Sandras Dağı Haberleri

Sandras Dağı Haberleri

KAMPÇILARIN GÖZDESİ KÖYCEĞİZ SANDRAS DAĞI'NDA KAR ETKİLİ OLDU

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinin merkezinde yağmur, özellikle kampçıların gözdesi olan Sandras Dağı'nda ise kar etkili oldu. Karla kaplanan dağ ise kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Dünya Su Gününde 1 litre su için 160 km yol gitti

Küresel iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle her geçen yıl artan suya ulaşımı sosyal deney ile ortaya koymaya çalışan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, 1 litre su için Üniversiteden gelecekte Muğla'nın su ihtiyacını karşılayacak Sandras dağına kadar gidiş-geliş160 kilometre yol gitti.

Sandras yaz-kış doğaseverlerin gözdesi

Muğla ve Denizli il sınırında yer alan Denizli'nin Çameli ve Muğla'nın Köyceğiz ilçesini birbirinden ayıran 2 bin 295 metre yükseklikteki Sandras dağı yaz kış doğaseverlerin tırmanış ve yürüyüş yaptığı cazibe merkezi haline geldi.

Kadın dağcıdan anlamlı günde tırmanış

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği tarihte Bursalı kadın dağcı Melek Kıyı Aydın 2 bin 295 metre yükseklikteki Muğla'nın en yüksek dağı Sandras dağına tırmandı.

Türkiye’nin tek solo dağcısı Sandras Dağı’na tırmandı

'81 il, 81 zirve' projesi kapsamında solo tırmanışlarını sürdüren Türkiye'nin tek solo dağ tırmanışçısı Erdek Cennet, proje kapsamında 45'inci tırmanışını Muğla'nın 2 bin 329 metre yüksekliğindeki Köyceğiz ilçesi sınırlarında bulunan Sandras Dağı'na yaptı.

CHP’li Erbay: Sandras ölürse Muğla ölür!

Sandras Dağı’ndaki madenler nedeniyle Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman bölgesinin doğal güzelliklerinin ve su kaynaklarının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Maden sahaları doğamızı, ekolojik sistemi ve su kaynaklarımızı yok edecek. Yaşam alanlarımızın yok edilmesine ve yüzyıllardır atalarımızın tarlalarını suladığı kaynakların kurutulmasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Erbay, “Sandras Dağı yarınlara miras kalacak”

Sandras Dağı’ndaki maden arama sahasının genişletilmek istenmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Sandras Dağı, bölgenin temiz su deposudur. Yüzyıllardır atalarımızın tarlalarını suladığı suların kaynağının kurutulmasına müsaade etmemiz mümkün değildir.” dedi.

CHP’li Erbay, Sandras ölürse Muğla ölür  

Köyceğiz’in Ağla Mahallesi’nde, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman bölgesinin yanı sıra Muğla ve Denizli’nin su kaynağını oluşturan Sandras Dağı’nda olivin maden ocağının kapasitesini artırmaya yönelik yapılmak istenen ÇED toplantısı, bölge halkının ve çevrecilerin tepkisi nedeniyle yapılamadı.