Santral Haberleri

Santral Haberleri

Denizova GES Projesinin Yüzde 60’ı Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe Denizova Mahallesi’nde 96 bin 832 metrekare arazi üzerine kurulacak Güneş Enerji Santrali projesi devam ediyor. 109 Milyon TL yatırımla Muğla’ya kazandırılacak olan Güneş Enerji Santralinin yüzde 60’lık kısmı tamamlanırken projenin kısa sürede hizmete açılması planlanıyor.

Muğla Büyükşehir’den Güneş Enerjisine Yatırım

Muğla’da yenilenebilir enerjiye büyük yatırım yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi GES yatırımlarından en önemlisini Menteşe ilçesi Denizova Mahallesi’nde hayata geçiriyor. 109 Milyon TL yatırımla hayata geçirilecek Güneş Enerji Santrali 5 MWe (6,22 MWp) kurulu güce sahip olacak.

Yeni yatırımlarla kurulu güç 1244 kwh’den 2579’a çıkacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne kurulan güneş enerji santrali ile bugüne kadar piyasa değeri 305 bin TL olan 110 bin kwh elektrik üretti.

İnlice Plajı Kaderine Terk Edildi 

Muğla Akbelen ormanlarının Limak ve IC İçtaş iştiraki YK Enerji’nin termik santral için orman sahasını talan etmesi ülke gündemini meşgul ederken, Göcek’teki İnlice plajı’nın kaderine terk edilmesi akıllarda soru işareti bırakmaya devam ediyor. 

Yeniköy Termik Santrali çalışanları TBMM’nin önünde toplandı

Muğla’nın Milas ilçesinde kurulan ve ülkenin önemli bir kısmına enerji sağlayacak olan Yeniköy Termik Santrali’nde çalışan maden işçileri, madenlere sahip çıkmak için TBMM önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Akbelen'de ne oluyor?

Muğla-Milas'ta maden genişletme çalışmalarına yönelik birçok farklı gruptan çeşitli tepki ve iddialar gelmişti. Çalışma yapılan Yeniköy-Kemerköy termik santralden o iddialara yanıt geldi. Yapılan yazılı açıklamada, dile getirilen iddialara yanıt verildi.

Akbelen Bölgesi Muhtarları Muğla Valiliğini Ziyaret Ettiler

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Ersoy Yılmaz ve İkizköy mahallesi başta olmak üzere Yeniköy ve Kemerköy Termik santrallerinin etrafındaki mahallelerin muhtarları Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.

Başkan Alim Karaca, Akbelen’de

Muğla'nın Milas ilçesinde Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri maden sahasının genişletilmek istenmesine yönelik tepkilerle gündemde yerini koruyor.

Muhtarlar, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti

Yeniköy – Kemerköy Termik santrallerinin etrafındaki mahallelerin muhtarları Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.

Binlerce YK çalışanı, "Kapatılsın diyenler bize iş, aş verecek mi?”

Binlerce YK çalışanı, aileleri ve bölge esnafı “Kaderimizi başkaları değil biz belirleyeceğiz” mesajı verdi. Santralde bir araya gelen çalışanlar ve aileleri adına bir açıklama yapan YK çalışanı, “Kömürü çıkarmayın, santralleri kapatın diyorlar. Kapatılsın demek dile kolay! Kapanınca burada çalışanlar ne olacak? Nasıl geçineceğiz, evlatlarımızın geleceği ne olacak? Kapatılsın diyenler bize iş, aş verecek mi?” dedi.

“YATAĞAN TERMİK SANTRALİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR.”

CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. Mehmet Dikmen, uzun yıllar bölgenin en önemli sorunlarından biri olan ve özelleştirilmesi son derece yanlış bulunan Yatağan Termik Santrali ile ilgili çarpıcı bir tespitte bulundu:

FETHİYE’DE BETON DEPOSUNUN ANA SANTRALİNDE YANGIN ÇIKTI

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bir beton deposunun ana santralinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

RES PROJESİNE BAŞKAN ARAS’TAN TEPKİ

Bodrum ve Milas ilçeleri, Mazı, Demirciler, Gökpınar, Akçakaya, Fesleğen ve Demirciler Mahallelerinde, geçtiğimiz yıllarda yanan ormanlık alanların bir kısmını da içine alan Rüzgâr Enerji Santrali Projelerine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bir kez daha tepki gösterdi.

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ YAPTIRILACAKTIR

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre Güneş enerjisi santrali yaptırılacaktır.

Kül gölü fotoğrafçıların ilgi odağı oldu

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan termik santralde kullanılan kömür atıklarından oluşan kül dağının kıyısındaki gölet, mavi ve turkuaz rengi nedeniyle fotoğrafçıların uğrak mekanı oldu.

YK Enerji, öğrencilere çevre bilinci aşıladı

Çocuklarda çevre bilincinin oluşturulması amacıyla etkinlik gerçekleştiren YK Enerji, Dünya Çevre Günü'nü öğrencilerle birlikte kutlayarak, atıkları topladı.

7 ülkeden 500 sporcu, “Rekabetin Cinsiyeti mi olur?” mesajıyla yarıştı

Yeniköy Kemerköy Santralleri, ve çeşitli kurumların destekleri Bodrum, bu yıl 22-23-24 Nisan tarihlerinde ikinci kez düzenlenen dünyanın en zorlu mücadeleleri arasında yer alan 'Triatlon Yarışı'na ev sahipliği yaptı. 'Rekabetin cinsiyeti mi olur?' sloganıyla gerçekleştirilen yarışlar renkli görüntüler oluşturdu.

İyi Partili Ergun: 'İktidar verimsiz enerji santralleri için zeytinlikleri feda etti'

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, TBMM Genel Kurulu’nda zeytinliklerin ve zeytincilik sektörünün sorunları ile ilgili olarak İYİ Parti grubunun verdiği önerge üzerinde söz aldı.

Güneş enerjisi santrali kurulum işi yaptırılacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından, Ortakent Hizmet Binası ve Bitez Pazaryeri İçin Güneş Enerjisinden Elektrik Tesisi (GES) Kurulması yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

CHP’li Erbay; "Akköprü Barajı’nı da sattınız. Yazıklar olsun!"

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile Santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesine “Ülkemizin milli değerleri bir bir satılıyor. Akköprü Barajı da satıldı. Yazıklar olsun.” diyerek tepki gösterdi.

Kesintisiz güç kaynağı ve yangın algılama santralleri için bakım onarım hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Yapı İşleri Ve Teknik Daire Başkanlığı Yükseköğretim Kurumları Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi tarafından, AGÜ Sümer Kampüsü Hizmet Binalarına Ait Dizel Elektrojen Grupları-Kesintisiz Güç Kaynağı-Yangın Algılama Santralleri 2021 Yılı Bakım Onarım İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Kayseri itfaiyesi Muğla’da termik santrali koruyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, Muğla'nın Milas bölgesinde hem söndürülen orman yangını çalışmalarında soğutma işlemlerine katkı sağlıyor, hem de Kemerköy Termik Santrali'ni koruyor. Antalya ekibi ise görevini başarıyla tamamlayarak, kente döndü.

Yıldırım, Muğla’ya ‘can’ oldu

Türkiye, Ege ve Akdeniz'de çıkan orman yangınlarıyla mücadele ederken, söndürme ve tahliye işlemlerine katılmak için Muğla'nın Milas ilçesine giden Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi çalışmalarına devam ediyor. 15 personel, 5 su tankeri ve 2 kurtarma aracı ile yaklaşık 1 haftadır Milas'ta bulunan Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, afetin en yoğun şekilde yaşandığı Hayıtlı ve Fesleğen köyleri ile Yeniköy Termik Santrali bölgesinde yangınla etkin bir biçimde mücadelesini sürdürüyor.

Ören’i aşan alevler Yeniköy Termik Santrali’ne doğru ilerliyor

Muğla'da 9 gündür devam eden orman yangınları Milas'ta şiddetini arttırarak devam ediyor. Önceki gün Kemerköy Termik Santrali'ne ulaşan alevlerin bugün de Yeniköy Termik Santrali'ne doğru ilerlediği belirtildi. Ekipler bölgede yoğun güvenlik önlemi alırken, iklim ve arazi şartları mücadeleyi zorlaştırıyor.

Yeniköy Termik Santralinde yangın tedbiri

Muğla'daki orman yangınının Yeniköy Termik Santrali istikametine ilerlemesi nedeniyle santralde yangın tedbirleri alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: ''Kemerköy Termik Santrali çok ciddi bir hasar almadı''

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yanan sahalara en kısa zamanda her Türk vatandaşı için 3 fidan dikeceklerini belirtirken, Kemerköy Termik Santrali'nde ciddi bir hasarın yaşanmadığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise provokasyon amaçlı 3 bin 246 içerik tespit ettiklerini, bunlardan 172'si hakkında işlem gerçekleştirdiklerini belirti.

Türkiye’yi diken üstünde tutan yangında alevler termik santrali böyle sardı

Türkiye'yi diken üstünde bırakan ve 8 gündür mücadele edilen Muğla'daki orman yangınlarında en zorlu anlardan biri Kemerköy Termik Santrali bölgesinde yaşandı. Türkiye'yi diken üstünde tutan yangında alevler termik santrali böyle sardı.

Termik santral yönetimi o iddiaları yalanladı

Milas'taki termik santrale sıçrayan yangının ardından kömür stoklarının yanığı ve patlamalar meydana geldiği iddiaları ile ilgili santral yönetiminden açıklama geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, termik santralle ilgili son durumu açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemerköy Termik Santrali'nin yangından çok fazla etkilenmediğini, santralin ana ünitelerinde herhangi bir ciddi bir durumun söz konusu olmadığını, santralin tamamen yandığı iddialarının asılsız olduğunu ifade etti.

Kemerköy Termik Santrali ve Ören Sahili’nde yoğun güvenlik tedbiri

Muğla'nın Milas ilçesi Ören Mahallesi'nde bulunan termik santrale orman yangınının sıçramasından sonra boşaltılan santral ve Ören'de yoğun güvenlik tedbirleri alınıyor. Karada jandarma ekipleri bölgeye girişlere izin vermezken, denizde de Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri'ne bağlı bir gemi ile Kıyı Emniyeti'ne bağlı bir gemi hazır bekliyor.