Sezon, Haberleri

Sezon, Haberleri

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Marmaris Belediyesi yaz sezonu hazırlıklarına başladı

Marmaris Belediyesi yaz sezonu öncesi hazırlıklara başladı. Destek Hizmetleri Müdürlüğü kış sezonunda yıpranan ve zarar gören bankları bakıma aldı.

Muğla'nın Yüksek Kesimleri, Bu Yıl Kar Yüzü Görmedi

Muğla'nın Menteşe ilçesi Yılanlı mevkii geçen yıl bu dönemlerde karlı iken, bu sene kar yağışı olmayışı vatandaşları endişelendiriyor.

Başkan Çıralı: ”İnşaat Faaliyetleri, 11 Mart’a Kadar Bitirilmeli”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 2024 yılı turizm sezonunda İngiltere’den Dalaman’a uçuşların 11 Mart’ta başlayacağını vurgulayarak, inşaat faaliyetleri yasağının da, gelen misafirleri mağdur etmeyecek şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Osman Çıralı, inşaat sektöründeki Oda üyeleri başta olmak üzere, inşaat yapan bölge sakinlerinin de 11 Mart’ta başlayacak turizm sezonuna uygun planlama yapmaya davet etti. Başkan Çıralı, ayrıca turizmle bağlantılı işyerlerine de 11 Mart’ta başlayacak sezona hazırlanarak, hizmete açılması çağrısı yaptı.

Spor kulüplerine destek

Marmaris Belediyesi, ilçede faaliyet yürüten spor kulüplerine malzeme yardımında bulundu.

Taksici Altınkaynak sezon değerlendirmesi

Fethiye'de taksici olarak çalışan Ayhan Altınkaynak, turizm sezonunu değerlendirdi.

Narenciye bahçelerinde hasat dönemi başladı

Türkiye'nin önemli narenciye merkezlerinden biri olan Muğla'nın Ortaca ilçesinde hasat sezonu başlarken, ülke genelinde bu sezon mandalina ihracatında hedef 500 milyon dolar olarak belirlendi.

Başkan İlkay Tugay, "Günde 10 Binin Üzerinde Yolcuyu Denizle Buluşturduk"

Fethiye’de deniz turizminin nasıl geçtiğini değerlendiren İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, “Günde 15 binin üzerinde yolcuyu denizle buluşturduk” dedi. 

Başkan Karaca’ya yaz sezonu için önemli ziyaret

2024 yaz sezonu için hazırlıklar başladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Jet2.com ve Jet2holidays, Havalimanları ve Turizm Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Bodrumspor Yeni Sezonda da İddialı

Spor Toto 1. Lig takımlarından Bodrumspor, oyuncu kadrosunu koruyarak yeni sezonda da iddialı takımlar arasında yer almak istiyor.

Sezonun başlamasıyla trafik çilesi artıyor

Turizm cenneti Fethiye'de beklenen turizm sezonunun başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğu ve otopark sıkıntısı ile boğuşan sürücüler ve iş yeri sahipleri, yetkililerden bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyor. 

TURMEPA Tekneleri ile Sezonu Açtı

Ülkemizin mavi koyları, 20 yıldır olduğu gibi bu yaz da TURMEPA atık toplama filosunun koruması altında! Deniz turizminin ve deniz ekosisteminin sürdürülebilirliği için her yıl projelerine yenisini ekleyen TURMEPA, tekne sayısını 9'a çıkararak denizlerdeki koruma kalkanını genişletti.

YENİ SEZON FORMALARI SATIŞA ÇIKTI

Fethiyespor’un yeni sezon formaları satışa çıktı. Fethiye Şehir Stadı’nda ilk kez satışa sunulan formalara ilgi yoğun oldu.

FETHİYE’DE TATİL SEZONU DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin gözde turizm kentlerinden Muğla'nın Fethiye ilçesinde hava sıcaklıkları 35 derecede devam ederken plajlar ve denizler yerli ve yabancı turistler ile dolu. Turizmciler ise sezonun yoğunluğundan memnun oldukları belirttiler.

ZAMLAR TURİZMİ DE ETKİLEDİ

Fethiye’de günlük tekne turu işletmeciliği yapan tur sahiplerinin, bayram tatilinden bekledikleri yoğunluk gerçekleşmedi. 2 yıldan bu yana pandemiden kaynaklı sıkıntılardan dolayı gelirleri düşen ve zor günler geçiren tekne turu sektöründe çalışanlar, üstüne gelen zamlardan dolayı da epey şikayetçiler.

Ölüdeniz’de sezon bitmiyor

Türkiye’nin büyük bir bölümünde serin ve yağışlı hava etkili olmaya başlarken, Fethiye Ölüdeniz'de yaz bitmiyor. Farklı ülkelerden Ölüdeniz'e gelen turistler, Ekim güneşinde güneşlenip tatilin tadını çıkarıyor. Özellikle yamaç paraşütü tutkunlarının akın ettiği Ölüdeniz Babadağ'dan uçan turistler, adrenalin depoluyor.

Başarılı Basketçiler Fethiye Belediyespor’da

Bu sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Fethiye Belediyespor, yeni transferleri ile kadrosunu güçlendirdi.

CHP’li Erbay, Turizm sektörü 2021 sezonu için acil önlemler alınmasını bekliyor 

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 15-22 Nisan Turizm Haftası’nı kutladı. Turizm sektörünün döviz girdisi, istihdam ve bağlı sektörlerle birlikte önemli bir ekonomik sektör olması açısından Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıdığını söyleyen CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Covid-19 salgını nedeniyle 2020 sezonu beklenenin altında geçti. Ancak gerekli önlemler alınmadığı taktirde 2021 sezonu da olumsuzluklarla geçecek. Turizm sektörü temsilcileri bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını bekliyor.” dedi. 

Karaca, “Fethiye’yi sezona yetiştireceğiz” 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Sezona yetişmesi için tüm ekipler var gücü ile çalışıyor. Bölgemizde yapılan bu büyük yatırımlara öncülük eden sayın başkanıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte çok güzel hizmetler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bizim amacımız Fethiye’nin geleceğini hazırlamak” ifadelerini kullandı. 

Turizmci Ay, “Turizmde her şey aşıya bağlı” 

Fethiye ve çevresindeki turizmciler sezonun zamanında açılıp açılamayacağını düşüncesinde… Korona virüs salgınının kontrol edilebilmesi için güvenli turizm sertifikası ile birlikte normalleşme sürecini bekleyen turizmciler, altyapı çalışmalarının da zamanında bitirilmesini bekliyor. Fethiye Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, belediye tarafından Çalış Plajı çevresinde yürütülen düzenleme çalışmalarının 15 Nisan’a yetişeceğini ifade ederek, “Yöremizde turizmde her şey aşıya bağlı. Kapanan Türkiye ve yabancı ülkeler kısıtlamanın kalkması ile tatile koşacaklardır” dedi. 

Arıkan "Fethiye'de bir bütünüz"

Fethiyeli denizciler, pandemi döneminin yaralarını sarabilmek için önümüzdeki sezondan ümitli. Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, denizcilerin pandemiye rağmen yılı kurtardığına işaret ederek "Pek çok iptal meydana geldi. Ama geçtiğimiz sezonun buna rağmen çok kötü olduğunu düşünmüyorum" dedi.