Sanat Haberleri

Sanat Haberleri

Fethiye Fotoğraf Festivali başlıyor

10'uncu yılını kutlayan FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) 20-21-22-23 Nisan tarihleri arasında 3. Fethiye Fotoğraf Festivalini düzenliyor. Festival, bu yıl "Işık" temasıyla ülkemizin "Işık Ülkesi" olarak adlandırılmasına vurgu yapıyor. Festivalin onur konuğu ise usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar.

Günhan, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk halk müziğinin sevilen sesi, TRT'nin ünlü sanatçılarından Şakir Öner Günhan(82), Muğla'nın Bodrum ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Muğla BİLSEM ulusal öğrenci kongresi düzenliyor

Menteşe ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak özel yetenekli öğrencilere yönelik faaliyet gösteren Muğla Bilim ve Sanat Merkezi; (BİLSEM) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde “Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi” düzenliyor.

Muğla BİLSEM’in rekor sayıdaki projesine bölge finali daveti

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretimini sürdüren ve aynı zamanda üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 12 projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 2204 ortaokul araştırma projelerinde ortaokul kategorisinde Ege Bölge finaline davet edildi.

Minik öğrenciler ebru çalışmasına katıldı

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerinin ebru çalışmasına katılarak yaptığı eserler beğenildi.

Büyükşehir’den Yaşlılara Saygı Haftası’nda farklı etkinlikler

18-24 Mart Yaşlılar Haftası Muğla’da Büyükşehir Belediyesi’nin farklı etkinlikleriyle kutlandı.

Muğla'daki yurtlarda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı öğreniyor

 Muğla erkek yurdunda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı atölye çalışmaları ile hat sanatının inceliklerini öğreniyor.

Sanatçı Hüseyin Cengiz "Ömür Dediğin" şarkısını yorumladı

Genç müzisyen Hüseyin Cengiz, Ömer Zülfü Livaneli’nin ölümsüz eseri Ömür Dediğin’i yorumladı. Azka Müzik etiketi ile yayınlanan şarkının düzenlemesini Ahmet Ayzit gerçekleştirdi.

Muğla’da öğrenciler geri dönüşüm malzemelerini sanata dönüştürüyor

Muğla’da üniversite öğrencileri kendi bez çantalarının dikimini yaparak tasarım atölyesinde geri dönüşüme katkı sağlıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri katılımcılardan tam not aldı

Fethiye Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri devam ediyor. 

Köyceğiz BİLSEM’de ön değerlendirme uygulamaları yapılıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Bilim Sanat ve Eğitim Merkezi’nde ön değerlendirme uygulamaları başladı.

Yurtlarda kültür sanat çalışmaları yapılıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Erkek Yurtlarında öğrenciler kültürden sanata birçok atölye çalışmaları ile zamanlarını verimli bir şekilde geçiriyorlar.

Marmaris'te 'Bahar Çiçekleri' adlı sergi açıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Bahar Çiçekleri adlı karma sergi sanatseverlerle buluştu.

Muğla’da gençler sanat atölye çalışmalarına katılıyor

 Muğla Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kötekli Gençlik Merkezi'nde faaliyetlerini sürdüren genç ofiste gençler sanat atölye çalışmaları ile zamanlarını verimli bir şekilde geçiriyor.

Muğla'da Çocukların El Becerileri Gelişiyor

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde çocuklara yönelik sanat atölye çalışmaları ve el sanatları atölye çalışmaları ile çocukların sanatsal gelişimlerine katkıda bulunuluyor.

Ünlü Ressamın Eserleri Yapay Zeka İle Yorumlandı

1922 yılında Ankara’ya gelerek ‘Türkiye ve Kurtuluş Savaşı’na dair gözlemlerini kağıda aktaran ünlü Rus ressam Yevgeni Lanseray tarafından çizilen resimler yıllar sonra yapay zeka tarafından tekrar yorumlanarak Marmaris’te sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Muğla’da sanatla engeller aşılıyor

 Muğla’da engelli bireylere yönelik, ahşap boyama, takı tasarımı, ebru sanatı, mum sanatı, keçe, dekoratif ürünler gibi çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Başkan Adayı Saatcı, Ziyaretlerini Sürdürüyor

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı ve beraberindeki heyet, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti.

Alzheimer Derneği yararına anlamlı sergi

Şair, ressam Cem Özersinci tarafından Fethiye Alzheimer Derneği yararına düzenlenen "Geçmişi Unutturma" adlı resim sergisi, 24 Şubat 2024 Cumartesi günü sanatseverler için açılacak.

Başkan Soydemir’den Fuar Değerlendirmesi

İstanbul’da düzenlenen 27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) etkinliğine katılım sağlayan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, organizasyon hakkında düşüncelerini aktardı.

Milas Kültür Merkezi Yapımına Başladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün vaatlerinden biri olan ve yakında temel atma töreni yapılacak Milas Kültür Merkezi için Büyükşehir Belediyesi yapım çalışmalarına başladı. 203 Milyon 853 Bin TL yatırımla hayata geçirilecek proje ile kültür ve sanatın şehri Milas önemli bir merkez kazanacak.

Kökten Sektör Temsilcilerinin Taleplerini Dinliyor

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti.

Gökova Mahallesinde 2’inci El Pazarı Açıldı

Ula’nın Gökova Mahallesinde üretici kadınlara destek olmak amacıyla gerçekleştirilen el sanatları üreticileri ve 2’nci el eşya pazarının açılışı yapıldı.

“Bir Zamanlar Denizin Olduğu Yer” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Sanatın pek çok farklı kolunu bir araya getirerek Bodrum’a yeni bir soluk kazandırmaya hazırlanan kültür ve sanat merkezi Inspera Bodrum, İtalyan sanat dünyasının değerli isimlerinin buluştuğu "Bir zamanlar denizin olduğu yer-Dove una volta c'era il mare” Dolomitler’in Çağdaş Sanatı sergisi ile kapılarını açtı.

Hamdi Özbay Türkülerle Anıldı

TRT radyosu Türk halk müziği bağlama sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün yedinci yıl dönümünde türkülerle anıldı.

Hamdi Özbay Özlemle Anıldı

Fethiyeli usta sanatçı Hamdi Özbay, 7. ölüm yıl dönümünde özlem ve dualarla anıldı.

Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği Hamdi Özbay Programına Hazır

Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği, 25 Ocak Perşembe günü yapılacak olan Hamdi Özbay’ı anma etkinliği için hazırlıklarını tamamladı.

Menteşe Belediye Tiyatrosu Yarıyıl Tatilinde Perdelerini Çocuklar İçin Açıyor

Menteşe Belediye Tiyatrosu yarıyıl tatilinde perdelerini “Eyvah Kral Oldum” adlı çocuk oyunu ile açıyor. Çocuk oyunu 27 Ocak Cumartesi günü saat:13.00’te Menteşe Belediyesi Ahmet Zeybek Kültür ve Sanat Merkezi’nde izleyicisiyle buluşacak.

Köyceğiz’de Islak Keçe Sanatı Eğitimleri Sürüyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde ıslak keçe sanatı eğitimleri hız kesmeden devam ediyor.

Muğla'da Ara Tatilde Çocuklar Kültür Sanat Etkinlikleri İle Buluşuyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde çocuklara sanatla dolu, eğlenceli bir ara tatil programı hazırlandı.