapılması ve her tur değişimi öncesinde tam dezenfeksiyonun sağlanması liman başkanlıklarınca kontrol edilecek. Fethiye’de faaliyette bulunan yaklaşık 200 günübirlik tur teknesinde de hazırlıklar tamamlandı. Yarı kapasiteyle çalışacak günübirlik tur tekneleri, kaptan ve mürettebatlarıyla birlikte şimdi müşterilerini bekliyor. Bazı gulet tekneler, rezervasyonlarına cevap verip Fethiye Kordon boyundan ilk seferlerine çıktılar. Önlemler kapsamında yolcuların maske ve eldiven takacağını, aynı zamanda sosyal mesafenin mürettebat tarafından sağlanacağını ifade eden Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan “Tüm teknelerde gerekli hazırlık yapıldı. Charterlarda çok büyük derdimiz olacağını düşünmüyoruz çünkü kapalı ve aile turu dediğimiz paket turlar ama günü birliklerde biraz daha hassasız” diye konuştu.

Yat Çekek Yeri Projesi Son İmzada Bekliyor

Fethiye’nin yaklaşık 20 yıllık rüyası olan 2. Karagözler’deki tersanenin yeni yapılacak yat çekek yerine taşınması projesinde sona yaklaşılıyor. Konuyu yıllardır yakından takip eden İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ile Fethiye Tekne, Yat İmalatçıları ve Çekekçileri İşletme Kooperatifi başkanı Bülent Taşan Fethiye’nin Karaot mevkiinde 75 dönüm alana yapılacak yat çekek yeri projesinde sona gelindiğini bildirerek 15 milyon TL’lik projenin hayata geçmesi ile Fethiye ve Türkiye ekonomisine yıllık 20 milyon dolar katkı sağlanacağını 100 milyarlık teknelerin bakım ve onarımının Fethiye’de yapılacağını kaydettiler.

Şahiner’e Teşekkür Ettiler

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’e deniz turizmine verdiği katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Bulut, "Bizim bizden başka dostumuz yok"

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut, Salı günü başladığı meslek ve sivil toplum kuruluşu ziyaretlerine Çarşamba günü de devam etti. Ziyaretlerde Bulut’a İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Suat Aybek, Meclis Üyesi Adayları Seval Kurnaz, Bahadır Avcı, Gönülden Beder, Duygu Arıkan, Allaatin Yıldırım, Aslıhan Ünal, Mustafa Çalhan, Şafak Yasin Sazak ve partililer eşlik etti. İyi Parti ekibi ilk olarak İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesini ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan ve Meclis Başkanı İlkay Tugay ile görüşen İyi Partililer, denizcilik sektörünün yerel belediyeden beklentilerine ilişkin bilgi aldılar. Nagihan Bulut, DTO yönetimini TOBB Akreditasyon Sistemi belgesi almış olmalarından dolayı tebrik etti. Akreditasyon Sisteminin TOBB’a bağlı tüm Oda ve Borsalarda uygulanma zorunluluğu olduğunu belirten Şaban Arıkan, “İMEAK Deniz Ticaret Odası şubeleri içinde akreditasyon belgesi alan ilk şubeyiz. Dokümanlarımız diğer şubelere örnek olarak gösterildi. Bu konuda personelimin hakkını yiyemem, az kişi ile iyi iş çıkardılar.” dedi.

Mavi Dalga “2018 Yılı Çevre Ödülleri” törenle verildi

Turizm sektöründe faaliyet gösteren kişilere, yerli ve yabancı turistlere denize ve çevreye yönelik tehditleri anlatmayı ve bu konularda farkındalığı arttırmayı amaçlayan “Sürdürülebilir Deniz Turizmi Mavi Dalga” projesinin 2018 çevre ödülleri törenle verildi. Alesta Yacht Otel’de düzenlenen ödül törenine; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman, İMEAK DTO Fethiye şubesi başkanı Şaban Arıkan ve yönetim kurulu üyeleri, resmi ve kamu kurumlarının yetkilileri ve sektör temsilcileri ile proje ortakları katıldılar.

ŞABAN ARIKAN’DAN DAVET

“TÜRK DENİZCİLİĞİ'NE BAKIŞ” Temiz Denizlerde, Emniyetli Denizcilik konulu Habertürk TV / Bakış programında, Türk Denizciliği ile ilgili özel çalışmalar yapılarak, denizcilikte güncel durum ve gelecek hedefleri ekranlara taşınıyor.

AZ FARKLA ŞABAN ARIKAN KAZANDI

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi seçimleri Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde yoğun katılım ile gerçekleşti. 2 başkan adayının yarıştığı 11 aylık bir seçim sürecinin ardından, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi üyeleri yeni dönem başkanını seçmek için sandığa gittiler. Toplam 330 seçmenin bulunduğu seçimde 291 kişi oy kullandı. Beyaz listede yarışan mevcut başkan Şaban Arıkan 147 oy ile tekrar başkan seçilirken rakibi Ahmet Karabulut ise 139 oy aldı. Oy sayılma işlemi ardından taraflar arasında gerginlik yaşandı. Polis ekiplerinin anında müdahale etmesi ile gerginlik sona erdi. Oy pusulalarının tekrar sayılmasını isteyen Mavi grup üyeleri ile beyaz grup üyeleri arasında tartışma yaşandı. Mavi grup üyeleri çizilmiş bazı oy pusulalarını göstererek tutanaklara geçilmesini istedi. Şaban Arıkan ile tokalaştıktan sonra Çizilmiş oy pusularını gösteren Ahmet Karabulut’ da; bu yapılmaz diyerek, isyan etti…

ARIKAN VE EKİBİ DESTEK İSTEDİ…

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Fethiye Şubesi Başkanı ve başka adayı Şaban Arıkan, bir hafta kalan Oda seçimleri için çalışmalarına devam ediyor. Dün sabah saatlerinde Fethiye DTO önünde ekibiyle birlikte toplanan ve Beşkaza Meydanına kadar yürüyen Şaban Arıkan, 4 Nisan Çarşamba günü yapılacak olan DTO Fethiye Şubesi seçimlerinde destek istedi.

DTO BAŞKANI ARIKAN İYİ PARTİ’YE ZİYARETTE BULUNDU

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Sayın Şaban ARIKAN, İyi Parti Fethiye ilçe teşkilatını ziyaret etti.

DENİZ TİCARET ODASI LONDRA BOAT SHOWDA

10-14 Ocak 2018 tarihleri arasında devam eden Londra Boat Show fuarına IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi koordinesinde çeşitli firmalar ile birlikte katılım sağlanmıştır. IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesini temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şaban Arıkan ve Şube Müdürü Sayın Bülent Telli katılmıştır.

EĞİTİM GEMİSİ FETHİYE’DE - “GELECEĞİN DENİZCİLERİ YETİŞİYOR…”

Geleceğin kaptanlarının ve denizcilerinin yetiştirildiği eğitim gemisi Fethiye’de. Evvelki gün Fethiye körfezine demirleyen denizcilik fakültesi öğrencilerinin eğitim aldığı Samsun feribotu kaptan ve idari personeli Kaymakamı Ekrem Çalık ile Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı’yı makamlarında ziyaret etmişti. Dün de Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ile Fethiye Liman başkanı Cihan Duman ve İMEAK DTO Fethiye şubesi başkanı Şaban Arıkan Samsun feribotuna iadeyi ziyaret gerçekleştirdiler…