Sıfır Atık Haberleri

Sıfır Atık Haberleri

Sıfır Atık Merkezi Tamamlandı

“Sıfır Atık” projesi kapsamında, kaynağında ayrı biriktirilen atıkların birbirleriyle karıştırılmadan toplanmasına yönelik altyapının geliştirilmesi ve atık yönetim sistemini daha çevreci bir hale getirmek amacıyla Fethiye Belediyesi Atık Getirme Merkezi inşaatı tamamlandı.

Marmaris'te 5 Yılda 500 Bin Ton Atık Toplandı

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 5 yıl boyunca yaklaşık 500 bin ton atık topladı. Evsel atıkları bertaraf eden Belediye sıfır atık sistemini kurarak hem doğayı korudu hem geleceğe katkı sundu. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Hizmetten ödün vermeyen personelimize ve Marmaris’i temiz tutarak onlara destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Köyceğiz’de sıfır atık için geri dönüşüm çalışmaları sergilendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde okullarda sıfır atık amaçlı geri dönüşüm üretimleri devam ediyor.

Miniklere iklim değişikliği eğitimi

Menteşe Belediyesi, sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve iklim değişikliği ile ilgili farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak ilçe merkezindeki 12 ilkokulda öğrencilere Atık Bilinci Eğitimi veriyor.

Sıfır atıklı yaşam imkansız değil

Çevre Koruma Haftası kapsamında Özge Koleji'nde eğitim gören öğrenciler, Milas Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret etti.

Uçurtmalar Gökyüzünü Renklendirdi

Fethiye Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün organizasyonunda Fethiye Kent Konseyi’nin ve ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleriyle uçurtma şenliği, çocuk oyun gösterileri, oyun parkları ve ikramların olduğu etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendiler. 

Geri Dönüşüm Sanat Sergisi Gerçekleştirildi

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kireç dağıtımı ile başlayan etkinlikler, Geri Dönüşüm Sanat Sergisi, Sıfır Atık Yarışma Ödül Töreni ve Kızıldağ Mesire Alanı yürüyüşü ile devam etti.

Dereceye giren objelere ödülleri verildi

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve ilgili STK’lar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. İklim değişikliği ve sıfır atık konulu obje yarışması ile okullar arası atık pil ve elektronik atık yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

BODTO “Temel Seviye Sıfır Atık” belgesini aldı

30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliğince BODTO’nun ‘Sıfır Atık Yönetim Sistemini’ kurarak ‘Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, gelecek nesillere yaşanabilir ve temiz bir çevre bırakmanın büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

28 ÖĞRENCİ VE 2 ÖĞRETMENE ULAŞILDI

Denizleri korumak için 29 yıldır çalışan Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA, Fethiye’deki eğitimlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Sıfır Atık Mavi, iklim değişikliği ile mücadele, denizlerin önemi başlıklarında verdiği eğitimlerle binlerce öğrenci ve öğretmene ulaşıyor.

TOPRAKSIZ TARIM PROJESİ, NİSAN 2023’TE BAŞLIYOR

Bodrum Belediyesi, iklim değişikliği etkilerini azaltmaya yönelik çalışmalarına Avrupa Birliği düzeyinde devam ederken Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kabul gören FrontAg Nexus Projesi’nin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar başlıyor.   

ÇEVRE EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Fethiye Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü “Çevre Koruma” eğitimleri başladı.

ORTACA’DAKİ CAMİLER ‘SIFIR ATIK’ MERKEZİ OLUYOR

Ortaca Kaymakamlığı, 'Ayrıştır, dönüştür, kazandır' sloganıyla ilçedeki camilerde sıfır atık projesi başlattı. Cami bahçelerine geri dönüşüm kutuları ve bilgilendirme levhaları yerleştirilecek.

DENİZ SÜPÜRGESİ İLE MUĞLA'DAN 13 TON ÇÖP TOPLANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık Mavi' hareketi çerçevesinde Muğla kıyılarından 2 adet deniz süpürgesi ile toplam 13 bin 121 kilogram deniz çöpü toplandı.

DERECEYE GİRENLERE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Fethiye Belediyesi, İklim Değişikliği ve Çevre Temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren vatandaşlara bisiklet hediye etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, tüm katılımcıları tebrik ederek, ödülleri takdim etti.

MARMARİS’TE HEDEF SIFIR ATIK

Atık Getirme Merkezi kuran Marmaris Belediyesi tarafından, ilçenin üç noktasına mobil atık getirme merkezi konuşlandırıldı.

Artvin’den Hatay’a kadar deniz suları analiz edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan ve tüm dünyaya örnek teşkil eden 'Sıfır Atık' projesi çerçevesinde 'Geleceğe yelken açıyoruz' ekibi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde Türkiye'nin tüm kıyılarından alınan su numuneleri analiz için MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi hocalarına teslim edildi.

Menteşe Belediyesinden Çocuklara ‘Atık Bilinci’ Eğitimi

Menteşe Belediyesi, sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve bu konudaki farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak ilçe merkezindeki 12 ilkokulda öğrencilere Atık Bilinci Eğitimi veriyor.

Köyceğiz’de geri dönüşüm sergisi açıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 'Sıfır Atık Projesi' çerçevesinde Geri Dönüşüm Sergisi açıldı.

Ortaca’da öğrenciler sıfır atık konusunda bilinçlendiriliyor

Muğla'nın Ortaca ilçesinde öğrencilere yönelik Sıfır Atık Sıfır Kayıp etkinliği devam ediyor.

Atık Malzemelerden Kütüphane Yaptılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" ve “Sıfır Atık” projeleri kapsamında, Seydikemer Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ‘Sıfır Atık Kütüphanesi’ açılışı gerçekleştirildi.

180 adet çöp konteyneri satın alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; sıfır atık kapsamında mal alımı işi ihalesi gerçekleştirilecek.

Sıfır Atık Kütüphanesi projesinde Muğla, Türkiye üçüncüsü oldu

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak için 81 ilde başlatmış olduğu Sıfır Atık Kütüphane' projesinde, Muğla Türkiye 3'üncüsü oldu.

Çevreye Duyarlı Tekne Sahipleri Ödüllendirildi

Ambalaj atıkları; kağıt, karton, pet, plastik, metal, elektronik atık, atık pil, bitkisel atık yağ, tekstil atıkları ve sıvı tekne atıklarının toplandığı “Tekneler Yarışıyor” yarışması kapsamında tekne sahipleri ödüllendirildi. Fethiye Belediyesi, Deniz-Temiz Turmepa Derneği , Deniz Ticaret Odası , D-Marin Göcek ve Travel Foundation İngiliz Vakfı işbirliğiyle, turizm sektöründe faaliyet gösteren kişilere, turistlere; denize ve çevreye yönelik tehditleri anlatmayı ve bu konularda farkındalığı arttırmayı hedefleyen Mavi Dalga Projesi kapsamında “Tekneler Yarışıyor” yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmada sıfır atık kapsamında oluşan atıklar teknelerden teslim alındı. Her atık alımı sırasında kaynağında ayrıştırılmış olan atıklar cinslerine göre tartıldı. Tartımları yapılan atıklara ait miktarlar makbuz düzenlenerek kayıt altına alındı. Oluşturulan kayıtlar sonrasında ödül almaya hak kazanan tekneler belirlendi.

Muğla’da, ilçe bazında ilk ‘sıfır atık belgesi’ Bodrum Belediyesi’ne

Bodrum Belediyesi, 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı Muğla'da ilçe bazında 'Sıfır Atık Belgesi' alan ilk ve tek belediye oldu.

Fethiye Belediyesi Eczanelere “Atık İlaç Toplama Kutusu” Dağıttı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü “Sıfır Atık Projesi” kapsamında atık ilaçların kaynağında ayrı toplanarak bertaraf edilmesi için ilçedeki tüm eczanelere ve sağlık merkezlerine “Atık İlaç Toplama Kutusu” temin ederek, çevreye ve topluma zarar veren tarihi geçmiş ilaçların doğru şekilde imha edilebilmesi için kutuların dağıtımına başladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da ilk dağıtımda yer aldı.

Menteşe Belediyesinden Eczanelere Atık İlaç Kutusu

Menteşe Belediyesi Sıfır Atık yönetim planı kapsamında tarihi geçmiş ilaç ve ilaç atıklarının çöpe karışmadan imha edilmesini sağlamak amacıyla yeni bir proje başlattı. Proje ile Menteşe ilçe merkezinde hizmet veren 21 eczaneye atık ilaç toplama kutusu dağıtılıyor.

Berberlere atık jilet kutusu dağıtıldı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün “Sıfır Atık Projesi” kapsamında atık jiletlerin geri dönüşüme kazandırılması amacıyla ilçede faaliyet gösteren berberlere atık jilet kutusu dağıtıldı.

Sıfır Atık Temalı Obje Tasarımı Yarışması Ödülleri Verildi

Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün sıfır atık temalı obje tasarımı yarışması sonucunda dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Ölüdeniz’in dibi tertemiz

Turizm sezonuna girilirken 'Sıfır Atık' projesi kapsamında Ölüdeniz'de deniz dip temizliği gerçekleştirildi. Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) tarafından Ölüdeniz Belcekız Plajı ve Kumburnu Tabiat Parkı Plajında değişik noktalarda dalış yapan 3 dalgıç, deniz dibi temizliği etkinliğine katıldı. Dalgıçlar, yaklaşık 2 saat boyunca deniz dibinde atık ararken fazla bir atık çıkmaması büyük dikkat çekti. Deniz dibinden az sayıda bira ve pet şişeler ile eskimiş halatlar çıkartılırken 'Ölüdeniz'e Mavi Yakışır' sloganıyla dalış yapan dalgıçlar “deniz dibi harika ve temiz. Ufak tefek şişe ve çöpler vardı onları da çıkardık” ifadelerini kullandılar.